Ungdomsförbund tar debatten med SD


Inför förra valet sade fyra av de politiska ungdomsförbunden nej till debatter med Sverigedemokraterna, men nu har tre av dem ändrat inställning och är villiga att debattera med SD.

”Bara Ung vänster är fortsatt emot, skriver Sydsvenskan.

Inför valet 2006 ville inte heller Miljöpartiets ungdomsförbund, Socialdemokratiska ungdomsförbundet SSU och Kristdemokratiska ungdomsförbundet KDU debattera offentligt med SD. Men de har nu svängt.

Det är märkligt att säga nej om de är representerade överallt, säger Grön ungdoms språkrör Maria Ferm till tidningen.

Simon Westberg. förbundssekreterare på KDU, säger att man tagit hänsyn till att Sverigedemokraterna har blivit ett större parti. SSU:s förbundsordförande Jytte Guteland hänvisar också till SD:s storlek som avgörande.

Men Ung vänster motsätter sig fortfarande debatter med SD. Beslut kring varje enskild debatt tas centralt i förbundet, men grundinställningen är nej. Men om det visar sig att Ung vänster blir ensamma om att dra sig ur, så kan det bli aktuellt att ändra åsikt.

Vår poäng har aldrig varit att vi ska stå utanför, utan att eleverna ska slippa höra rasistiska kommentarer i skolan, säger Ung vänsters förbundsordförande Ida Gabrielsson”.

Ung vänsterns kommunister motsätter sig fortfarande debatter med sveriges enda Svenskvänliga parti SD. Tror personligen
att det beror på deras okunnighet och rädsla att förlora debatten vilket flera andra gjort innan.

Mona Sahlin försökte och blev krossad.

Moud Olofsson fick också nöjet att bli tillintetgjord av Åkesson. och nu senast var det Bengt Westerberg som mest liknande en inavlad muslim när han blev ställd mot väggen av Åkesson.

Ung vänster säger nej dom använder istället våld gemensamt med sina vänner inom AFA och den alltmer växande muslimska gruppen.

Ungdomsförbund redo debattera med SD

eleverna ska slippa höra rasistiska kommentarer säger kommunisten Ida Gabrielsson Ung vänster

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: