Sundsvall får en ny Moské, kravmaskinerna fick som dom ville


Sundsvall har fått en ny moské

”Islamiska kulturcentret i Sundsvall tror på fler besökare tack vare större och bättre lokaler och det centrala läget.

Den gamla lokalen var bara en vanlig lokal, nu har vi högt i tak, så som det ska vara i en moské, säger Honar Farray, 29, kassör för Islamska kulturcentret i Sundsvall.

Sundsvalls nya moské ligger på Nybrogatan 37 i ett gult hus av trä där katolska kyrkan tidigare höll till. Tidigare låg moskén i Skönsberg.

Den nya lokalen är större och fräschare än den gamla och den är mer som en riktig moské, säger Mohamad Ismail, vice vd för Islamiska kulturcentret i Sundsvall.

Moskén har två stora salar, en för män och en för kvinnor. Kvinnornas sal är inte klar än, men den finns en trappa ner. Det kommer även att finnas en plats för barnen att leka på och ett rum för blöjbyten och värmning av mat.

Det är jättebra att det finns två salar och att det är så centralt. Nu behöver jag bara åka en buss i stället för två som jag fick göra förut, säger Amana Awil, 40, som besökte moskén under invigningen i går.

I Skönsberg kunde moskén endast ha öppet tre dagar i veckan, nu kommer det att vara öppet hela veckan.

Honar Farray tror att fler kommer att besöka moskén nu när den ligger i centrum och har frikostigare öppettider.

Det var fyra månader sedan vi flyttade och vi har redan märkt att det kommer mycket mer folk.

Tack vare de större lokalerna kommer nu Islamiska kulturcentret i Sundsvall också kunna hålla fler aktiviteter som studiecirklar och föreläsningar för dem som vill lära sig mer om islam och dess kultur.

Talet stod imamen Chehir Darawi, 85, för.

Runa Ödlund, 57, som jobbar med integrations- och likhetsfrågor vid länsstyrelsen Västernorrland, var en av besökarna.

Det är spännande att se den nya moskén och att lyssna på imamen som verkar ha ett väldigt öppet förhållningssätt”.

När muslimer kräver något så får dom alltid sin vilja igenom, Kräver svenskar en bättre åldringsvård och fler äldreboende så finns det aldrig pengar.

7-klöverns beslut att byta ut svenska folket mot muslimer går tragiskt nog avsevärt mycket snabbare än jag trodde det skulle göra.

Ser illa ut för dom svenskar som vågar stanna kvar i Sverige som inom X-antal år förändrats och blivit ett land enbart för muslimer.

Sundsvalls nya moské ligger på Nybrogatan 37

9 Responses to Sundsvall får en ny Moské, kravmaskinerna fick som dom ville

 1. TARZAN skriver:

  Tänk om någon kunde räkna ut hur mycket mussarna får i bidrag i Sundsvall i förhållande till dom som jobbar.

 2. Robin Shadowes skriver:

  Ja det går fort som satan nu. Redan på tisdag börjar bygget på Hisingen. Sverige är slut som nation. Siste man släcker lyset.

 3. Patrik skriver:

  Jimmie Åkesson hade så rätt när han gick ut med sin artikel om islamiseringen av Sverige i höstas.

 4. Arge Surfarn skriver:

  Valet i September är ett ödets val!
  Det är det sista valet att stoppa vansinnet
  på fredlig väg!

 5. PK-Nisse skriver:

  När SD tar över i höst, skall vi verka för att det blir olagligt med kvinnoförtryck genom att dela på män/kvinnor. Det måste bli en lag att könsförtryck är olagligt.

 6. Jonas skriver:

  Fortsätt att utmana etablisemanget och ”fulmedia”. Låt dig inte ”pissas på”. Besök och länka vidare till alternativa webadresser/sociala medier. Lyssna på alternativa närradio-/webradiokanaler. Tryck egna flygblad, om så behövs. Utmana. Etablisemanget är skiträdda just nu. Dom gör allt för att lura dig. INSE att dom vänt dig ryggen för länge sedan. Utmana…..

 7. Göran skriver:

  Kasta ut vdom jävla mördarparasiterna ut ur landet med dem,kan det va så svårt att göra sig av med dräggen och de landsförrädare som låter detta ske varje dag.

 8. Janne skriver:

  Det var ett reportage i Sundsvalls Tidning oxo. Kommentarsfältet öppet men dom släpper inte igenom någonting! Rena DDR-mentaliteten i svensk media!

 9. Janne skriver:

  Sorry, bidde fel! ST hade med kommentarerna men inte Dagbladet! Rätt ska va rätt!

%d bloggare gillar detta: