När ska svensk media våga granska islam och kritisera islamsk praxis?


Religionsfrihet innebär att man får tro på olika gudar, läror och idéer. Men i den sekulariserade västvärlden säger man ogenomtänkt att alla religioner är lika och ska bara accepteras.

”Men alla religioner är inte lika, lika lite som alla politiska ideologier och partier är lika.

Politisk frihet innebär att man får tro på Marx, propagera för nyliberala idéer, kämpa för dödshjälp eller demonstrera för stopp för invandring. Men få skulle väl någonsin hävda att man inte ska granska eller kritisera innehållet i olika partiprogram.

Det är en självklarhet på fikarummet, i media och i riksdag.
Det borde vara lika självklart att få ifrågasätta och diskutera innehållet i olika religioner och vad de leder till.

Man kan studera vad exempelvis kommunism omsatt i praktiken har lett till. Man kan även se vad islam betyder för människor och samhällen där religionen har ett avgörande inflytande på lagstiftning och mänskliga relationer.

Granskningen och kritiken av Sverigedemokraternas politik grundar sig ju på antagandet att alla politiska idéer inte är lika bra eller riktiga.

Den massiva mediebevakningen av Katolska kyrkan på senare tid visar att media inte drar sig för att granska och kritisera religiös tro och institution.

Men när ska svensk media våga granska och kritisera vad islam är, dess innehåll och praktiska konsekvenser – i Sverige och världen?

Islam, koranen och sharia hör ihop. Sharia är islamsk rätt, inte en enhetlig lagtext, men principer grundade på koranen och islamsk tradition.

Det finns redan i dag shariadomstolar i Sverige. Och muslimska grupper i Sverige kräver att sharia ska införas och erkännas. Men vad innebär det? Hur ser det ut i länder och områden där sharia praktiseras?

Nigeria har en lagstiftning baserad på brittisk rättstradition. Men för några år sedan infördes sharia i landets norra provinser. I Storbritannien finns det närmare 100 existerande shariadomstolar.

Så det finns likheter mellan de två länderna. BBC gjorde en dokumentär kring detta. Det framkom med all tydlighet att där sharia tillämpas, om så bara i familje- och arvsfrågor, är kvinnor mindre värda, har inte samma röst eller talan inför domstol och är helt klart diskriminerade.

Den kvinnliga muslimska BBC-reportern fick höra av imamen och domaren att så är det och så ska det vara enligt koranen, islamsk tradition och sharia.

Kommer Uppdrag granskning att undersöka vad som händer i de inofficiella shariadomstolarna i Rosengård i Malmö?

Media granskar SD och Katolska kyrkan. När ska svensk media våga granska islam och kritisera islamsk praxis”?

Frågan är verkligen befogad: När ska svensk media våga granska islam och kritisera islamsk praxis?

Cancersvulsten Islam kommer att bli granskad i sömmarna, men inför valet händer ingenting, det skulle gynna SD och sådant skrämmer slag på 7-klövern som vill ha muslimernas röster den 19 september.

De bästa för Sverige vore om Vänsterpartiet och Kristdemokraterna och Centerpartiet hamnade under 4 procents-gränsen samt att SD fick minst 8 procent av rösterna.

Det skulle stoppa alla möjligheter för Socialdemokraterna att komma till makten igen, och borgarna måste vända sig mot svenskvänliga SD och be om deras hand.

Som det är nu i riksdagen så finns det sju partier som hyllar muslimerna 24 timmar per dygn. Muslimerna utnyttjar självklart dessa naiva riksdagsdrängar till att få exakt vad dom vill.

Stoppa dårarna rösta för svenska folkets framtid, inte för muslimernas framtid den 19 september, bromsmedicinen mot cancersvulsten Islam finns tillgänglig och heter Sverigedemokraterna.

Världen idag: När ska svensk media våga granska islam och kritisera islamsk praxis?

Annonser

6 Responses to När ska svensk media våga granska islam och kritisera islamsk praxis?

 1. Per-Åke skriver:

  Sd kommer med stor säkerhet in i höst, gammelmedia har blivit omkörda och krossade av bloggvärlden.
  Deras ständiga lögner och fejkade skriverier är stendött.

  Vore bättre om stödet (500 miljoner per år) som media får gick till bloggarna istället.

 2. Pensionären skriver:

  Svennekålrot är trög som bara fan men det ligger inte i hans gener att vara feg. Tyvärr har fegheten smugit in sig i de svenska leden genom mer än ett halvt sekels indoktrinering från flumfeminismen och diverse kommunistiska kultureliter.

  Var finns mina gamla kompisar, vi som var landsortsbor på 40 och 50 talen? Vi som kunde hålla bygden ren från diverse löss som kom dragandes förbi med långa armar, fingrar. Ibland kom knivarna fram då det hetsade till sig, men en spark i röven från en drängtoffel fick ofta dessa löss att sticka iväg med svansen mellan benen. Att gömma sig bakom länsman på den tiden ansågs fegt och privat tyckte länsman det också. Budkavlen gick från by till by när olämpliga typer var i annalkande och grabbarna samlades, vilket ofta var allt som behövdes för att få ovälkommna besökare på bättre tankar.

  Var finns ni grabbar som visserligen är gubbar idag, men än kan väl många av er ta en svängom och fäkta med knytnävarna och se så där grymma ut som förr i tiden. Hade vi haft sånt folk idag hade vi nog haft både bättre politiker och sluppit deras inbjudna gäster som inte passar på våra kalas.

 3. Kalleman skriver:

  Det börjar rämna i PK-leden….

  Senast i raden är väl Nalin Pekul:s pudel vad gäller muslimerna i de politiska partierna.

  Det är drygt 5 månader kvar till valet och mycket kommer att hända, var så säker.

  I kvällens Agenda i TV2 debatterades om att pengarna för välfärdssystemet kommer att ta slut.

  De medverkande PK-politikerna (Björklund och Wetterstrand) flaggade för att vi måste jobba mera/längre innan pensionen samt höjda skatter.

  Vi som är nära pensionen och har jobbat ett helt liv med högt skatteryck, vad tycker vi om detta?

  Jag är i alla fall inte intresserad att försörja hitsmugglade muslimer och skäggiga ensamkommande barn.

  Frågan är om någon annan är det.

  • RICHARD skriver:

   Ja,vad tycker alla som har slitit hund i hela sitt liv?
   Varför fortsätter dom att rösta på sossarna o vänstern?
   Om 7-klövern står vid rodret efter valet i höst,då får alla vara beredda på att försörja ännu fler skäggbarn/muslimer,mona med anhang kommer att ta bort alla spärrar för invandring,det kommer att bekostas via höjda skatter/nya skatter som `godisskatt`,bensinskatt,inkomstskatt,samt att folk kommer att få jobba längre innan pension.
   Valet i höst avgör om iallafall jag blir kvar i sverige,kommer mona till makten så går flyttlasset dagen efter.

 4. Il Padre skriver:

  Mediernas och de politiska partiernas befrielse stavas S–V-E-R-I-G-E-D-E-M-O-K-R-A-T-E-R-N-A! Det förstår förhoppningsvis alla väljare idag oavsett hudfärg, religion, etnicitet och evt dubbelt medborgarskap! Som nysvensk (löjligt ord, myntat av de politiskt korrekta som eg. struntar i dig!) måste man solidarisera sig med den enda kloka ståndpunkten att det här lilla landets arbetande befolkning inte kan försörja en hela tiden växande, icke arbetande del! Innovationer och nyproduktioner kommer inte att räcka till, för idag prövas all sådan utveckling mot faktiska behov och miljö hårt som tusan! Vi har redan fått in så många flyktingar som getts PUT som tidigast i bästa fall 10 år ekonomiskt står på egna ben, eventuellt aldrig blir i det skicket. Varför? Lågutbildade, anhöriga, sjuka, analfabeter, folk med ålderdomliga, väldigt annorlunda kulturuppfattningar och helt styrda i sina dagliga liv av islam kommer aldrig bli självförsörjande. De passar helt enkelt inte i en västeruropeisk kulturkrets! En röst på Sverigedemokraterna ökar chansen för att Sverige kan förbli det land du flydde till och lärt dig uppskatta! OCH… blir det här som i landet du flydde ifrån, vart ska du ta vägen sen?

 5. lasse1 skriver:

  @ RICHARD 11:27

  Som Du säger; ”Om 7-klövern står kvar vid rodret efter valet i höst, då får alla vara beredda på”…o.s.v

  Visst blir det så. Men, det mest besynnerliga i kråksågen är…om nu sverigedemokraterna inte skulle komma in till riksdagen.
  Då, kan de 7 klöverpartierna ta detta fullständiga mandat som ett odiskutabelt bevis på, att svenska folket alltjämt vill se en oförändrad eller t.o.m. en viss ökad invandring.

  7-klövern kommer med all säkerhet att tillfoga i partiledareintervjuerna i TV under valkvällen, om valet nu går i deras väg.
  ”Vi kan också konstatera, att det svenska folket alltjämt är positiva till en fortsatt invandring…
  Vi lyckades som bekant med att hålla sverigedemokraterna utanför riksdagen. Det kan vi se som ett starkt bevis på vår nuvarande invandringspolitik..
  Tydligen, så är det också ett önskemål från det svenska folket, att den så förblir”.

  Efter det att TV-kamerorna har slocknat;
  ”Nu ser Ni kamrater, att sverigdemokraternas politik inte gick hem hos folket. Alltså, kan vi fortsätta med vår massiva invandringspolitik och låta saken ha sin gång.
  Innan de skiljs åt…så håller de varandra i händerna och sjunger, den ännu inte helt förbjudna nationalsången.
  Ohly är lite tveksam till nationalsången, men Mona fångar in honom till gruppen”.

  Vem som vann? …Alliansen eller de rödgröna kan i detta sammanhang vara totalt ointressant.
  Sverige fick vad det förtjänade…

%d bloggare gillar detta: