Moskeér på svenska fängelser


Det finns något olustigt med de återkommande demonstationerna mot Våldet.

Tänkte först saxa delar ur Laholmstidningen, men hela artikeln måste läsas då den verkligen frigör sanningen som övriga inom media försöker dölja. Fundera även på varför redaktören Hammarqvist släpper igenom den

”Dessa manifestationer flyttar ansvaret bort från dem som utövar våld och förvandlar våldshandlingar till något abstrakt, något som oförklarligt drabbat oss alla och som vi alla är medskyldiga till. Våldet blir ett slags metafysiskt begrepp som ska bekämpas med allmän botgörelse och förkrosselse.

Det är bra att människor är medvetna om sina brister och inneboende mörka sidor. Men ett välfungerande samhälle byggs i första hand med lagar och kunskap och med en rättsapparat som har resurser att upprätthålla lag och ordning.

Det tragiska parkeringsdådet i Landskrona har satt fingret på en omständighet bakom de återkommande antivåldsdemonstrationerna.

Det har visserligen inte sagts rakt ut, men framgått genom att nyhetsrapporteringen talat om ökad främlingsfientlighet, hets mot folkgrupp och liknande. Den någorlunda tränade läsaren av det som inte sägs drar alltså slutsatsen att förövaren har invandrarbakgrund.

Under lång tid har sättet att hantera detta varit att aldrig ange gärningsmäns etniska härkomst.

Därmed har medborgarna kunnat ges uppfattningen att samhälle faktiskt drabbats av Våldet, att vi alla mer eller mindre blivit våldsbenägna, att vi förlorat vår nedärvda inneboende känsla för lag och rätt.

Skänningeanstalten i Östergötland ger en bild av dagens rättsSverige.

På anstaltsgården finns i dag en ”moské”, väl synlig strax innanför staketet, till skillnad från den kyrksal som finns i anstaltens huvudbyggnad. Moskén ger ett besked: här vårdas ett stort antal intagna av icke-europeiskt ursprung.

Det kan finnas många skäl till att personer med invandrarbakgrund är överrepresenterade på kriminalvårdsanstalter. De kommer från andra rättstraditioner, de är inte medvetna om att vissa handlingar, som att slå barn och kvinnor, är förbjudna i Sverige.

De är vana vid att lösa konflikter på annat sätt än vi gör här i Sverige. Det finns kulturer som påbjuder handlingar som inte accepteras i det svenska samhället.

Allt detta måste erkännas och hanteras. Det accelererande våldet skapar stor otrygghet och orimliga kostnader. Den som kommer till Sverige kan inte per automatik ha en fullständig bild av svensk lag och rättsuppfattning.

Detta måste förmedlas, klart och tydligt. Det måste också sägas klart att svensk lag gäller, utan undantag, och att det inte går att sätta sig över lagen.

Denna kommunikation måste inledas direkt vid ankomst lämpligen genom en skriftlig och lättillgänglig information. Den måste sedan fortsätta och fördjupas, inte minst i skolan.

Om problemen erkänns och hanteras öppet går det också att föra en öppen och saklig diskussion i enskilda rättsfall.

Då går det till exempel att konstatera att tragedin i Landskrona med all sannolikhet inte var ett planerat brott utan ett gräl som fick ett mycket olyckligt slut, för offret i första hand men också för den unge man som häktats för vållande till annans död”.

Artikeln är skriven av Carin Stenström som var en initiativtagarna till att tidningen Världen idag föddes i september 2001. En av få tidningar som öppet vågar kritisera islam som en våldsreligion.

Såg att tidningen Norra Skåne också publicerat samma artikel vilket iofs inte är underligt då dom också ingår i samma koncern som Laholmstidningen (Skånska Dagbladet AB i Malmö)

Vad är jag ute efter nu tänker ni kanske 🙂

Chefredaktör på tidningen Norra Skåne är Centerpartisten Johan Hammarqvist, han var tidigare pressekreterare och allt i allo för Maud Olofsson.

Johan har godkänt Carin Stenströms artikel vilket jag tycker är förträffligt. Bra att någon vågar publicera så kallade icke politiskt korrekta artiklar.

Men det hela handlar i grund och botten om att Centerpartiet ligger farligt nära 4 procent gränsens och risken att dom tvingas lämna riksdagen är uppenbar.

7-klövern gör exakt det dom beskyller Sverigedemokaterna för att göra, dvs dom använder sig invandrare framförallt muslimer som ett slagträ i syfte att rädda sina egna arslen kvar i riskdagshuset.

Den stora skillnaden är dock att SD alltid har samma ståndpunkt om musilmer och islam oavsett om det är fyra år eller 2 dagar kvar till valet.

Men hycklarna i 7-klövern försöker nu tjäna svenne-röster på att lyfta fram problem som Sverigedemokraterna sedan åratal påvisat och blivit stämplade för.

Rasisterna som finns i vårt avlånga land finns inom riksdagspartierna och hos muslimerna. När svenska folket i framtiden begriper det så kommer SD att växa så det knakar. Vi måste gemensamt göra allt som står i vår makt för att stoppa svenskfientliga från att få ensam makt.

Mona Sahln skickade fram Nalin Pekgul för några dagar sedan, så hon fick peka ut muslimerna som ansvariga till våldet och hatbrotten mot judarna i Malmö (vilket är sant) men när Göran Hägglund påstod samma sak i Agenda krävde Mona Sahlin en offentlig ursäkt av honom.

Carin Stenströms artikel är utsökt, men Centerpartiets egen lille skitstövel Johan Hammarqvists bakom liggande agenda tar totalt udden av Carins artikel.

PS muslimerna känner sig troligen som hemma när ”moskeér” byggs/startas på svenska fängelser.

Vad blir nästa steg när kravmaskinerna skall mättas? muslimska imamer som fångvaktare och inslussning av svenne horor som dom kan våldta när det behövs?

Skicka in Sahlin, Wetterstrand, och Olofsson och låt Lars Ohly bli deras lille stalledräng.

Svensk lag gäller, utan undantag, och att det inte går att sätta sig över lagen

Samma artikel i Skånskan

Annonser

5 Responses to Moskeér på svenska fängelser

 1. Spikharry: Stort tack för din utmärkta blog. Du är aktiv som sjutton och tar upp många intressanta ämnen, och PK-media blir naturligtvis påverkad av vad som skrivs här. Kvalitet är mitt omdöme om bloggen, och det är precis det som Sverige behöver, inte analfabet(ism).

  Med valet i höst blir det än vändning i landet som forsar fram mot självutplåning, vi har allt att kämpa för. Utan kamp blir vi utplånade av analfabeterna.

  /Nisse på Manpower

 2. Pensionären skriver:

  Lilla Ursula Federley skulle nog må fint av att ställa upp. Hon visar ju så gärna upp arschlet för svenska folket när hon skiter på dom, så varför inte till sina älskade kulturberikare som hon lurat hit.

 3. Per-Åke skriver:

  Instämmer i vad Nisse skriver om Spiken, du gör ett riktigt bra arbete och det jag gillar är när du lägger in personliga aspekter.

  Du har även en bra blandning i bloggen, finns få av bloggar som den här, en annan som jag också gillar är Varjagers, men Spikens blogg är den klart bästa.

 4. ogeldibo skriver:

  Utmärkt Spiken!
  Bra förslag att skicka in sahlin, wetterstrand
  och olofsson.
  Internerna kan behöva lite förströelse….

 5. Cavatus skriver:

  Sprid budskapet om ocensurerade nyheter:

  http://www.korta.nu/flygblad

%d bloggare gillar detta: