Skåne polisen tvingas utesluta ”Utländsk” ur sitt vokabulär


Nedanstående är det brev som Polisförbundet i Skåne skickat ut till sina medlemmar. Undertecknare är ordföranden Stefan Olsson med resten av styrelsen.

”VÄRDEGRUNDSPANIK

”Vi har under det senaste åren haft värdegrundsfrågor högt på dagordningen. Det är där de skall befinna sig. För att de skall hålla sig kvar måste de bli en naturlig del i vardagen. Det krävs då en trovärdighet i hanteringen av dessa, för hela samhället viktiga frågor.

Vi har de senaste veckorna mötts av många medlemmar som kraftigt ifrågasätter trovärdigheten i myndighetens värdegrundshantering. Anledningen är att man från ledningens sida polisanmält vad man anser vara olämpliga ordval.

Det handlar då om ord som kommit via externa uppgiftslämnare. Vi har också hört av medlemmar som blivit tillrättavisade av vår informationsavdelning. Budskapet var att ett ord inte längre var lämpligt att använda i våra interna produktioner.

Vi anser att det är dags att vi ställer frågan … Vad håller vi på med? Ordet vi inte skall använda är ”utländsk”. Vi skall heller inte kalla en polsk medborgare för ”polack”. Får vi kalla en dansk för dansk eller en tysk för tysk? En fransman kanske inte får kallas för fransos och en smålänning för smålänning”.

Resten av Polisfackets brev finns att läsa här Polisfackets brev

Inom kort kan det bli så att alla skall kallas för ”svenskar” blir problem när signalement skall lämnas på gärningsmännen.

Svart svensk med stor näsa 180 cm lång smal byggd, efterlyses osv osv.

Asiater hör som bekant inte alls till dom mest brottsbenägna utan det är tvärtom dom som begår minst brott. Men om polisen nu känner sig manade att använda något signalement eller uttryck då blir det:

Liten ”svensk” knatte med snedställda ögon efterlyses, kontakta polisen om ni har upplysningar.

Polisförbundet i Skåne anser att en skräckstämning spridit sig i organisationen, en kultur som för tankarna till livet i en kommunistdiktatur, enligt Skåneordföranden Stefan Olsson.

Ett ärende handlade om ett signalement, där man beskriver en man som var 180 lång, utländsk och talade turkiska och så nämns kläderna och så, säger Stefan Olsson som exempel. Då skulle alltså ”utländsk” vara fel. Men i min värld är det viktigt att skriva ordet utländsk, dels för att det utesluter alla svenskar som talar turkiska.

Svensk media har under en längre tid kört med det systemet som poliserna nu kanske tvingas ta efter.

Svenska terrorister gripna, svensk skulle mörda Lars Vilks, Kurt Westergaard mordhotad av dansk etc etc.

Nu jublar säkert den rödgrönasörjan! Både Mona Sahlin och Maria Wetterstrand fick säkert en orgasm, och Lars Ohly spelar fickpingis igen..

Upprepar mig ingen, om SD inte kommer in i riksdagen i höst så är det troligt att jag flyttar till vårt grannland Danmark, här kan ingen stanna då det snart är förbjudet att tänka själv.

Ny värdegrund skapar poliskritik

Skånepolisen hämmas av språkkrav Blattajävlar och neger

Annonser

27 Responses to Skåne polisen tvingas utesluta ”Utländsk” ur sitt vokabulär

 1. TARZAN skriver:

  Kan inte polisen hitta på code ord
  Jag ger några exempel;
  Blåneger = N etta
  Normal färgad neger = N 2
  Ljus färgad neger = N 3
  Hålögd somalier = Katt skit
  Beväpnad neger = spjutkastare
  Negress = Cloetta
  Snygg negress = pralin

 2. Baben skriver:

  Kommer närmast att tänka på en våldtäcktsman,som härjade i Stockholm i vintras.Vederbörande åkte fast
  efter ett stort antal utomhusvåldtäckter.Han lyckades
  smita ifrån vakterna,på väg in till rättegången.
  Signalamentet som gavs var!!!!!
  Mörka kläder och ett ärr vid ögonbrynet….
  Rätta var 165 till 170 cm lång,kongoles kolsvart krulligt hår!!!!

 3. Gurra skriver:

  Jag har länge haft planer på att flytta. Men har tänkt som så att det lönar sig att vänta och att istället söka asyl i ett annat land. jag hoppas naturligtvis att SD kommer in i riksdagen till hösten vilket allt pekar på men det finns alltid ett men.

  Den svenska mannen stöts bort från samhällets vagga av det motsatta könet och allierade Kapten klänning typer som glider med pga. att det gynnar karriären.

  Invandringen plus en massa kvinnliga obskyra metoder tränger in den svenska mannen in ett hörn som inte kan göra annat än att ge upp.

  Helt osannolikt är det inte, snarare mer troligt är att en stor andel män väljer att utvandra och skapa sig en bättre framtid i ett annat land.

  Den genuscertfierade polisen är ett solklart exempel hur det artar sig när genusfrågorna tar över. Den enda som drabbas är den svenska polismannen. Som jag tror är syftet. Politiker och polisledningen vill ha in mer invandrare och anpassa kåren efter kvinnliga ideal. Vem som byter plats med vem, vet vi ju redan.

  Den duktiga, effektiva och starke polismannen ges inget utrymme, de kvinnliga cheferna kämpar enträget på med att få bort honom genom att skapa regler som är fullständigt oacceptabla. Resultatet blir att polismannen säger upp sig på egen begäran.

  Målsättningen är utan restriktioner att vittja alla branscher på svenska män. För att ge utrymme åt enbart invandrare och kvinnor.

  Den svenska kvinnan och invandrare använder alla smutsiga knep för att den svenska mannen ge upp och flytta.

  Att det finns starka skäl som svensk man att flytta råder det absolut inget tvivel om

 4. TARZAN skriver:

  Jag måste säga till dig SPIKEN att även ifall SD kommer in i riksdagen så kan det stoppa blodflödet men MODER SVEA mår dåligt och det kommer att ta tid att få henne frisk igen. Om SD inte kommer in då kommer MODER SVEA att förblöda.
  Hade jag vetat vad jag vet idag hade jag bott i Schweiz sedan 1980

 5. RICHARD skriver:

  Snart förbjuds svart-färg i butikerna,och hela världens befolkning kommer att benämnas `svenskar`,helvete,man känner en fruktansvärd frustration,nån måste sätta stopp på detta dagis.

 6. Jehovah skriver:

  Maken till dumhet får man leta efter. Korrektheten blir bara värre och värre.

 7. lasse1 skriver:

  Ja, Sverige är sig likt..
  Nu bör man som en följd av detta PM…. starkt ifrågasätta det mesta som anspeglar på adjektivet utländsk.

  Man bör omedelbart från regering o. riksdag besluta om, att ta bort även vissa ord såsom; utrikespolitik, utrikesdepartement/minister, utrikesnämnd/utskott, utrikeshall, utrikesflyg, utlandsstyrkan, utrikesnyheter.. bl.a.

  Polisförbundet borde nog istället ha skickat ut ett PM till justitiedepartementet och krävt effektivitetshöjande resurser.
  Typ, fler helikoptrar, utökad fordonspark, fler poliser, smartare kommunikationsutrustningar etc, etc…

  Men ack…Vad förväntas i dårarnas paradis?

 8. MickeDansk skriver:

  Hej Harry,

  Tack för Din bloginnsats som förhåppningsvis kan bidra till att svenska män och kvinnor mer och mer förstår hvilkett fasanfult svek Ni har utsats för av era politiker genom decenier.

  Mitt hopp är att Ni får stopp på forstöringen av ert land innan inbördeskriget bredar ut sig än mer – det har redan börjat som dett framgår av alla överfall, voldtäktar och mord på ‘originalsvenskan.

  Mitt hop för er alla lever – men verkligheten ser verkligt dyster ut.

  Var dock säker på, at oerhört många av os ‘danskere’ gärne tar emot er i Danmark om så behövs!!!

  Försök dock att stanna kvar. Kämpa på! Dett finns att göra. Ge inte upp hoppet!

  Svensk media och svenska politiker i stort är inget att vara stolta över .Men Ni vanliga svenskar (och även dom av era invandrare som er skötsamma) har masser av bra kultur att vare stolta över,

  Var stolta på samma sätt som vi danskar är stolta över vårt land !!!

  Rätt ryggen !!!

  Det käns bra!!!

  (förlåt min svenska bogstavering – jag ville bara ha fram budskabet och sända Er alla en vänlig hälsningfrån Danmark 🙂

  MickeDansk, København, Danmark

 9. Pia skriver:

  Just när man trodde att det inte kan bli sämre så kommer detta fram.
  Allvarligt är också att 95% av svenska folket röstar på hjärndöda politiker som skapat det här samhället.

  //Pia

 10. Karl.J skriver:

  Inom en snar framtid kan de stoppa upp sitt j…a värdegrund i brasan för när MENA o CO blir tillräckligt trängda av polisen så kommer de att ta till vapen mot polisen och om de då börjar prata om värdegrund i stället för att skjuta tillbaks så är de döda och förklara hur detta gick till för de 7 ryggradslösa blir nog svårt då de inte fick säga Stopp till MENA o CO i tid, språket är en rättighet och skall framföras enligt den SVENSKA principen som vi alltid gjort och alla batikhäxor av kvinnligt och manligt kön kan dra åt h…..e. Vem vill bli eller vara polis i vårt land som styrs av avtrubbade politiker.Kom ihåg var ni läste detta först det skulle inte förvåna mig om skott mot polis sker redan i år. Nolltolerans mot brottslingar och politiker utan ryggrad.

 11. Il Padre skriver:

  0 tolerans ställer jag upp på ”KarlJ”. Riskerna med ett fortsatt jolmande är oöverblickbara. Vi håller på att bli ovälkomna gäster i eget land! Ryggradslösa politiker och brottslingar ska ovillkorligen få plikta. Politikerna ska få ånga sig av valresultatet och de kriminella ska ovillkorligen bakom galler. Grova brott skall per automatik medföra att medborgarskap beviljat genom ansökan och PUT skall återkallas och omgående utvisning ske. Utan undantag. Är inte respekt mot rättssamhället det absolut mest grundläggande? Saknas det är ska de ut bara!

  Dödsmisshandeln i Landskrona
  ””””””””””””””
  23-åringens advokat övertolkar sin roll, och säger att han funderar på att inte överklaga häktningsbeslutet ”för att det är säkarare i häktet”, skriver Expressen uppenbart under tårflöde.
  Säkrare? Finns det någon risk inne på häktet borde regering och riksdag vakna och inse att det har gått för långt – med flyktingpolitiken!

  Tre hittade döda i Malmö
  ””””””””””””
  Omständigheterna är oklara, men man har ju sina aningar…

 12. ogeldibo skriver:

  Det som skrämmer mig mest är att jag inte blir
  förvånad eller upprörd.
  Det är ju bara ännu ett steg mot upplösandet av det
  Sverige som vi en gång kände.

 13. Robin Shadowes skriver:

  ”Nyspråk, engelska: Newspeak, är språket som talas i samhället som beskrivs i romanen 1984 av George Orwell. Det syftar till att begränsa individens tankeutrymme och därigenom förhindra kritik mot ”Partiet” och dess ledare ”Storebror”. Språkets struktur och syfte beskrivs detaljerat i ett fristående appendix i Orwells roman. Det som är mest utmärkande för nyspråket är att mängden ord hela tiden minskas.
  Begreppet nyspråk har i överförd bemärkelse också använts vid negativ kritik mot skapandet av politiskt korrekta eufemistiska omskrivningar av ord och begrepp i den politiska debatten.”

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Nyspr%C3%A5k

  Uppmaning: Läs 1984 och Djurfarmen innan dom blir total-förbjudna!

 14. kalle008 skriver:

  Ja, se det var ett nytt rekord i dumhet.

  En egnelsk affärsbekant berättade från ett engelskt FN-förband: soldaterna kallade de infödda (såna som inte får kallas negrer) för Bernies, möjligen med hänvisning till någon TV-serie.

  Förbud meddelades. Infödda fick inte kallas ”Bernies” osv.

  Varpå soldaterna kallade dem ”Stills”, (because they were still Bernis).

  Det är ytterst improduktivt att försöka styra med språket. Det går alltid att gå runt allting. Om inte annat så är en arab exempelvis en ”DVV” – ”du vet vad”

  • Robin Shadowes skriver:

   Precis! Innan CMR började tjafsa om Nogger Black fanns det ingen förutom dom själva som associerade glassen med annat än nougat. Nu efteråt används ordet nogger flitigt i häcklande syfte om negrer. Så snacka om kontra-produktivt.

 15. Working Class Hero skriver:

  Mitt råd är att använda makten som finns vid röstningen. Den har ALDRIG någonsin tidigare använts av svenskarna. Vi måste var det mest lättlurade folket av alla på denna jord.

  Orwells 1984 år här.

 16. Working Class Hero skriver:

  FRI INVANDRING! Dvs alla har rätt att konkurrera om företagande, bostäder, karriär och socialt rum men ingen som kommer till Sverige ska en enda krona, och dra in alla former av bidrag för invandrare som redan tagit sig över gränsen. Jag har jobbat mkt utomlands och ingen har någonsin gett mig något eller hjälpt mig med bostad etc.
  Jag har ordnat allt själv. Vår invandringspolitik är antik. Den är en kvarleva från 1940-talet. Den måste revideras precis som alla annan politik, men jag vet att det är en het potatis eftersom sossarna försörjer sig på invandrarna.

 17. Carl Magnus skriver:

  Hösten 2010 kommer socialminister Lars Ohly att radera ordet Svensk ivrigt påhejad av statsminister Stahlin. Individerna i kollektivet kommer att kallas för kamrater. Användandet av ordet svensk ger brukarna en enkelbiljett till ett livslångt straffarbete norr om Kiruna.

  • Robin Shadowes skriver:

   Huuu då! Då får jag väl börja boka av alla möten från oktober och framåt i min filofax.

 18. UncleBob skriver:

  Att inte få skriva utlänning i en polisrapport om det är så att en man från utlandet har begått ett brott är bara SÅÅÅ dumt och fjantigt att jag inte finner ord.
  Samtidigt så illustrerar detta exempel hur det nya ordet ”värdegrundspanik” har blivit ett faktum.

  Vi realister skall på alla områden börja använda ordet och helst definera det med ovanstående exempel.
  På så sätt inser alla förnuftigt tänkande individer vilket samhälle som vi befinner oss i om PK får mer makt efter valet.

  Kom i håg: VÄRDEGRUNDSPANIK!

  • Robin Shadowes skriver:

   Därför måste alla svenska medborgare, åtminstone den svenskvänliga delen att börja obstruera så mycket som möjligt. Börja att flitigt använda ord som blatte och neger. Kom ihåg att dom kan knappast låsa in oss alla, särskilt inte som om fängelserna redan är överfulla med kulturberikare och raketforskare. NEEEEEEGEEEER!!! Känn hur befriande det är!!

 19. UncleBob skriver:

  @Kalle008: Kom och hälsa på på Exilen, ett mycket bättre forum än passagen.se. Jag saknar dina eminenta inlägg om invandringens kostnader, statistiska analyser och din allmänbildning. Vi hörs!

  mvh
  UncleBob

 20. JTS skriver:

  Spikharry och Gurra m.fl.

  Ni skall inte åka någonstans! Ni behövs här!

  Fortsätt att obstruera mot gällande pk dogmer. Den stora massan är trög. Det tar helt enkelt tid att vända en ”skuta” som är så fullständigt sönderindoktrinerad sen decennier tillbaka.

  Vi närmar oss in s.k. singulär punkt. De som hårdast investerat i en vansinnig pk-ideologi, är de som in i absurdum kommer att hitta på allt mer bisarra idéer. Samtidigt kommer allt fler människor vakna upp och fråga sig vad som händer. Tillslut kommer en uppgörelse.

  Eftersom det vid en uppgörelse gäller att så många som möjligt är på rätt sida, är det kanske ingen nackdel att allt fler bisarra förslag kommer upp.

  Det viktigaste är att folk behåller sitt förstånd, och begriper vad som är rimligt och vad som skall bort när uppgörelsen kommer.

 21. JOG skriver:

  Men polisen använder väl sällan ordet utlänning i alla fall?Ny svensk -kanske inte svensk ,eventuellt inte svenskfödd ,kanske eventuellt inte helt svensk,duger väl bra och är väl korrekt språkbruk?för hela världens befolkning är väl inte svenskar ?även om
  våra politiker tycks tro det.Kanske bara eventuellt blivande svenskar ,i alla fall alla som gillar att våldta leva på bidrag eller är rättshaverister i sina egna länder.
  @Rickard löjligt nog har jag letat efter svart färg nu i 3 dagar finns inte i vällingby där jag bor

  • RICHARD skriver:

   Ja,hur ska det gå för varumärket schwarzkopf??
   Blir dom svenska frisörerna förbjudna enl.lag att ha produkterna i sina sortiment??
   Slår vad om att rödfärg finns i överflöd i vällingby:)

 22. Sadman Hussien skriver:

  Jag frukta det värsta. Att det kommer att bli värre än 1984. Ett ord på fel ställe vid fel tidpunkt.Jag känner en en fläkt av Hitler naziTyskland. Men jag är redan rädd. Rädd att vara invandra motståndare. För då är jag rasist. Jag är en ond/dålig människa. Vad jag vill är att min pappa och alla andra gamla människor. Får en fin tillvaro ända in i slutet.

 23. Detta är ju sjukt! Hur ska man kunna utföra ett effektivt polisiärt arbete om man inte får kalla saker och ting för vad de är?
  Samma sak med signalementen i media – hur ska de kunna få in bra tips om de bara säger att det var en människa på t.ex. ca 175cm som hade gjort det (könsneutralt och icke-rasistist javisst, men effektivt?).
  Det värsta är att vi har samma PK-sjuka i den politiska diskussionen när ”det”, dvs. invandrarproblematiken, får inte diskuteras. Det vore ju ”rasistiskt” och Gud hjälpe det politiska etablissemanget om folket fick veta omfattningen, kostnaderna och konsekvenserna av det hela – då skulle ju folk kanske rösta på något parti som vill göra något åt saken…

%d bloggare gillar detta: