Rättelse & kommentarer på SDS artikel om mötet i Gelsenkirchen


Reportern Christoph Andersson skriver i Sydsvenskan Föreningsmöte i populistklubben en artikel om Pro NRW:s möte i Gelsenkirchen, där jag var närvarande.

Artikeln är som ni kan läsa grovt vinklad och full med insinuationer. Tänkte därmed kommentera artikeln för att ge min bild av det hela (utdrag ut artikeln i kursiv stil):

”Sverigedemokraterna ska kunna bidra med 300 000 signaturer.

Efter valet i höst kan vi räkna med 300 000 röster eller mer skulle jag tro och därmed finns det potentiellt så många namn som skulle kunna skriva under, men huruvida man lyckas få in dessa är snarare en logistisk fråga.

Något som ultrahögern inte är sen att utnyttja.

Ultrahögern? Sverigedemokraterna är inte ultrahöger och mig veterligen inte något av de andra partierna där. Vi är kritiska till en totalitär ideologi, men ”ultrahöger” är bara ett begrepp som vänsterjournalister gillar att stämpla på folk.

Knappt har mötet börjat förrän PRO NRW låter en skinnskalle med Lonsdalejacka checka in i salen.

Läs resten av Kent Ekeroths inlägg Här: Rättelse & kommentarer på SDS artikel om mötet i Gelsenkirchen

Läs sedan vad Christoph Andersson skriver i Sydsvenskan skriver Här: Föreningsmöte i populistklubben

Har precis läst det själv, är inte alls överraskad. Vad än Sverigedemokraterna säger eller gör så försöker media att vinkla och ljuga så dom tror sig själva.

SDS eller rättare sagt (Pravda) är nog den blaskan som alltid bryter mot Etiska regler för press, när dom skriver om SD:are.

Citat ur Pressombudsmannen:

1 Ge korrekta nyheter

2 Massmediernas roll i samhället och allmänhetens förtroende för dessa medier kräver korrekt och allsidig nyhetsförmedling.

3 Löpsedel, rubrik och ingress skall ha täckning i texten.

4 Felaktig sakuppgift skall rättas, när det är påkallat. Den som gör anspråk på att bemöta ett påstående skall, om det är befogat, beredas tillfälle till genmäle.

SDS bryter i stort sett mot pressombudsmannens alla uppsatta regler, men vad gör det när artikeln handlar om SD??

Tur att det finns mängder av Svenskvänliga bloggar så dessa ruttna reportrar inte kan stå oemotsagda och sprida sina lögner.

PS Kent Ekeroth passar på att hälsa till alla SD:are och önskar er en fortsatt trevlig påsk.

Själv njuter han av lite sol och värme 🙂

Annonser

One Response to Rättelse & kommentarer på SDS artikel om mötet i Gelsenkirchen

  1. Robin Shadowes skriver:

    Igår natt hörde jag på radion-nyheterna hur en en demonstration i GB omnämndes som höger-extrem. Inte en enda gång nämndes att det var English Defence League, att dom även har medlemmar av hinduiskt och sikhiskt ursprung och inte en enda gång nämndes det att det var islamiseringen man protesterade emot.

%d bloggare gillar detta: