Fängelse och utvisning för verktygstjuv


Fyra månaders fängelse och därefter utvisning. Det blev straffet för den 19-årige man från Litauen som stal verktyg värda 150 000 kronor från ett företag i Osby.

”Det var den 6 mars som den stora stölden mot Osby Skogshantering upptäcktes. När ägaren kom till arbetet var företaget länsat.

I princip allt jag hade var borta. Det var bara en del tunga grejer de inte fått med sig. De måste ha varit minst två som bar, sade ägaren när stölden fick sitt rättsliga efterspel vid Hässleholms tingsrätt på måndagsmorgonen.

På platsen kunde två skospår säkras i snön och det ena var gjort av en sliten sportsko. Det spåret visade sig bli avgörande för uppklarandet.

Kort efter stölden, redan innan den upptäckts, stoppades 19-åringen av en polispatrull i Hässleholm. Konstaplarna blev misstänksamma när de såg den stora mängden verktyg och maskiner som fanns i den lätta lastbilen, så därför greps mannen.

Några timmar senare gjordes polisanmälan och ägaren kände direkt igen sina verktyg. Det var ingen tvekan om att det var mina.

Ägaren till Osby Skogshantering uppskattade att det skulle ha kostat honom omkring 200 000 kronor att köpa in likvärdig utrustning om det som stulits inte hade hittats.

19-åringen nekade till brott, men hans förklaringar lämnade en del övrigt att önska.

19-åringen påstod att han köpt verktygen av en person i Ljungby, som satt in en annons på Blocket. Parterna hade skrivit ett kvitto, men det glömde 19-åringen kvar i den verkstad där köpet ägde rum och när han skulle köra tillbaka för att hämta det hittade han inte dit.

19-åringen uppgav vidare att han fått ett par skor till skänks av Blocketannonsören eftersom han hade rejäl skoskav. Det skulle förklara skospåren på brottsplatsen.

Efter en och en halv timme avkunnades domen och 19-åringen dömdes till fyra månaders fängelse samt utvisning. Han förbjuds att återvända till riket inom fem år”.

Mördare, våldtäktsmän, krigsförbrytare och annat löst folk från mellanöstern får stanna kvar och njuta av våra skattepengar trots att dom saknar asylskäl.

Verktygstjuven från Litauen utvisas däremot omgående efter avtjänat straff. Finns ingen som helst logik, utvisas den ena då skall dom andra slöddren också kastas ut.

Men Mona jublar säkert när domstolarna låter MENA produkterna stanna kvar, hon och övriga politiker arlsen vill ha det så.

Familjerna som blåste F-kassan på drygt 15 miljoner slapp utvisning vilket ger tydliga signaler till kriminella slödder från mellanöstern att det är fritt fram att begå brott, ni får stanna kvar ändå.

Fängelse och utvisning för verktygstjuv

8 Responses to Fängelse och utvisning för verktygstjuv

 1. Cavatus skriver:

  Lustigt att saker alltid värderas högre i Sverige än människor. Sällan utvisas våldtäktsmän, men tar man grejor åker man ut. Vad är det för människosyn?

  Vi måste hjälpas åt att sprida information till svenskarna att de kan läsa ocensurerade nyheter på nätet, och få upp ögonen för hur grundlurade de är i gammelmedia. Skriv ut flygblad och sätt upp, visitkort och lägg i väntrum osv. Här är länken:

  korta.nu/flygblad

 2. Per-Åke skriver:

  Finns ett visst klientel som värderas högre än saker! Nysvenskarna från muslimska länder.

 3. Blodsven skriver:

  Är mest förvånad att dumstolen inte svalde hans osannolika story! Vi får väl vara tacksamma att våra normala hönsarsel ersattes av hjärnceller för omväxlings skull…

 4. A-mannen skriver:

  Man läser en del korkade konspirationsteorier då och då men fan om inte menaslöddret fått en motorväg rakt in i bidragssverige. Är det så enkelt som oljan för getter och dadlar har aldrig stått högt i kurs i bondesverige.

 5. Sadman Hussien skriver:

  Har alltid sett baltstaterna som piratstater. Det knäppa med svensk lag är. Att vi kan inte sända tillbaka en mördare. För han/hon riskera att dömas till döden. Men det går alldeles utmärk att skicka tillbaks en biltjuv.

 6. lasse1 skriver:

  Finns det något mera flummigt än det svenska rättväsendet?..Totalt nedsmetat med flum och med en gränslös absurditet i sina domslut…

  -Är det våra lagar som det är fel på?
  -Läser och tar våra politiker del av olika domslut?
  -Har de olika domsluten en folklig förankring?
  – Finns det mandat i riksdagen till en ändring, skärpning av vissa strafftider?

  Utvisning för en stöld, medan en våldtäkt kan belönas med ett svensk medborgarskap om nu vederbörande är av utländsk härkomst….

  Flummet breder ut sig likt en gräsbrand över det svenska landskapet…

  De 7 – klöverpartierna begär ett förnyat förtroende i valet……
  Någon som nappar på deras lockelse?

 7. JOG skriver:

  Nästa gång begår biltjuven en våldtäkt istället och vips är hans framtid säkrad i det här landet.Det är fan vad vi svenskar ska behöva stå ut med för att Mona ,Gudrun och Maria,absolut vill att detta ska hända dom själva.

 8. Robin Shadowes skriver:

  Balter är inte mussar utan kristna. Därför åker han ut med huvudet före. Måna och Fredde älskar mussar.

%d bloggare gillar detta: