Sverigedemokraterna 5,5 procent=vågmästare


Drygt fem månader kvar till valet och spänningen stiger. I Aftonbladet/United Minds nya väljarbarometer minskar gapet mellan blocken kraftigt.

”De rödgröna tappar 3,1 procent. Regeringen ökar nästan lika mycket.

Valet närmar sig och då normaliseras opinionen, säger Carl Melin, opinionschef på United Minds.

Val i Sverige är ofta jämna. Men i januari skilde det nästan elva procentenheter till de rödgrönas fördel i Aftonbladet/United Minds väljarbarometer som görs i samarbete med Cint.

Förra månaden hade gapet minskat till 8,6 procent. Nu är det nere på 2,6 procentenheter – men fort-farande till de rödgrönas fördel.

Att det skulle jämna ut sig när valet närmade sig det har man vetat. Det här känns som en normalisering, säger Carl Melin.

Samtliga borgerliga partier ökar i mätningen, blygsamt men dock. Centern är tillbaka ovanför fyraprocentspärren som avgör om man kommer in i riksdagen eller inte.

Alla partierna i alliansen utom Moderaterna ligger dock lägre än de gjorde i valet 2006.

De borgerliga går framåt i Stockholm. Debatten om Rut-avdraget, avdraget för hushållsnära tjänster, kan vara förklaringen. De borgerliga har också haft en sämre mobilisering. Men det har jämnat ut sig, säger Carl Melin.

I den rödgröna alliansen minskar stödet för samtliga partier. För Socialdemokraterna är skillnaden marginell, för Vänsterpartiet liten. Miljöpartiet däremot tappar hela 2,3 procentenheter.

Trots det ligger Miljöpartiet, som haft stark medvind i opinionen ända sedan i somras, fortfarande över tio procent. Det är dubbelt så många väljare som partiet samlade i förra valet.

Det är lättare att säga att man ska rösta på ett oppositionsparti när det är långt till valet, säger Carl Melin.

Sverigedemokraterna, som i den här mätningen ligger kvar på i samma nivå som den förra, skulle bli vågmästare.

Carl Melin tror att skillnaderna mellan blocken kommer att fortsätta vara små, gapet kommer sannolikt vara lågt, kanske ännu lägre än nu, i april och maj”.

Nu är ordningen återställd, SD är enligt den senaste undersökningen i Aftonbladet/United Minds mätning vågmästare vilket glädjer alla oss svenskvänliga.

Den rödgrönasörjans sötebrödsdagar tog nu slut när dom tvingades visa upp en framtidspolitik som var bakåtsträvande.

Miljöpartiet rasar mest vilket inte var speciellt förvånande, deras vänstervridna politik med bl.a fri invandring och bidrag på bidrag bestraffas nu hårt av svenska folket.

För tre dagar sedan hade Svenska Dagbladet och Dagens Nyheter en hets-kampanj mot SD där dom med stora rubriker skrev:

”Väljarna vänder SD ryggen” Idag hade SvD en liten rubrik om Aftonbladet/United Minds senaste mätning som visar att SD skulle bli vågmästare om det vore val idag.

Men inte ett ord nämnde dom om svenskvänliga Sverigedemokraterna som dom för tre dagar sedan gjorde allt för att håna.

Skrattar bäst som skrattar sist 😉

Rödgrönt ras Miljöpartiet faller som en sten

Gapet mellan blocken minskar SD vågmästare

Annonser

14 Responses to Sverigedemokraterna 5,5 procent=vågmästare

 1. Nortexius skriver:

  Fy fan va odemokratiskt att inte nämna SDs siffror i SVDs artikel!

 2. Allemand skriver:

  Spiken, vi väntar till 19 september sedan sparkar vi dem i ars….

 3. Per-Åke skriver:

  SVD är enligt egen utsago en (borgerlig) tidning, men dom uppför sig exakt likadant som kommunistkräken gör.
  Dn är samma röda skit fast dom påstår sig vara blå.

 4. lasse1 skriver:

  Självklart, att sverigedemokraterna kommer att få vind i seglen. Ingen tvekan om saken.
  Kanske inte med några astronomiska siffror, men att partiet kommer in i riksdagen behöver ingen betvivla…
  En procentsats mellan 5 – 7 % är ganska så troligt. Kanske uppemot 8% procent om partiet gör ett förtroendefullt och mästerlikt intryck…

  Folk har faktiskt fått upp ögonen att den hittills förda absurda invandringspolitiken har sin gräns…Folk börjar så sakteliga förstå, att den inte kan få fortsätta oemotsagt i all oändlighet..
  Allt fler blir mer o. mer medvetna om, att våra resurser har en begränsning.

  Det säger sig nästan självt.. Att ta emot en invandrarpopulation, motsvarande en svensk medelstor stad, om c:a 50.000 inv. år efter år, är på sikt en utmaning utan något som helst ansvar o. humanism. Både för de nyanlända men också för den övriga svenska etniska befolkningen…

  Flertalet av de nyanlända kommer att få oerhörda problem oavsett vilka resurser det svenska samhället ställer upp med…

  Att leva och verka i det svenska samhället kommer på sikt att bli ett allt större problem, även för den etniska svenska ungdomsgenerationen på sikt..
  Killar o. tjejer utan någon som helst utbildning, avhoppade gymnasiestudier, underkända betyg och även en boendemiljö i en social missär.
  Krast sagt.
  Vissa av dessa ungdomar skiter blank i framtiden.

  Vad skall då inte de nyanlända konfronteras med. Språket, utbildning samt en helt novis inställning till de svenska normerna.
  ”Kom in på arbetsmarknaden och ge skjutton i att följa de anvisningar o. arbetsnormer som råder..
  Du åker ut med huvudet före”…

  Om inte DO träder in som beskyddare, borde man kanske tillfoga.

 5. Robin Shadowes skriver:

  Jag tror dom kommer få minst 10%. Folk är jävligt trötta på alla dessa efterblivna inavlade mohammedaner nu. Man fattar nu att med öppna gränser kommer vi bli ännu mer berikade med skäggiga barn och våldtäktsmaskiner.

 6. TARZAN skriver:

  Just att SD bara har omkring 5 %
  anser jag vara beviset för att Sverige är på väg utför. Vi måste stoppa invandringen och sparka ut den värsta skiten och ett antal parasiter – inte som det är nu att fortsätta att importera socialfall. Att 95 % av svenskarna inte fattar detta är mycket illa.

 7. annullera skriver:

  Hoppas det Rödgröna raset fortsätter rasa! Hur kan någon i detta lad ha ett förtroende för kommunister och en ledare som inte vet vad ansvar vill säga, en grönsallad som är helt vattnig och utan några som helst vitaminer.

 8. insikt skriver:

  Att hetsa upp sig över en massa mätningar är så lågt.
  Lev o låt låt leva, allt blir som det ska bli.
  Vi som är trygga i det som sägs i stugorna vet att 10 % är ingen omöjlighet.
  Vi har så mycket hjälp av information av pk press, politiker osv som förutsätter att väljarna är helkorkade.
  Ta det lugnt vi får det vi o svenskar vill ha.

  • spikharry skriver:

   ”Att hetsa upp sig över en massa mätningar är så lågt”

   Handlar inte om att hetsa upp sig över alla 100 tals opinionsundersökningarna, det handlar om att förmedla det som gammelmedia försöker dölja. Dessutom så drar artiklar om SD till sig nya väljare vilket är målet också.

   Tycker du vi bloggare skall haka på DDR-media och utlämna info för ev väljare?

 9. Hm skriver:

  Det enda som kan hindra att SD når tvåsiffrigt i kommande riksdagsval är valfusk!

  • RICHARD skriver:

   Hm:Det kommer garanterat att fuskas,precis som i förra riksdagsvalet,eller i kyrkovalet.
   Valsedlar kommer att plockas bort,troligtvis kommer huding-gäng stå o dela ut sosse sedlar utanför vallokalerna,precis som sist där jag röstade.
   Sade då att nej tack,jag röstar på SD,fick rasist-stämpeln på ca 1 sekund,inne i lokalen stod en riktig häxa o sa:nej,dom ska du inte rösta på,fy fan,hon fick sig en läxa.
   Förövrigt var alla SD-sedlar bortplockade,frågade då varför,fick bara till svar att det är upp till partierna att se till så det finns sedlar.
   Så kommer det gå till i höst om inte alla SD are iallafall försöker stå o vakta sedlarna,eller det bästa är att dela ut sedlar där man bor.

 10. A-mannen skriver:

  Vet inte om jag är en udda svensk men där jag rör mig bland uteslutande hederliga svensksvenskar så finns det ingenting negativt om SD i luften. Om de andra däremot så pratas det inte alltid gott.
  Det ja vill ha sagt är att 80% bland bonnlurkarna utanför finsverige har fått mångkulturen uppkörd i gomseglet med risk för oavsiktlig vommering utan att någon frågat-går det bra?

 11. Pia skriver:

  I min krets finns det flera egna småföretagare m.m. upplever att det är som A-mannen säger, ingen har något emot Sd, men deras inställning till (s) är så hatisk att man nästan kan ta på hatet.

  Oärlighet premieras som alltid inom (SAP)

  //Pia

%d bloggare gillar detta: