Invandringen kostar 4,5 miljoner per timme lågt räknat


Regeringen kommer att satsa fem miljarder för sänkt skatt för pensionärer i vårpropositionen. Vallöftet presenterades vid allianspartiernas distrikts- och länsförbundsstämmor i Folkets park i Huskvarna och ska gälla från 1 januari 2011.

Saxat ur SvD

”Sänkningen ska motsvara 5 miljarder kronor från och med den första januari 2011. Tillsammans med de två tidigare skattesänkningarna, från 1 januari 2009 och 1 januari 2010, fördubblas alltså sänkningen till 10,5 miljarder kronor.

Enligt Folkpartiet ska de tre skattesänkningarna ge pensionärer en sänkning på sammanlagt cirka 5000 kronor per år.

Alla pensionärer har anledning att vara glada i dag. Men det innebär framförallt ett lyft för de med de lägsta pensionerna, säger Maud Olofsson, partiledare för centerpartiet, till Aftonbladet.

Moderatledaren Fredrik Reinfeldt motiverade sänkningen med att pensionärerna blivit klämda i finanskris och lågkonjunktur, eftersom pensionen krymper när ekonomin krymper.

Det blir en påtaglig förbättring i pensionärernas plånböcker, säger KD-ledaren Göran Hägglund, till tt.

Förslaget innebär för en ensamstående pensionär med full garantipension, född 1937 eller tidigare, en skattesänkning på cirka 1 200–1 400 kronor per år beroende på vilken kommunalskatt man har, skriver statsrådsberedningen i ett pressmeddelande.

Pensionärernas Riksorganisation (PRO) med nära 406 000 medlemmar är både nöjd och missnöjd med beskedet.

Det är väldigt trevligt att man riktar intresset mot pensionärerna, säger Anders Teljebäck, PRO:s förbundssekreterare”.

Valet närmar sig och Renifeldt tar tillfället i akt att kasta småsmulor till landets fattigaste pensionärer.

Fem miljarder är som en droppe i havet om vi jämför vad invandringen kostar svenska skattebetalare.

Professor Jan Ekberg som ofta anlitas av media och flera riksdagspartier när det handlar om utgifter för invandringen skrev 2008-04-09 att det kostar os 40 miljarder kronor om året.

I en tidigare artikel i ansedda I Journal of Population Economics 1999, nr 3 skriver Professor Ekberg att den kan vara ”så hög som 121-125 miljarder per år.

Lars Jansson universitetslektor i företagsekonomi menar dock att kostnaderna är högre än så, upp mot 267 miljarder per år.

Men vi lutar oss åt Ekbergs siffor som anses vara Politiskt Korrekta och accepterade av media och andra icketänkande individer.

Cirka 110 miljoner kronor per dygn var kostanden för massinvandringen 2008 enligt professor Ekberg.

Drygt 4,5 miljoner kronor per timme hamnar vi på dag efter dag månad efter och år efter år. Tar vi istället Ekbergs siffor från 1999, då måste ni tredubbla utgifterna. Cirka 330 miljoner per dygn eller lite drygt 13 miljoner kronor per timme.

Ekbergs uträkning från 2008 visar då att invandringen under 50 dagar kostar mer än summan som svenska fattigpensionärer skall få under ett helt år. Trebubblar vi summan och utgår från Ekbergs rapport från 1999 så blir så kostar invandringen under 17 dagar mer än höjningen som dom nu lovat till pensionärerna under ett kalenderår.

Mönstert är tydligt och klart, småsmulorna till dom fattigaste som nu utlovas och hyllas av bl.a SvD och Dagens Nyheter är som fylla på med ett sandkorn i Sahara-öknen.

Hoppas verkligen att svenska folket genomskådar 7-klöverns falska val-propaganda och inser att dom blir blåsta rakt av.

Utöver invandringens astronomiska siffor, så kostar biståndet svenska skattebetalare ytterligare drygt 30 miljarder per år.

Världens högsta skatten går oavkortat till invandringen vilket siffrorna här ovan visar med all tydlighet. Men Arvid får nöja sig med halvt ägg om dagen och på ett annat äldreboende får dom max två koppar kaffe per dag på grund av indragningar.

Sverigedemokraterna vill nästan 3 dubbla Alliansen förslag vilket dom flesta fattigpensionärerna säkert jublar över. Men vågar dom rösta på ett svenkvänligt parti som SD istället för dom andra 7 svenskfientliga partierna?

Sänkt skatt för pensionärer

Sänkningen gäller från 1 januari 2011.

Professor Jan Ekberg nationalekonomi vid Växjö universitet: Invandringen kostar Sverige 40 miljarder om året

Annonser

10 Responses to Invandringen kostar 4,5 miljoner per timme lågt räknat

 1. Karim skriver:

  Förutom pensionärerna finns det en stor grupp arbetslösa och utförsäkrade sjuka som tvingas arbeta heltid med a-kasse ersättning och om de inte har varit med i facket, för sitt socialbidrag samtidigt som thailändska bärplockare garanteras lön enligt kollektivavtal.

  • annullera skriver:

   Du har alldeles rätt Karim! De som är långtidsarbetslösa får också gå som så kallade praktikanter och arbeta full tid från klockan 08.00. till 17.00 mot en ersättning av 65% av en medelinkomst. Snacka om att många företag utnyttjar detta system. Men som svensk får man ingen hjälp i detta land trots att det är vi själva som varit med och bidragit till denna vår välfärd, men vi kan ösa miljarders miljarder till att ta emot människor som framföra allt den

   • annullera skriver:

    RÖDGRÖNA SÖRJAN anser inte skall behöva arbeta alls.

    • annullera skriver:

     Den här artikeln från Spikharry kommer jag att maila ut till alla som jag känner! Alla som läser denna blog borde göra detsamma!

 2. Rikard Svensson skriver:

  Tog vi bort invandringen och gav alla dess pengar till Pensionärerna, skulle dessa alltså få 20 gånger mer än Reinfeldts bud idag.
  Alltså skulle pensionärerna kunna få 8500kr/mån i HÖJNING utan invandring.

 3. Per-Åke skriver:

  Utsökt inlägg Spiken!

  När du lägger fram fakta på det här sköna sättet så förstår dom flesta att regeringens 5 miljarder till pensionärerna är en struntsumma.
  Blir nästan mörkrädd när jag ser att dom kostar 5 miljoner i timmen. Det har politikerna råd med.

 4. Robin Shadowes skriver:

  Om vi arkebuserade alla landsförrädare så skulle vi väl spara in en del pengar också. Förmodligen småsmulor jämfört med massinvandringsgeschäftet men som man säger många bäckar små…

 5. lasse1 skriver:

  Detta är förmodligen en bluff som alltid från alliansen…Sänkningarna av skattesatsen gäller vad jag förstår, utselutande till s.k. garantipensioner..

  Garantipension ges till alla som aldrig har satt sin fot på arbetsmarknaden. D.v.s. hemmafruar,
  div. manliga slöfockar och mestadels invandrare..

  Till de personer som har arbetat ett helt långt arbetsliv erhåller, inkomstpension o. tilläggspension.
  Dessa två pensionsformer nämns inte i meddelandet…

 6. BETONGOLLE skriver:

  Många av dessa miljoner går även till hemresor till turistande flyktingar som bara ett par år tidigare skydde sitt land som pesten. Men att blåsa världens naivaste folk som gillar att smyga ner i hörnsoffan med en påse grillchips o kolla in ”lets dance” eller ” körslaget” å rösta på sossarna för det gjorde ju pappsen å det är nog bäst så.Det kommer att gå käpprätt åt helvete med detta land om inte SD kommer in i höst.

 7. […] varje fattigpensionär plötsligt rik, och ändå blir det en oerhörd massa pengar över. Kolla in Spikharry, se med egna ögon och […]

%d bloggare gillar detta: