Apajävel = 5 dagars löneavdrag för poliserna


Poliserna kallade demonstranterna ”apajävel” och ”blattadjävlar” och pratade om hur mycket stryk de ville ge dem.

”Nu är Rikspolisstyrelsens disciplinpåföljd fastställd: De två poliserna får fem dagars lönavdrag vardera. Polisen som hörde vad som sades men inte rapporterade dem får en varning.

Det var i december förra året som två poliser i en piketbuss fällde rasistiska och olämpliga uttalanden i samband med oroligheter i Rosengård i Malmö.

De får fem dagars löneavdrag var.

Den polis som hörde vad som sades på filmupptagningen från piketen utan att ha rapporterat det till överordnad får en varning.

Uttalandena filmades och väckte bestörtning bland allmänheten när de kom ut i medier.

”Jag håller med han gubben på ICA i Vellinge. Nu har ni kommit till fel kommun blattadjävlar”, sa en av polismännen bland annat.

”Han blir filmad hela tiden den lille apedjävulen” och ”jag ska göra honom steril om jag får tag i honom”, fortsatte han.

Ärendet prövades av Åklagarmyndigheten, men förundersköningen lades ner bland annat på grund av att uttalandena om våldsanvändning inte spridits under myndighetsutövning.

Uttalandena hade heller inte spridits och kunde därför inte utgöra hets mot folkgrupp.

Men Rikspolisstyrelsen (RPS) ålägger nu disciplinpåföljd eftersom polismännen ”åsidosatt sina skyldigheter i anställningen”.

Beslutet togs i RPS personalansvarsnämnd.

Polismännen har tidigare försvarat sina uttalanden med att de hade befunnit sig i en pressad situation under flera timmar, att de ”behövde lätta på det känslomässiga trycket” och att uttalandena inte var avsedda att nå någon annans öron är kollegornas”.

Bidrar mer än gärna med X-antal kronor till poliserna som har ett rent helvete i Rosengård med omnjed.

Men Rikspolisstyrelsen (RPS) kan däremot lämna in sina avskeds-ansökningar hela högen, dom tillför inget av värde för poliskåren.

Sa ”apajävel” – får löneavdrag

Annonser

33 Responses to Apajävel = 5 dagars löneavdrag för poliserna

 1. Realiset skriver:

  Starta en insamling till dem.

 2. Fredrik skriver:

  Nu blir jag lite nyfiken. Hur rasistiska hade uttalandena behövt vara för att vara över gränsen, enligt er?

  • Pia skriver:

   Kul när ingrodda vänster apor tillskriver debattörerna tillmälen som rasister när dom själva är antimsemiter.

   IQ-fiskmås.

   //Pia

  • suka skriver:

   @Fredrik. I sverige är rasism ett flytande subjektivt begrepp så det går inte att sätta en gräns. Det är helt upp till ”offret” och de politiskt korrekta att bestämma vad som är rasism.

   För övrigt tycker jag att det är ju media alternativt personen som filmade som ska ha straffet. Vad poliserna säger mellan varandra ska alla fullständigt skita i, det är deras handlingar som ska bedömas. Jag menar kommunister kastar ju sten på allt och alla och överfaller oliktänkare. Det är det som ska straffas inte att de hatar folk som inte har samma åsikt, det är deras fulla rätt.
   Europa håller på att bli det nya Sovjet. Kolla denna länken:

   http://aktualia.wordpress.com/2010/03/19/europas-yttrandefrihet/

  • Patrick skriver:

   Oj, oj, oj… Fredrik, du är i djupaste inavel redneck land nu. Kudos till dig att du försöker utbilda dem, men det är är ett uppdrag värdigt Sisyfos. Speciellt aggressiva är de nu när senaste mätningen visat att SD är utanför riksdagen. ”Pia” visar vägen… 🙂
   Lycka till!

   • flemens skriver:

    Patrick, På vilket sätt anser du att du tillför debatten någonting? Du är ju precis som såna som du anklagar sverigedemokrater för att vara.
    Vore det inte lite mer intellektuellt att försöka bemöta det som t.ex. jag säger?

    Mitt påstående om att främlingsfientlighet är ett flytande begrepp är så jag har uppfattat debatten. Det är ett enkelt och bekvämt tillmäle att ta till när man inte kan stå för det man säger.

    Förklara vad främlingsfientlighet är, när jag vet din definition så kan diskussionen börja.

    • flemens skriver:

     oj, suka har även flemens som nick för den som inte uppmärksammat det 🙂 jäla cache 😉

 3. Dansken skriver:

  Så länge man säga sanningen och så länge det är tal om apajävlar, kan man inte komma över gränsen.

 4. Krutov skriver:

  Hur kan man bråka om det som sades när man tänker på vilken situation som rådde? Videon var ju dessutom aldrig tänkt att visas offentligt.

  Men det är klart, med tanke på hur många i detta pk-land som skriker ”rasism” och ”homofob” etc åt allt som rör sig så förvånar det mig inte. Svenskarna är nog det mesigaste och mest överkänsliga folket i världen.

  Beröm åt poliserna som jobbar i dessa problemområden!

 5. Il Padre skriver:

  I RPS sitter bara politiskt korrekta idioter! Mina tankar går till dessa stackars poliser… Har folk uppfört sig som apdjävlar så ska man naturligtvis kunna benämna uppförandet så kollegor emellan. Vilket otroligt svek ifrån kollegan som tjallade! Har han omplacerats till RPS för att komma undan?

 6. JOG skriver:

  Fattar ingenting ;det här egendomliga beslutet från polisledningen ,påminner om STOREBROR SER DIG .Vad blir nästa steg från storebror ?Yttra sig får poliserna alltså inte ,även om dom gör det i sin egen grupp ,när dom är obehagligt utsatta för apjävlar och dylika fån.Och ange varandra för saker som ,svenska folket,(förutom apajävlarna,pk fånen och kommunisten ?fredrik ovan) tycker är skitsaker det ska dom göra.Vad är nästa steg ÄR DET försök till total tankekontroll också?Måste var fan att vara polis idag!

 7. Wille skriver:

  hahaha……….. men kom igen. Tycker ni seriöst dessa totala rikspuckon duger som snutar? Please……

  Givetvis borde Kling & Klang blivit av med sina jobb och inget annat. Uppenbarligen duger dom inte till att jobba som poliser – med den makt de de facto har kommer ett ansvar de klart och tydligt inte pallar.

 8. Jehovah skriver:

  Fy Fan så löjligt skulle alla poliser som kallat dessa blattar för apor o dyl straffas med löneavdrag skulle polisens lönebudget krympa nästan ned till 0.

 9. spikharry skriver:

  Åklagarmyndigheten lade ner ärendet, men blev överkörda av Rikspolisstyrelsen. Så nu är det RPS personalansvarsnämnd som delar ut straffen.

  Hoppas kollegan som tjallade blir berikad 😉

 10. Pelle skriver:

  Notera även att upploppsledaren de filmade och syftade på i sina ”fula” kommentarer helt kom undan straff. Videofilmen ansågs inte kunna visa att den skyldige var skyldig. Men däremot dög den som bevismaterial mot de poliser som försökte göra sitt jobb.

  Är det inte tillräckligt svårt för polisen att bekämpa stenkastande privatjihadister utan att Rikspolisstyrelsen och medierna sluter upp på kravallisternas sida? Med sådana vänner behöver man inga fiender.

 11. Allemand skriver:

  Fredrik,

  Måste ställa en fråga? Är svennehora okej?

 12. Fredrik skriver:

  För mig som inte riktigt är bekant med er ”svenskvänliga” terminologi, betyder ”berikad” att man blir våldtagen av en invandrare? Eller?

  • suka skriver:

   Jag är inte heller så hemma på det, men jag har uppfattat det så. Men även att man blir misshandlad eller att kriminella flyttar till ens bostadsområde och härjar.

   Men det är väl med ord som rasist och främlingsfientlig, det är helt upp till dig att avgöra vad det betyder och vem som är det.

 13. Fredrik skriver:

  Allemand: Självklart är det inte okej. Varför ställer du en så dum fråga?

 14. Robin Shadowes skriver:

  Enda ljuset i mörkret är att veta att det finns poliser som tycker precis som oss. Dom tycker också blatteriet har gått för långt.

 15. Jocke skriver:

  Sen när började man kalla stenkastande ligister för ”demonstranter”? Det var samma visa i kvällens rapport. Som om det vore tal om någon laglig demonstration! Detta daltande med brottsligt slödder gör mig heligt förbannad!

 16. Danne skriver:

  Kastar någon sten på polisen så får polisen kalla honom vad han vill. Jag betalar mer än gärna hans lön.

 17. xmaverickx skriver:

  Som en sympatiåtgärd med sina kollegor,borde alla poliser skrika apajävel.

 18. Sadman Huissen skriver:

  Nu får vi ju inte glömma att ge den stackars ”Apdjävulen” sin 75000 kr.

 19. Sadman Huissen skriver:

  Fredrik. Frågan svennehora är inte alls någon dum fråga. För enligt PK eliten och deras hantlangare är det okej att kalla etniskt svenska flickor för svennehorer. Eller du kanske vet någon blatting som har blivit fälld för att ha uttalat svennehora?

  • suka skriver:

   Har någon svensk tjej ens brytt sig om att göra en anmälan om svenehora? Jag menar, enligt diskrimineringslagen så kan inte ”rasen” svensk diskrimineras av en av annan ”ras”

   Alla vet ju att det inte finns raser mellan människor. Det heter ”etnicitet” nuförtiden.
   Men jag skriver ”ras” enligt den ursprungliga rasistiska betydelsen för det är det som de facto avses i lagtexten.

   Från Wikipedia:
   Med begreppet folkgrupp avses enligt justitiekanslern varje existerande etnicitet utom den svenska[6].

 20. Skogsmannen skriver:

  Ser man en apjävel,måste man få benämna den med dess namn.

 21. Fredrik skriver:

  Ordet ”hora” är oerhört kränkande i sig, så ert exempel blir lite svårt att diskutera.

  Men generellt menar jag att det är svårt att kränka någon som på alla sätt befinner sig i överläge. Om en invandrare skriker ”jävla svenne” åt mig på gatan (vilket aldrig hänt) blir det mest skrattretande, eftersom jag som etnisk svensk är en del av den stora majoriteten. Om jag däremot befinner mig på en skola med 90 procent invandrare blir samma ord betydligt mer obehagliga. Det går alltså inte att rycka saker ur sitt sammanhang och tro att det enbart är själva orden som är viktiga.

  När det gäller poliserna handlar det om representanter för ordningsmakten – personer som man ska ställa mycket högra krav på, oavsett om de blivit provocerade eller ej.

  • suka skriver:

   Tack Fredrik att du förtydligar hur PK ser på detta med att bli kränkt. Så nu är det längre inte alltså den som känner sig kränkt som har tolkningsföreträde?
   Intressant. Det är alltså någon utomstående (i det här fallet en politiskt korrekt) har rätt att definiera ifall en muslim känner sig kränkt? Känner han sig enligt dig kränkt för att han är i minoritet eller känner han sig kränkt för att hans tro visas ”missaktning”?

   • suka skriver:

    För att inte drabbas av det billiga tricket om att jag ”pekar ut muslimer” så lägger jag till att jag tog muslim som exempel eftersom de som grupp är de lättkränktaste av alla invandrare, i alla fall om man får tro debatten i sverige

 22. RICHARD skriver:

  Poliser är människor som alla andra,inte några programmerade robotar som alltid beter sig PK.
  Dom om några vet hur invällarna beter sig,därför blir dom ochså frustrerade ibland.

 23. betongolle skriver:

  Kommer omedelbums att skänka 500 kr om någon öppnar ett postgironummer till grabbarna som dessutom borde få priset ” årets svensk ”

%d bloggare gillar detta: