Roger och Henrys nya bostäder (Containrar)?


Henry och Roger har bott i Rias baracker i flera år. Försvinner härbärget så kommer det att bli bekymmersamt för oss som inte har någonstans att bo, säger Roger.

”Henry och Roger bor i två av Rias åtta bostäder och de skakar på huvudet när de hör att kommunen inte har pengar.

Jag har varit med i Rias livsverkstad i två år och har blivit lovad egen lägenhet, men det är svårt. Klockan två går Rias personal hem och då har man bara vännerna här att umgås med och det är inte så lätt att hålla sig från fyllan, och försvinner härbärget så har vi ingenting, berättar Henry.

De hoppas att socialförvaltningen inte accepterar att härbärget läggs ner. De vet så väl vad som händer med oss då.

Det heter Ria-Hela människan och då kan de inte ta bort bostäderna, de båda hoppas på att verksamheten kan flytta till Sintramsväg, då får vi riktiga lägenheter att bo i.

Barackerna här är inte värdiga att bo i. Man håller på att frysa ihjäl på vintrarna och under somrarna är de som en container att bo i.

I en av barackerna sitter Kari för sig själv.

Det är som vanligt politiker som inte vill betala. De skulle behöva komma hit och se på verksamheten. Då kanske de skulle förstå vad som händer om de stänger härbärget.

Nancy Edlund är verksamhetschef på Ria-Hela människan, tyvärr kan vid inte planera något förrän det är bestämt vilken verksamhet vi ska ha. Vill inte socialförvaltningen betala för härbärget så blir vi tvungna att ta bort det och inrikta oss på vår andra verksamhet.

Hon anser att ett beslut där härbärget läggs ner är ekonomiskt oförsvarbart.

Det kostar inte bara ekonomiskt mer att strunta i härbärgen. Det är mänskligt kostsamt också. Vi pratar om människor som inte har någonstans att ta vägen”.

17 Januari i år besökte Kommunalrådet Niina Laitila som representerade Karlskoga (S) Örebro slott, där träffade hon regeringens egen dräng landshövdingen Björn Eriksson som bl.a påpekat att flyktingar och invandrare är en nationalgåva till Sverige och svenskarna.

Niina Laitila lovade på stående fot att länet skall ta emot 90 ensamkommande barn i sommar, varav Karlskoga tar emot cirka 15 skäggbarn.

Niina Laitila förklarade att Karlskogas ekonomi är urusel och dom tvingas redan i år spara in 13 miljoner och nästa år 23 miljoner kronor. Snart måste vi även dra ner på personalen också menade Niina på.

Men 15 barn till en kostnad av 15 miljoner var inga problem, trots att kommunens finanser är under all kritik.

Tanken är att de ska bo på Karlskoga folkhögskola. Där finns både utbildningslokaler och många ungdomar. Det är den planen vi går efter.

Boendet ska vara klart före semestern. Niina Laitila säger att det här inte drabbar Karlskoga ekonomiskt.
Kommunen får först 500 000 kronor i startavgift och sedan får vi bidrag per plats och person vi tar emot. Sedan får vi pengar för varje anställd.

Visst men vem tror du betalar för dom kostnaderna? vi skattebetalare såklart. Tror säkert att dom istället ville lagt dessa pengar på Rias baracker där Roger och Henry bodde.

Hörde i kväll att ni i kommunen röstade nej till fortsatt stöd till Ria-hemmet vilket innebär att vännerna Roger och Henry nu kastas ut på gatan. Ansvarig till beslutet var du din förbannade förrädare Niina Laitila.

Hoppas verkligen att jag hörde fel, annars borde du avgå med omedelbar verkan och flytta till Rosengård eller Fittja.

Hur har du mage att kasta ut två svenskar för att prioritera 15 stycken skäggbarn??

Lika många ensamkommande som vi tar emot lika många anställda skall vi ha säger S-märkta förrädaren Niina Laitila.

Varje barn får då en egen dräng som skall bistå dom dygnet runt vecka ut och vecka in månad efter månad.

Roger och Henry kan tvingas bo i containrar

De första ensamkommande barnen till Karlskoga i sommar

webbradio med Kommunalrådet Niina Laitila och sparåtgärder men inte när det handlar om ensamkommande

Annonser

10 Responses to Roger och Henrys nya bostäder (Containrar)?

 1. Per-Åke skriver:

  Oj. tänk om äldrevården anställde en person till varje boende, men där är det tvärtom, 1 anställd på tolv boende, och på det nya hemmet för E-barn blir det 15 musslor och 15 anställda.

  Hemskt att socialdemokraten Niina Laitila kastar ut svenskar men plockar 15 bidragsberoende kulturberikare istället.

  • annullera skriver:

   Detsamma gäller dagisbarnen från 1 år och uppåt, vad sägs om tre anställda som skall ta hand om mellan 18-25 barn. Små blöjbarn upp till tre års ålder vet alla vad det innebär att ägna sig och ta hand om. Lite större barn klarar sig bättre, men de behöver ändå mycket omsorg o kärlek och att personalen bryr sig om. Dagispersonalen går idag på knäna och blir utbrända i förtid pga av att kommunerna skall spara. Barnen mår inte bra av att bli lämnade på dessa så kallade dagis som numera har utvecklats till att bli en instans för förvaring av barn. MEN VI SKALL STVINGAS SATSA ALLT PÅ ENSAM-KOMMANDE VUXNA SKÄGGGBARN!

   Hur tänker folk i detta land när de röstar på den rödgröna sörjan och alliansen. Följer de inte med i vad som händer och sker alls?

 2. RICHARD skriver:

  Fan,börjar tappa förtroendet för finnar,eller så är hon avkomma till en från finland utkastad kommunist,det gjorde finnarna nämligen under och efter kriget,bäst var det innan kriget,då `skjutsade` vanligt folk kommunister till ryska gränsen,där dom tvingades gå över till ryssen,hoppas dom trivdes innan gulag-resan påbörjades.

 3. TARZAN skriver:

  Jag såg inslaget på Tvärsnytt.
  Man kan alltid hoppas att någon såsse reagerade mot att vi inte kan ta hand om våra utslagna och därför nu kommer att rösta på SD

  • annullera skriver:

   Tyvärr verkar det inte som väljarna reagerar över vad som händer, de röstar glatt vidare på den rödgröna sörjan och alliansen. Många känner endast till SD som det främlingfientliga partiet och köper det rätt av utan att ta reda på vad de egentligen står för. De har blivit lika hjärntvättade som mussarna i sina hemländer blivit hjärntvättade av koranen och islam.

 4. Jehovah skriver:

  Det är väl inte så noga med svenskar, huvudsaken är att vi kan ta in många parasiter som möjligt och ge dem ett anständigt boende, svenskarna får väl flytta in i containrar eller ut i skogen.

  • annullera skriver:

   Det verkar som den inhemska befolkningen vill ha det så här. De som fortfarande har arbete och bostäder tycker det är ok så länge de själva inte är drabbade. Det gäller även annat i samhället, så länge de inte själva blivit drabbade av grova rån, misshandel, våldtäkter m.m. så verkar de inte reagera över huvud taget.

 5. Robin Shadowes skriver:

  Snart måste dom börja mass-vräka svenskar från sina bostäder om alla musslor som väller in ska ha nånstans att bo.

  • annullera skriver:

   Ingenting skulle förvåna mig längre. Vem vet de kanske snart stiftas lagar där svenskar som är färre i sina hushåll, som har rymliga hus- och lägenheter blir tvungna att lämna över sina bostäder till storfamiljerna från mellanöstern- och mena länderna medan de själva får sätta sig i en etta någonstans, om det finns någon. De svenska ungdomarna får bo kvar hemma hos sina föräldrar tills de själva går i pension, men när föräldrarna dör kommer de också att få lämna över bostaden till bättre behövande. Som sagt ingenting skulle förvåna mig med den dagens invandringspolitik som förs. Det verkar bara bli värre och värre!

   • Robin Shadowes skriver:

    Svenskarna får nöja sig med att bo i bajshyddor med stampat jord-golv och hål i marken att skita i.

%d bloggare gillar detta: