Miljöpartiets toppnamn förespråkar bidrag


Tomas Östros debattartikel är ett tydligt exempel på konflikten i svensk politik. Bidrag står mot arbete. Över 70 procent av Socialdemokraternas satsningar utöver regeringen går till bidragssystemen, skriver Sven Otto Littorin och Per Schlingmann i en replik.

”Jobben är valets viktigaste fråga för Moderaterna. Vi kommer att fortsätta med vår politik för full sysselsättning och är inte nöjda förrän alla som kan har ett jobb att gå till.

Jobb handlar om så mycket mer än siffror i en kolumn och olika sätt att räkna. Jobb handlar om personlig utveckling, stoltheten att försörja sig själv och arbetsgemenskap kring fikabordet.

Det finns många siffror i debatten just nu och det är självklart förvirrande för väljarna. Några saker kan vi dock konstatera.

Statistiska centralbyråns helårsstatistik för åldersgruppen 15-74 år visar att antalet personer i arbete har ökat med ungefär 70 000 personer mellan 2006 och 2009. Det är alltså 70 000 fler människor som idag tar del av den gemenskap ett arbete ger.

Vi vet också att det i lågkonjunkturer finns en stor risk att arbetslösheten biter sig fast och får bestående effekter för såväl enskilda människor som samhället. Under 1990-talskrisen blev de varaktiga effekterna allvarliga.

Tomas Östros artikel i Svenska Dagbladet 22 mars är ett tydligt exempel på konflikten i svensk politik. Bidrag står mot arbete. Över 70 procent av Socialdemokraternas satsningar utöver regeringen går till bidragssystemen”.

Även medias egna små gullegrisar inom Miljöpartiet är förespråkare för mer bidrag, och accepterar inte att försörjningskrav t.ex. är ett villkor för anhöriginvandring utan det skall svenska skattebetalare stå för.

Och vem är denna Miljöpartist som ansåg detta? Jo det är deras 1:a namn på listan till hösten riksdagsval Annika Lillemets som även är med i Facebook-gänget Sverigedemokraterna i riksdagen – Nej tack.

Citerar Annika Lillmets ordagrant:

”Nej nej nej det kan jag inte tänka mig och hoppas verkligen inte. Risken är att folk som har flyktingskäl och behöver komma hit, inte får. Vi är anslutna till barnkommissionen. Det är Annika Lillemets starka reaktion mot regeringsförslag om ett försörjningskrav på anhöriginvandring till Sverige.

Man söker sin släkt och vänner när man kommer till ett nytt land. Inte sjutton känner man till Gnosjö, som där finns jobb”

Miljöpartiets 1:a namn i Ljusdal (Karin Jansson) går ett steg längre i bidragstänkandet och skriver på sin blogg:

”Det finns andra värden i livet än lönearbete” Det ska inte finnas krav på motprestation för att få tillgång till ekonomisk grundtrygghet.

Karin fortsätter pladdra vidare och tillägger:

”MOTPRESTATIONSKRAV ÄR DESTRUKTIVT Det gör att en del människor faller utanför. Det ger en otrygghet att vara beroende av att vara godkänd av samhället för att få tillgång till sin försörjning. När vi slopar motprestationskravet slipper vi kontrollera och etikettera människor”

Här har vi två av Miljöpartiets toppkandidater som bägge ser bidrag och åter bidrag som ett utsökt sätt att livnära sig på.

Är nog på tiden att media kollar upp sina nya gullegrisar och deras förkastliga bidragspolitik som med hjälp av socialdemokraterna och vänsterpartiet om dom vinner valet kommer att förstöra det lilla som finns kvar av vårt land.

Miljöpartister har under en längre kunnat härja fritt och slippa svara på obekväma frågar som bl.a varför vill ni ha fler bidragstagare, och varför vill ni öppna gränserna för fri invandring etc etc.

(S) (MP) och (V) kommer med garanti att vrida ur disktrasans sista droppar och ge bort det som våra förfäder byggt upp.

Tänk på det innan ni röstar, en röst på dessa förrädare kommer att få oanande konsekvenser för varje svensk.

”S satsar främst på bidrag”

Karin Jansson (MP) Det finns andra värden i livet än lönearbete

Lillemets (MP) på väg till riksdagen

Språkrören avgår 2011 — Fridolin joker

Fridolin vill inte språka om språkrörsposten

Ett enfrågeparti utan fråga (MP)

Annonser

10 Responses to Miljöpartiets toppnamn förespråkar bidrag

 1. Allemand skriver:

  De är upphetsade av de 10% som instituten som inte kan räkna har utlovat.

  Låt oss spendera de sista av Moder Sveas pengar för att sedan återgå till vårt kära miljöparti artonhundratal.

 2. Jehovah skriver:

  Bevare oss väl för dessa miljöfacister. Hur någon sunt klart vid sinnes sinnes fulla bruk varande människa kan rösta på dessa muppar övergår mitt förstånd. Eftersom Sossarna lyder deras minsta vink kommer de att medverka till att avveckla enerigiförsöjningen och större delen av transportsektorn. Alltså tillbaka till 1800 talet med allt vad det innbär.

 3. TARZAN skriver:

  Om vi nu bortser från alla blatteparasiter som kommer hit så skulle faktiskt svenskar kunna få medborgarlön. VARFÖR ??? Jo för att det finns bland svenskarna så många myglare och troubelmakers och pundhuvuden. Denna människotyp
  kostar samhället så mycket i arbetsmarknadspolitiska åtgärder och liknande att en medborgarlön hade blivit billigare. Eftersom det finns ett antal människor som inte vill jobba så får vi kanske accepterar det eftersom dom kommer att göra sig icke attraktiva på arbetsmarknaden.
  -Naturlitgvis skulle en miljö mupp aldrig uttala sig som jag
  gör för dom har en agenda som vi inte förstår och dom lever i en flumvärld.

 4. soli01 skriver:

  Hög tid att Miljöpartiet utsätts för en bättre granskning. Nu flummar de vidare med Wetterstrand i spetsen och hon får inga raka frågor. Varför detta smilande med detta parti?
  Karin Jonsson verkar tillhöra de verkliga flummarna. Orkar inte säga mer!

 5. annullera skriver:

  Om alla, jag menar verkligen alla gav fa…n i att arbeta och började leva på försörjningsbidrag, vad skulle då dessa pengar komma ifrån? Vem skulle få stå för den notan? Regnar det pengar från himlen kanske?
  Snacka om flumkärringar, de verkar enbart ha luft i skallen, är det dessa idioter folk vill ge sitt förtroende och sina röster, hua mig!

 6. annullera skriver:

  Jag måste tillägga att kärringen på bilden ser smått galen ut!

 7. Robin Shadowes skriver:

  Bidragsfrikostigheten gäller givetvis bara pensionsräddarna. Svenskar kan se sig om i röven efter några bidrag. Dom skall ut och göra rätt för sig även om dom så är döende i cancer eller 87 år och senildementa.

 8. Karl.J skriver:

  Att dom bara orkar,bidra med en spade så de kan gräva ner sej,vi andra kommer gladeligen att fylla och packa efter dem vad är de ute efter det förstår väl alla friska människor att men måste försörja sej själv om man inte är sjuk eller invandrare och inte förstår annat.Det är nog så att Miljömupparna aldrig har haft ett jobb så de är väl rädda för att skita ner sig eller på sig om de skulle ta i lite. Gräv ner dom och glöm.

 9. annullera skriver:

  De lever inte i den verklighet som många övriga skattebetalare får göra, men de borde sparkas ut i denna verklighet och få känna av vad det är att försöka klara sig i detta skitsamhälle som de skapat åt folket.

%d bloggare gillar detta: