Utländska bedragare plundrade 84-årings hem


Den ene höll upp en skylt med texten ”Malmgatan”. Kumpanen plockade den 84-åriga kvinnans nycklar ur kappfickan bakifrån.

”Sedan låste de upp damens lägenhet och stal smycken och annat.

Tillvägagångssättet är tyvärr alltför vanligt. Och fungerar för ofta. Tjuvarna ser en gammal människa lämna sin bostad. Sedan distraherar de henne och tar hennes nycklar, säger spaningsledare Mats G Odestål vid Eslövspolisen.

Det var vid 10.40-tiden i onsdags som de båda männen stod på Bryggaregatan mitt i centrala Eslöv. De talade ett utländskt språk och höll i stället upp en handtextad lapp med gatuadressen som de påstod sig vilja hitta vägen till.

Bedragare nummer ett höll skylten framför en 84-årig dam som precis slagit igen ytterdörren bakom sig. Han började prata med henne på ett utländskt språk.

Den andre går under tiden bakom ryggen på damen, och fiskar upp hennes nycklar och ett busskort.

När den hjälpsamma damen, efter att ha försökt peka ut rätt riktning till Malmgatan för de båda männen, går därifrån så vet de båda tjuvarna var hon bor, och har inte svårt att räkna ut vilken lägenhet som är hennes, och sedan låsa upp den. 84-åringen upptäckte stölden när hon kom tillbaka från sin promenad.

Hon blev mycket upprörd och chockad när hon förstod att någon hade varit inne i hennes bostad.

Den gamla damen har fortfarande, två dagar efter stölden, inte kunnat redogöra för vad som saknas i lägenheten.

Hennes son har bistått polisen men har inte full koll på vad tjuvarna fick med sig. Klart är att en del smycken har stulits. Det låg tomma smyckeaskar framme.

Det finns många andra sätt att ta reda på vem som bor var. I Sverige är adressuppgifter offentliga uppgifter. Den som vill kan beställa utdrag ur registren, och sålla fram till exempel människor över en viss ålder.

Denna öppenhet kan utnyttjas av samvetslösa bedragare för att hitta lämpliga offer att stjäla från”.

Även i Halmstad vid Nyhems Torg har flera äldre med rullatorer blivit förföljda till sina bostäder av en liga som består av flera personer.

I hemmen har offren efteråt fått oväntade besök av personer som uppgett olika anledningar. När besökarna lämnat bostäderna har det saknats plånböcker, smycken och andra värdeföremål, berättar Hallandsposten.

Polisen över hela landet har upprepade gånger gått ut i media och varnat äldre för dessa kräk som härjar fritt.

Vissa spelar poliser andra säger sig komma från hemtjänsten, vattenfall, elbolag etc etc.

Skånskan vågade i allafall skriva ut att gärningsmännen talade ett utländskt språk, vilket dom flesta andra medier undanhåller för sina läsare.

Bedragare plundrade 84-årings hem

Rånarliga mot äldre kvinnor

Annonser

8 Responses to Utländska bedragare plundrade 84-årings hem

 1. TARZAN skriver:

  I detta elände kanske vi får hoppas att gamlingarnas barn är politiker eller journalister.
  Det kan ju hända att någon politiker vaknar upp efter att ha konfronterats med verkligheten.

 2. Robin Shadowes skriver:

  Eftersom det drabbade en åldring och att dom var minst två indikerar att det förmodligen var östeuropeiska råååmer. Avfallsprodukter lik förbannat som sina arabiska, somaliska och kosovobabianska bruschor.

 3. annullera skriver:

  Det är på tiden att media och våra styrande i detta land vaknar upp! De som gjort- och gör sig skyldiga till dessa hemska brott skall hängas ut. När de åker fast skall de också utvisas på en gång för all framtid, vi har ingen behållning av dessa ociviliserade varelser. Jag säger NEJ TACK! Det här vill jag inte vara med om, det här vill jag inte acceptera! Har de bestulit och skändat gamla människor genom att ta sig in i deras hem, i vissa fall också misshandlat- och mördat dem för att komma åt deras kontanter, smycken och andra värdeföremål. Ägodelar och kontanter som de har gnetat och sparat till under ett långt liv. Stackars gamla dam, hur skall hon någonsin kunna känna sig trygg efter det här? Egentligen borde de anhöriga kräva ett fett skadestånd åt sin kära mamma! Muslimerna vänder sig till DO, vart vänder sig svenskar som blivit hotade, våldtagna, misshandlade och rånade? Vart vänder sig svenska familjer som fått sina liv förstörda för all framtid pga hitkomna så kallade flyktingar som gjort sig skyldiga till mord på anhöriga?

  Vi Måste börja kräva att våra styrande tar sitt ansvar!

  SD ett självklart val om man vill ha en förändring och kunna få tillbaka ett land där gamla och unga skall kunna känna sig trygga.

  • Robin Shadowes skriver:

   Dom styrande har lika mycket blod på sina händer som dom som de facto har utfört dessa vidriga dåd. Ett visst ansvar faller även på oss som tyvärr i allt för många år har röstat på dem. Vår ända ursäkt är att vi faktiskt blivit förda bakom ljuset under flera decennier av etablissemanget.

 4. Jehovah skriver:

  Dessa As skulle ha offentligt spöstraff

 5. lasse1 skriver:

  Offentlighetsprincipen I Sverige är helt unikt i världen..

  Bedrövligt att äldre människor(gäller även yngre) som har strävat o. slitit ett helt långt liv inte kan känna sig säkra på ålderns höst….

  Fredrik o. Mona vet förmodligen ingenting om dylika händelser…Det kan jag nästan lova mitt liv på…
  Men, om de nu skulle inneha någon vetskap, varför inte då se över och låta riksdagen via lagråd o. utskott titta på oegentligheterna.

  Vi kan också läsa om bedragare som bl.a. kapar villor o. andra fasta egendomar….
  Man kollar upp via olika register och ser om vederbörande husägare har sin villa pantsatt…Är villan inte pantsatt, så kan en enkel operation via inskrivningsmyndigheten resultera i, att en ny ägare finns skriven på huset…
  Helt fantastiskt i dagens Sverige.

  Nu skall den högeffektiva svenska riksdagen se över problemet, säger man? Något konkret åtgärdsprogram kommer inte före sommaruppehållet, 2010. enl. uppgift.

  • Robin Shadowes skriver:

   Oh shit, så en dag kan det bara knackas på dörren och utanför står en Abdullah med alla sina fruar och barn och kväker ur sig: Do moste flitta från mitt hoos noo po en gang annartz rinker jak po pullisen säm kåmmer åck fräker dik oot herifrånn genast. Fårrståår doo vat jak seger svenne-javel??

%d bloggare gillar detta: