S-politiker lade grunden till dagens Sverige


Moderaterna hävdar att utanförskapet minskar. Detta är felaktigt. Enligt en ny uträkning från Riksdagens utredningstjänst har utanförskapet de senaste tre åren ökat med över 70 000 personer, skriver Thomas Östros (S).

”Sverige är ett bra land. Men allt fler möter stängda dörrar. Ekonomin går med underskott när skatten sänks med lånade pengar. Klyftorna mellan människor ökar. Vi socialdemokrater vill satsa på fler jobb – inte ökade klyftor. Sverige ska tillbaka till överskott och starka statsfinanser. Full sysselsättning är vårt mål. Utanförskapet ska minska.

Den borgerliga regeringen vann valet år 2006 på frågan om att minska utanförskapet. Lösningen på utanförskapet var enligt Anders Borg – den moderata politikens arkitekt – ökade klyftor. Idén är enkel men tydlig: hotet om fattigdom ska vara den drivkraft som tvingar människor från utanförskap till arbete.

Att minska utanförskapet har använts som argument när regeringen till exempel infört en hårdare beskattning av pensionärer, försämrat arbetslöshetsförsäkringen, stängt dörrar på utbildningsområdet och när tryggheten för svårt sjuka människor försämrats.

Välfärden måste prioriteras framför skattesänkningar på lånade pengar. Under det senaste året har 25 000 välfärdsarbetare försvunnit.

För att klara framtidens jobb och stärka konkurrenskraften behöver vi investera brett. Sverige ska byggas starkt genom att vi investerar i vägar, järnväg och bostäder. Så kan människor flytta och pendla dit jobb och utbildning finns. Innovationskraften måste stärkas.

Valet till hösten är ett avgörande vägval. Ska vi prioritera det som skapar jobb – eller ska vi öka klyftorna”.

THOMAS ÖSTROS (S)

Thomas Östros slår på bongo-trumman och snackar om 70 000 fler i utanförskap dom sista tre åren. Nu håller jag verkligen inte borgarna bakom ryggen för dom har fortsatt med en likartad politik vad gäller invandrare/flyktingar/ensamkommande/anhöriginvandring som Socialdemokraterna använde sig av.

Grundproblemet till att det idag finns många personer som inget gör utan sparkar sig trötta istället och uppbär bidrag beror på den oansvariga politik som S-märkta hycklare körde med under 20 år.

Socialdemokraterna tog hit över en miljon invandrare fram till 2006 när dom blev avsatta på grund av en dödsdömd politik. Nu kommmer deras bröder, systrar, mostrar, fastrar, kusiner etc etc som anhöriginvandrare hit vilken självklart orsakar enorma påfrestningar.

Att Socialdemokrater skyller på andra fast dom själva lade grunden till det nya Sverige (bestående av invandrare) vill dom inte höra talas om.

Ni Socialdemokrater skapade helvetet som svenska folket nu tvingas acceptera, och svallvågorna fortsätter att skölja över oss som en Tsunami-våg.

I tolv år från 1994-2006 försökte alliansen år efter år få er till att säkna skatten för pensionärerna, lika många gånger sa ni nej.

Socialdemokrater ser alltid bakåt, och så har det varit i alla år. Istället för att ni kastar skit på andra så borde både ni och Alliansen diskutera och upplysa väljarna hur ni vill lösa dessa groteska problem ni försatt oss i.

Det enda partiet som vill lösa problemen och ser framåt är helt klart Sverigedemokraterna. Och ni förstår inte varför dom ökat med nästan 100 procent sedan valet 2006 och mer därtill i andra undersökningar.

Både den Rödgrönasörjan och Alliansen kan inte lösa landets ekonomiska problem genom att importera fler bidragstagare och outbildade analfabeter från bl.a Somalia, Afghanistan etc etc.

Vem som helst förstår att det i längden är ohållbart att varje år tömma kassaskrinet på minst 100 miljarder (lågt räknat) genom att ha svängdörrar vid svenska gränsen.

Hälften av sveriges befolkning kan och orkar inte försörja den andra hälften som aldrig bidraget med en enda skattekrona. Ni sossar vill höja bidragen än mer!!! hur fasiken skall det gå ihop?

För mig finns ett alternativ, en borgerlig regering som är beroende av Sverigedemokraterna vore det bästa för landet och folket.

Thomas Östros: Utanförskapet växer

Annonser

7 Responses to S-politiker lade grunden till dagens Sverige

 1. Robin Shadowes skriver:

  Det var S som byggde folkhemmet. Det tog flera decennier. Men det är också S som står för rivningen. Som alla förmodligen vet så tar det längre tid att bygga ett hus än att riva det. Vilket stämmer väl överens med ”huset Sverige” också. Fast i rättvisans namn bör kanske nämnas att det inte var samma sorts sossar som byggde landet som dom som nu river det. De tidens sossar som Erlander, Per-Albin och Sträng hade åtminstone nån form av moral. Något som helt saknas hos nutida sossar som Måna Muslim, Göran Persson, Rosengren, Freivalds m fl.

 2. dan skriver:

  skulle inte SÄPO stoppa att Iranier skulle lära sig framställa kärn-v-ap-e-n! men då sänder Iranska myndigheter unga tjejer istället, smart!
  http://www.nyteknik.se/nyheter/energi_miljo/karnkraft/article566168.ece

  sedan hur länge får iranska kärnvapengrudar praktisera på Svenska kärnkraftverk, hoppas inte Allah ger order om att trycka på fel knapp i kontrollrummet.

 3. Blodsven skriver:

  Man pratar om blocken i svensk politik. Finns väl för helvete endast 7 lika ruttna utsugande slemhögar, som gör allt för att förstöra landet! Historieböckerna kommer att förklara vilka som startade kaoset i Europa, och tro inte någon i 7-partihelvetet går skuldfri…

 4. Il Padre skriver:

  Moral fanns hos alla de gamla politikerna! Erlander, Sträng, (räven) Hedlund (c) osv, men INTE de som ”Shadowes” räknar upp och jag håller fullständigt med ”Blodsven” om synpunkterna på de politiska ”blocken”. Idag finns inget parti i Sveriges riksdag värdigt att leda landet. Låt oss vara realister…och uppmana de röstberättigade att rösta på SVERIGEDEMOKRATERNA! — De rödgröna kommer naturligtvis återfå regeringsmakten tillsammans, MEN ser för sjutton till att SD kommer in i riksdagen på långt många fler mandat än någon kunnat ana! Blir det tillräckligt många åker C och KD ut ur riksdagen. Visst skulle det smaka fågel om man kunde försvaga de rödgröna genom att skicka ut också Vänsterpartiet, men det viktigaste är att SD MINST BLIR VÅGMÄSTARE! Skulle resultatet bli att S och MP bildar minoritetsregering och bara fp och M blir kvar av alliansen så har vi det röstresultat som kan rädda Sverige undan islamiseringen och den fullkomligt galna flyktingpolitiken! Först i ett sånt läge vågar de riksdagspartier som blir kvar luta sig mot SD. Min tes är att många ledamöter hos alla partier VET att den väg man slagit in på vad gäller flyktingpolitiken (á priori) är både farlig och fel, men man vet inte hur man ska stoppa och ändra sig!

 5. annullera skriver:

  Mycket bra skrivet av Spikharry! Vad har sossarna gjort som de själva känner sig så stolta över?
  De har utvecklats från att för länge sedan varit ett arbetarparti till att bli ett invandringsparti som har ett mål att skapa så många bidragsberoende som möjligt. De kan inte skapa några jobb, de kan inte ta sitt ansvar för våra barn och ungdomar, de kan inte ta sitt ansvar för våra gamla fattigpensionärer, de bryr sig heller inte om de svaga och utslagna i detta land såvida de inte kommer från mellanöstern eller från något av alla de mena länder där vi nu tar emot mängder av människor. Dessa har de naturligtvis en skyldighet emot, men sitt eget folk och invandrare som kom hit på 50-60 talet som arbetskraftsinvandring, dem trampar de på, där har det visat klart och tydligt att de inte har några som helst skyldigheter. Socialdemokraternas ambition är främst att komma åt makten så att de sedan kan fylla på Sverige till bredden med än fler bidragsberoende och kriminella. De flesta av dessa kommer att hamna i utanförskap pga att de inte kommer att få några jobb, detta pga språksvårigheter och övrig anpassningsbar förmåga. Övriga samhällsmedborgare kommer att få stå tillbaka än mer både vad det gäller skolan, dagis, sjukvård, omsorg, bostäder mm mm mm.
  Sedan kan man fråga sig vart Mona muslim tänkt ta alla pengar till sina utlovade löften, det skulle vara intressant att få veta?

 6. TARZAN skriver:

  ALLA i sju klövern är lika ansvariga för det så kallade utanförskapet. Jag säger;
  socialfallsimporten = utanförskapet

  • annullera skriver:

   Jag håller fullständigt med, men det är främst sossarna som skapat detta skitsamhälle, tråkigt sedan att Reinfeldt inte har mer stake- och pondus utan att han av rädsla fortsätter denna dårskap. Men om man måste välja mellan pest och kolera då håller jag på Reinfeldt.

   SD är för övrigt det självklara valet om man vill kunna leva i ett land med en fortsatt DEMOKRATI- och VÄLFÄRD.

%d bloggare gillar detta: