Lite morgon-snyft om ensamkommande


Socialtjänsten i Borlänge har för lite resurser för att på ett bra sätt ta hand om de ensamkommande flyktingbarnen som kommer till kommunen.

”41 ensamkommande flyktingbarn kom till Borlänge förra året. Året innan dess 25 barn. Men eftersom kommunen inte har något avtal med Migrationsverket så kan dem inte veta i förväg hur många barn som kan tänkas komma i framtiden.

Vi vet inte hur många som kommer, vi vet inte någonting, säger Anette Wikblom, enhetschef för socialtjänsten i Borlänge.

Anette Wikblom har nu fått en extra tjänst under året. Men kommer det fler än 41 barn under 2010 så tror hon inte att den hjälp som socialtjänsten kan erbjuda är tillräcklig”.

Det känns otillfredställande då jag tror att vi skulle kunna göra mer, säger Anette Wikblom.

Mera snyft kommer som ett brev på posten när SR sprider propaganda för stackars flyktingar som inte kan vara flyktingar då dom skall utvisas.

”Det handlar om en mamma och hennes tre barn från Montenegro. Barnen som är 14, 13 och 9 år har gått i svensk skola sedan 2007.

Familjen fick permanent uppehållstillstånd beviljat i maj förra året men Migrationsverket överklagade domen och nu ska familjen alltså utvisas.

Mamman uppger att hon i hemlandet misshandlades av sin svåger och

tvingades till prostitution. Men migrationsverket anser inte att det finns någon risk för familjen i nuläget och menar att det finns kvinnohus i Montenegro där hon kan få hjälp”.

Enkelt beslut, finns det inga flyktingskäl då skall familjen givetvis utvisas omgående. Förstår var Sveriges Radio skriver om det.

Men även SR borde inse att dom inte kan påverka myndigheter hur gärna dom än vill det. Vore passande om ni skrev om alla våldtäkter och hur illa svenska pensionärer har det istället, och vad vi skall göra åt det stora svenskhatar problemet bland er outbildade journalister och andra debila.

Ensamkommande flyktingbarn kan bli utan stöd

Barnfamilj utvisas till Montenegro

Annonser

2 Responses to Lite morgon-snyft om ensamkommande

  1. JOG skriver:

    Saken är väl den att dom här flyktingkramande myndigheterna egentligen bara arbeter åt sig själva ,för att på alla sätt få expandera och få mera anslag och större budget.Humanitet och sånt har inget alls med saken att göra.Dom är helt enkelt enligt gammal god Palme anda helt beredda att störta Sverige i skiten så mycket som möjligt,medan dom själva ser om sina egna intressen.Jag tror det är mycket viktigt att lyfta fram den här saken när man debatterar sådana här och liknande saker.Myndighetens egetintresse väger över landets och medborgarnas.

  2. Ann-Marie skriver:

    Montenegro! För en gångs skull gör Migrationsverket något som är rätt.

%d bloggare gillar detta: