Yilmaz Kerimo (S) misstänkt för förskingring av miljoner


Grova anklagelser riktas mot riksdagsmannen och S-ordföranden Yilmaz Kerimo (S) i en hemlig rapport som LT kommit över. Där hävdas att stora pengasummor försnillades i Assyriska föreningen under hans tid som ordförande.

”Kerimo avfärdar kritiken som en fantasiprodukt. Rapporten beställdes av Assyriska riksförbundet kring årsskiftet 2007-2008 efter rykten om förskingring av pengar under Yilmaz Kerimos tid som ordförande 1998-2004.

En särskild granskningskommitt tillsattes, och ett halvår senare redovisades resultatet till riksförbundet.

I rapporten, som hållits hemlig sedan 2008, slås fast: ”… det har förekommit oegentligheter vad gäller redovisningen av medel tillhörande fastigheten Assyriska kulturhuset”.

Vår granskning visar alltså att förskingring av oredovisade medel har inträffat. Huruvida dessa pengar har gått direkt i vissa personers fickor kunde granskningskommittén inte konkret bevisa.

Det finns förskingringsmisstankar mot Kerimo av stora kontanta medel som han som ordförande samlade in och som saknar redovisning, säger Gabriel Oussi, ordförande i förvaltningskommitén som fick i uppgift att ordna upp ekonomin efter 2004 då Kerimos styrelse avgick.

I rapporten uppger två arrendatorer för kaféet och festlokalen att de gett Kerimo stora kontanta belopp på totalt en miljon kronor – pengar som enligt granskningskommittén i huvudsak ”är försvunna”.

Men Yilmaz Kerimo och flera tunga namn inom den assyriska rörelsen går till motattack mot granskningsrapporten, som de anser vara felaktig och en ren ”fantasiprodukt”.

Mona Sahlins S-märka politiker visar tragiskt nog igen att det är pengar och makt som ligger dom varmast om hjärtat.

Men förvånande är det inte. När partiledaren själv struntar i att betala böter och använder riksdagens konto-kort till privita betalningar etc etc så blir det dominoeffekt där dom andra S-politikerna gör detsamma.

Brottslingar som är dömda för pedofili, misshandel, urkundsförfalskningar, rattfylla, bedrägeri m.m.m. verkar vara standard inom Socialdemokraterna.

Han anklagas ha förskingrat miljonbelopp

Annonser

9 Responses to Yilmaz Kerimo (S) misstänkt för förskingring av miljoner

 1. annullera skriver:

  Jag undrar just hur mycket sådant här som förekommer? Detta är förmodligen bara toppen på ett isberg.
  Hur många av dessa föreningar är det inte som bl.a. får pengar från allmänna arvsfonden. Tänk om de avlidna som skänkt sina pengar till denna instans visste vart deras surt förvärvda besparingar tagit vägen.

  • TARZAN skriver:

   Allting som har att göra med blattar och pengar är toppen på ett isberg och det kommer bara att bli värre. Jag retar mig mest på att assyrier kallar sig för kristna. Det snällaste jag kan säga om dem är HYCKLARE

 2. Allemand skriver:

  I vilken PK-tidning står denna stora nyhet skriven?

 3. lasse1 skriver:

  LT (Länstidningen i Södertälje) tillhör faktiskt en av landets mest öppna o. frispråkiga tidningar..
  Tidningen tillåter självklart inte rent rasistiska debattinlägg o. olika påhopp… men tidningen är väl så tolerant…
  Innehåller ibland många häpnadsväckande reportage som absolut inte kan läsas i de övriga PK-blaskorna, typ; AB, Expr, DN, SvD.. mf.l.

 4. allemand skriver:

  lasse1,

  Tror dig, men fortfarande en försvinnande liten del av läsare sånt här får så länge det inte skrivs i di stora.

 5. lasse1 skriver:

  @ Allemand 12:41

  Kan vara värt att lägga in LT bland Dina favoriter. Du får en frisk o. ganska öppen information av vad som utspelas i Södertälje.

  Kommunalrådet Anders Largo (s)…får sina fiskar varma på de olika debattinläggen. ”Ibland så mannen inte ens värt ett ruttet lingon”…

  Södertälje var en gång i tiden, en vacker stad som har genomgått, en näst intill obeskrivlig förvandling.
  Blomstringstiden var som i de flesta svenska industristäder…. enorm under 50, 60 och även 70 – talet…

  Under dessa årtionden så kom det ”massvis med arbetskraft” från de sydeuropeiska länderna.
  Dessa personer var i allra högsta grad, medspelare till den dåtida svenska välfärden.
  De byggde sig en framtid och accepterade snabbt de svenska värderingarna..
  ”Självklart, att ex. en italienare är och förblir en italienare i själen. Men nu var han i Sverige och såg Sverige som sitt nya hemland”…

  Man kan nog utan överdrift konstatera..
  Om Scania i Södertälje inte hade erbjudits arbetskraft under dessa expansiva årtionden från dessa länder…. så har förmodligen inte företaget funnits kvar idag…

  Södertälje har som de flesta vet, vissa problem med en del av sina nyanlända invånare…
  Helt andra förhållanden i dag mot gårdagens.

 6. Allemand skriver:

  Lasse1,

  Jag håller med dig om Södertäljes utveckling, såg staden för första gången på femtiotalet. Då var det mest inflyttade finnar som utgjorde basen.

%d bloggare gillar detta: