Norskspråkiga elever snart en minoritets-grupp i Oslo


Norskspråkiga elever i Oslo kan vara i minoritet redan 2021.

”Vid 58 grundskolor i Oslo är norskspråkiga elever i minoritet, visar senaste siffrorna från Oslo School, som VG har fått tillgång till.

”Vid millennieskiftet var 31 procent av eleverna i Oslo invandrare, idag 10 år senare har den siffran exploderat till hela 40 procent.

Ökningen fortsätter och redan år 2021 räknar skolan med att norska elever kommer att vara i minoritet. Utvecklingen kommer dock att bero på flera faktorer, såsom fertilitet, spridningsmönster och migration.

Torger Ødegaard (H) medger att det inte är idealiskt att allt fler Oslo-skolor har en majoritet av studenter med etnisk minoritetsbakgrund.

Det är inte idealiskt med skolor som har 80-90 procent av studenter med etnisk minoritetsbakgrund. Men vi lever inte i en idealisk värld. Vi kommer att göra något åt detta om det går, säger Ødegaard till VG.

Under läsåret som startade hösten 2005 fanns det 40 grundskolor och gymnasier i huvudstaden, där 50 procent eller mer av de studerande hade ett annat modersmål än norska.

Nu, bara fem år senare, är det 58 grundskolor, där norska delen av eleverna är i minoritet. Totalt finns 136 grundskolor i Oslo.

Dessutom finns det 16 skolor där mer än 75 procent av studenterna är minoritetsspråk, och sex där andelen överstiger 90 procent.

Vi vill fortfarande att norska språket och kulturen skall vara den gemensamma nämnaren säger Det Norske Arbeiderparti (Ap).

Oslos invånarantal ökar varje år med omkring 10 000 personer, och dom flesta är invandrare.

Där ligger den huvudsakliga orsaken till att fler skolor domineras av minoritetsspråket, säger ledaren för stadsfullmäktige”.

Tur att det finns norska tidningar och politiker som vågar ta upp detta brännheta ämne (invandrare) som tar över mer och mer.

Sverige har 349 riksdagsledamöter och allihopa slickar varandra där dyngan skall lämna kroppen.

Hur motsvarande siffror ser ut i Sverige får vi först reda på när Sverigedemokraterna blivit ett riksdagsparti den 19 september 2010.

Men dom flesta svenskvänliga vet om att det är mycket värre i Sverige än i våra grannländer.

Danmarks politiker har hissat varningsflagg och påpekat att invandringen förstör staden. Norge har kommit med liknande påståenden om deras huvudstad Oslo.

Men i Sverige finns det inga problem, visst är det underligt att så otroligt många dönickar kan blunda samtidigt för sanningen som finns mitt framför dom.

Norskspråkiga elever är snart i minoritet i Oslo

Jan Bøhler får kritik av dom Politiskt korrekta stofilerna

Annonser

13 Responses to Norskspråkiga elever snart en minoritets-grupp i Oslo

 1. JOG skriver:

  Blundande dönickar ,en bra beskrivning på våra politiker och på många av våra myndigheter,förmodligen alla.Hoppas dom får anledning att förvånat öppna ögonen efter valet.

 2. Mr Executor skriver:

  Det är en allvarlig trend att ursprungsbefolkningen
  minskar i antal på olika områden.I slutändan leder det till ett våldsamt utbrott.Då uppstår ett till-stånd ingen vill ha.Allt är politikernas fel och endast dom kan hållas ansvariga för de situationer som kommer att uppstå.Ingen vill ha alla utsugare från
  andra länder och man hör att allt fler vill ta till
  våld för att frigöra sig från dessa tärande element.
  Oavsett vad PK-ministeriet försöker påyvla svenska
  folket växer upproret och snart börjar vreden frodas.

  • Mrs Churchill skriver:

   Speciellt för ockupanterna då det inte längre finns några som kan betala för deras uppehälle. Då kanske dom måste börja ta ett eget ansvar för sin försörjning.

 3. Jo skriver:

  JA blir man inte ”MÖRKRÄDD” utav sådana här siffror så vet jag inte vad ;)!?

 4. Cavatus skriver:

  Ja, hur ska man gå tillväga? Finns det någon lösning utan att någon skriker i högan sky? Utan att grupper känner sig kränka?

  Jag tror, att anledningen till att politikerna inte vill vidgå sanningen i Sverige, är att om man erkänner att det finns problem, måste man även åtgärda dem, och det finns inga lösningar eller åtgärder att vidta i ett politiskt korrekt samhälle. Alltså förnekar man problemen och slipper därmed göra något (obekvämt) och fortsätter bara som om det regnar.

  Detta är inget annat än en defaitistisk hållning som inte kan leda till något annat än en avgrund, till Sveriges undergång, till balkanisering, strider mellan grupper, ja, kanske till inbördeskrig i förlängningen.

  Våra politiker har blivit totalt handlingsförlamade och behöver hjälp av utomstående att lösa problemet. Som det ser ut idag är det bara SD som törs utmana etablissemanget och reda ut situationen.

  Riksdagspartierna vet att detta är enda lösningen, det är också deras död, så innerst inne vrider de sig i sin ångest. De vet vad som är bäst men förhärdar i det längsta för att slippa gå sitt oundvikliga öde till mötes.

  • Pia skriver:

   Utsökt inlägg Cavatus.

   Dom är väl medvetna om problemen, men vågar framförallt inte dra upp dom till ytan under ett valår..
   Hjälp finns, slå en signal till Sverigedemokraterna och be om experthjälp.

   //Pia

  • Erikson skriver:

   Tack Cavatus, du vet inte hur rätt du har,
   tyvärr. Det du säger har nu sagts nu hundratals
   gånger med emfas. Men ingen, säger ingen djälva
   idiot till riksdagsman, 349 st, fattar allvaret
   av Sveriges situation idag.

   Den som är ytterst ansvarig för att köra Sverige
   in i helvetet är statsminister Reinfeldt.
   Tro ni han fattar något av vad som pågår ?
   Jag tvivlar. Han varken vill eller kan.

   Jimmy Åkesson var nyss på utfrågning vid Linköpings
   universitet, utrikespolitiska föreningen eller något
   sådant. Där satt ett par hundra studenter och inte
   en enda fattade vad det handlade om, genom att ställa
   en betydelseful fråga. Alla bara hånflinade åt Jimmy
   för att han inte är intresserad av föräldraförsäkrking etc.
   utan endast av landet hälsa och överlevnad.
   Och idiotstudenternas egen eventulla överlevnad.

   Sverige som nu sakta mals sönder och samman av den
   ohyggliga och okontrollerade invandringen.

  • Mrs Churchill skriver:

   Ja, vad ska dom göra? Det har gått alldeles för långt. Den enda lösningen är att börja utvisa folk eller att stänga gränserna helt och då kommer vi få FN och den muslimska världen emot oss. Jag tror att det är så enkelt att dom väntar ut oss medborgare. Dvs att dom kör på så det ryker tills tålamodet tryter och vi tar saken i egna händer. Bl a då genom att rösta in SD i riksdagen eller på sikt mer handgripligen. Då kan dom ju alltid skylla på sina ”primitiva” och ”rasistika” medborgare. Inget blod på deras egna händer m a o.

 5. Stefan skriver:

  Det är alla sanna svenskars plikt att den här informationen sprids vidare. Bra granskning spik Harry

 6. Robin_Shadowes skriver:

  Snart kommer Eurogendfor och slår ned alla protester. Sedan hänger dom ledarna för upproren

 7. Info skriver:

  PIRATPARTIET + UMR = SANT

  Enligt en artikel i nättidningen Sourze just nu ämnar Piratpartiet gå till val i en sorts allians med Ungdom Mot Rasism. Piratpartiets ungdomsförbunds ordförande, Stefan Flod, skriver så här:

  ”Internet är det bästa som har hänt för demokrati, kultur och kunskap sedan tryckpressen. Rasism är allt det motsatta. I valrörelsen 2010 så avser Ung Pirat att gå med i kampanjen Rösta Demokratiskt som drivs av Ungdom Mot Rasism. —

  Rasism är allt det motsatta, till och med kanske den bakomliggande anledningen till att Piratrörelsen finns? Människor har i alla tider varit rädda för det som är nytt, bryter mot normer eller bara helt enkelt är annorlunda. Denna rädsla eller osäkerhet leder lätt till ett ´vi och dom´-tänkande i samhället och en vilja att bevara saker så som de alltid har varit förut, istället för att ta tillvara på de möjligheter det innebär med förändring. Istället för att acceptera mångkulturen för att lära sig och nyttja den till sin fördel stänger rasism detta ute.”

  I Ungdom Mot Rasism är Ola Karlman ordförande sedan 2008. Tidigare förgrundsfigurer har varit svenskarna och oikofoberna Mikael Alonzo, Dogge Doggelito, Alexandra Pascalidou och Joakim Wohlfeil Om sina aktiviteter berättar Ungdom Mot Rasism bl.a. följande på sin hemsida:

  ”LYCKAD UTBILDNINGSDAG OM RASISM.. Igår söndag, den 7 september, hölls en 3 timmar lång utbildningsdag på ABF-huset i Stockholm. Temat var rasism, främlingsfientlighet och Sverigedemokraterna, och är den första av flera utbildningar under året inom ramen för Ungdom Mot Rasisms valkampanj Rösta Demokratiskt! Gustav Fridolin, journalist och folkhö[g]skolelärare, inledde dagen med att prata om rasismens historia. Därefter följde två seminarium [= seminarier] av Jenny Malmsten, forskare, och Ola Karlman, ordförande för Ungdom Mot Rasism.”

 8. Cavatus skriver:

  Ola Karlman för en pk-debatt på sin sida, vilken han blev tvungen att börja censurera när det började sägas en massa sanningar där, vilka han på vanligt pk-manér avfärdade som rasistisk smörja. Gå gärna dit och skriv något, i den mån det blir godkänt. Han behöver få sig ett par sanningens ord om vad som menas med demokrati. Enligt honom är det att tycka som just honom!

  http://olakarlman.blogspot.com/2010/03/nu-borjar-det-antirasistiska-valarbetet.html

 9. RICHARD skriver:

  Haha,fick inte ut min kommentar,det kan man kalla demokrati.
  Hur i hela helvete kan dom där nötterna få skattemedel att bedriva stalinism med??
  Kan inte alla PK-arslen ta och flytta till Nord Korea,så får dom sin sorts demokrati,hoppas att jag stöter på nollorna på stan vid det gamla vanliga röstfiskandet på torget,får se hur länge deras argument håller,men det slutar väl som vanligt att man får en fet rasist stämpel i pannan!

%d bloggare gillar detta: