Nya asylskäl, rättssystemet i Gaza fungerar inte


Det blir lättare för flyktingar från Gaza att få stanna i Sverige, enligt nya riktlinjer från Migrationsverket.

”En av anledningarna är att Gaza inte anses ha ett fungerande rättssystem.

Migrationsverket har granskat situationen i Gaza efter kriget i början av 2009. Det har gett två slutsatser.

Den ena är att det råder svåra motsättningar i Gaza, men i dagsläget ingen väpnad konflikt. Den andra är att Gazas invånare inte kan räkna med att deras egna myndigheter ska ge skydd mot allvarliga övergrepp.

Verket anser att Hamas, som styr Gaza, på många sätt ”brister i efterlevandet av de mänskliga rättigheterna”. Det finns inget utrymme för oliktänkande. Summariska avrättningar har förekommit, och rapporter talar om tortyr och godtyckliga gripanden.

Migrationsverkets hållning är i enlighet med EU:s beslut om att Hamas är en terroristorganisation. Palestinier från Gaza som kan visa att de är hotade eller förföljda av Hamas får stanna i Sverige.

Vi anser att det även i fortsättningen krävs individuella skäl för att få stanna. Men man behöver inte visa samma tyngd i skälen, eftersom läget i Gaza är så svårt, säger Migrationsverkets rättschef Mikael Ribbenvik”.

Migrationsverket kom på en ny idé som skall ge flyktingar från Gaza asyl i vårt bidragsland.

Om rättssytemet i vissa länder inte är fungerade då är det ytterligare ett skäl för att få komma till sverige. Även dom som är hotade eller förföljda av Hamas får komma hit.

Snart har vi väl världens alla muslimer bosatt sig i vårt land. Hej!! på vilka grunder söker ni asyl? ähh vi har inget bra rättssystem, okey då är ni hjärtligt välkommna till vårt rika land där ni slipper arbeta.

Finns det inga asylskäl så hittar migrationsverket direkt på några nya så vi kan få hit några 100 000 pensionsräddare och raketforskare.

Det blir lättare för flyktingar från Gaza att få stanna i Sverige En av anledningarna är att Gaza inte anses ha ett fungerande rättssystem

Lättare för Gaza-flykting att stanna

Annonser

9 Responses to Nya asylskäl, rättssystemet i Gaza fungerar inte

 1. Sveas rika skriver:

  Mänskliga rättigheter,ej fungerande rättssystem och Det finns inget utrymme för oliktänkande.

  Det måste ju fan va Sverige de skriver om?

  usch & fy jag vill inte va med längre.

  \Svea

 2. Robin_Shadowes skriver:

  Men rättssystemet i Sverige funkar ju inte heller. Hur tänker dom egentligen?

 3. robban skriver:

  dom kör väl med sharia där nere och den är ju ofelbar enligt muslimer så de ska bara hålla käft och gilla läget.

 4. Oskar skriver:

  Varför kan de som förföljs av Hamas i Gaza inte fly till Västbanken? Varför måste räddningen alltid finnas där möjligheten till kravlös bidragsförsörjning på livstid är som högst? Hur många länder måste man passera för att ta sig från Gaza till Sverige? Frågorna är många men svaren som vanligt få.

 5. annullera skriver:

  Vad skall vi spara in på här näst? Skall vi fortsätta med att ta emot flera hundra tusen bidragstagare tills Sverige blir ett fattig-Sverige med fler bidragstagare och arbetslösa än arbetande människor. Har Sverige inte längre något ansvar för den inhemska befolkningen? Har de styrande i detta land inte heller något ansvar vad gäller den kvot av alla de så kallade asylsökande som vi redan tagit emot under årens lopp? Inser de inte att de har MISSLYCKATS? De har ju fullständigt tappat kontrollen över alla dem Sverige redan tvingats ta emot. Sedan är det bara att fylla på det redan överfulla skeppet tills det sjunker!

  Hur är våra styrande i detta land funtade, hur tänker de? Tänker de över huvud taget? Enligt mitt sätt att se är de ett gäng DÅRAR som styr detta land, en dåre tänker inte heller, han bara handlar. Med en så KATASROFALT MISSLYCKAD INTEGRATIONS- och invandringspolitik borde de snarare se till att i första hand få ordning på det fullständigt oacceptabla samhälle som de har skapat genom sin snedvridna- och oansvariga flyktingpolitik.

  SD ETT SJÄLVKLART VAL!

 6. Bengt Lundström skriver:

  Till Robin_Shadowes och andra vakna: 1) Precis så är det. 2) De saknar tankeförmåga, helt enkelt.

 7. JOG skriver:

  Det jävligaste av allt är att representanter från migratationsverket åker runt i världen på skattebetalarnas bekostnad för att leta efter nya personer som dom tycker behöver asyl.Migrationsverket bedriver alltså uppsökande verkasamhet för att få hit fler sk flyktingar .Det är tamefan otroligt.Läs Merit Wagers blogg ,jag gjorde det och blev för ovanlighetens skull chockad.Fattade och fattar fortfarande inte om den var ett skämt eller ironi ,eller åsikter ,verklighet verkar det i alla fall vara.

 8. Maria Magdalena skriver:

  Sanningen är att dessa stenkastande muslimer själv monterar ner sina rättsystem eftersom de endast erkänner islam som rättsnöre. När sedan både rättsystem och stat kollapsar passar det visst fint att fly till Sverige för att bli försörjd medan man i lugn och ro kan bli försörjd medan man sprider sin religion som gödsel runt sej. Det kommer inte att dröja länge innan de bit för bit får igenom en nedmontering av Sverige också. Och svenska politiker kommer bara att böja sej framlänges och dra ner brallorna.
  Muslimerna kräver alltid respekt, men ger ingen tillbaka. De verkar konstant vara kränkta, men erkänner ingen annan att vara det.
  De skaffar långt fler barn än våra riktiga svenskar, och dessa uppfostras också till att hata samhället och alla som inte tycker som de.
  Snart nog kommer ett renodlat islamiskt parti att dyka upp på den politiska scenene, och alla deras önskningar att skapa ett nytt Palestina går i uppfyllelse…..
  Men det struntar våra lobotomerade politiker i, för det ända de bryr sej om är att kvittera ut sin ansenliga lön så länge det håller. Vad som händer med Sverige i framtiden är av underordnad betydelse.

%d bloggare gillar detta: