Göran Holm (M) flyktingstopp till VellingeHär avslöjas Vellinges kommunalråd Göran Holm (M) med dolda mikrofoner av SVT:s ”Uppdrag granskning”. Kommunen tänker inte ta emot fler flyktingar  trots tidigare löften.

”Det ligger nog inte i vårt intresse, säger Göran Holm och skrattar.
Han anklagar samtidigt migrationsminister Tobias Billström (M) för utpressning.

Moderaternas ledande kommunpolitiker och ett 20-tal medlemmar samlades 15 februari i år på Falsterbo kursgård.

Vad ingen då visste var att en reporter från ”Uppdrag granskning” fanns i lokalen, utrustad med dold mikrofon.

Syftet: att ta reda på varför Vellinge kommun i november fattade det historiska beslutet att för första gången på 25 år ta emot flyktingar.

Det visar sig att det var partipiskan som tvingade Moderaterna i Vellinge att ändra sig.

Kommunalrådet Göran Holm förklarar beslutet med att migrationsministern och partikamraten Tobias Billström hotade kommunen med lagstiftning.

Hade vi inte skrivit på ett avtal om att ta emot tre till fem flyktingbarn så hade vi fått en lagstiftning som sagt att vi skulle ta emot 30-50.

I reportaget som sänds i kväll avslöjas samtidigt hur moderatledningen i Vellinge nu planerar för att slippa ta emot fler flyktingar.

Du har ju sett vi har ju inte haft någon vidare framgång med något familjedaghem, säger Göran Holm och skrattar, mycket pengar…
ja visst, och något gruppboende blir det inte.

Men nästa steg blir väl att ta emot vanliga…? Det ligger nog inte i vårt intresse…Göran Holm konstaterar också att kommunen äger frågan ”länge till”.

När kommunalrådet konfronteras av ”Uppdrag granskning” förklarar han uttalanden genom att anklaga SVT:s medarbetare:

”Det var ju för att lugna honom eftersom han uttryckte främlingsfientliga åsikter. Så att jag… eh… helt enkelt… jag ville bara bli av med honom”

Göran Holm fastnade med fingarna i syltburken 😉 nu väntar alla läsare på vad migrationsminister Tobias Billström har att säga om sin partikollegas utspel.

Holm som ändrade sig efter hot om lagstiftning för att tvinga Vellinge ta emot flyktingar har fortfarande samma åsikt, fast han i media menade på att han ändrat uppfattning om dom stackars flyktingarna.

Dom flesta moderater har exakt samma inställning till invandrare/flyktingar som Sverigedemokraterna har, enda skillnaden är att moderater är fega hycklare som inte vågar stå för sina åsikter öppet.

Varför rösta på en kopia när originalet alltid är det bästa? Nästa steg från Göran Holm är ganska förutsägbart, han blev självklart felciterad och menade på att det är problem att hitta boende till flyktingarna.

I morgon har han på nytt ändrat åsikt och säger visst vill vi i Vellinge ställa upp och ta emot flyktingar.

Mitt tips är att Göran Holm innan årets slut kontaktat Sverigedemokraterna och erbjudit dom sina tjänster.

Nu startar snart media-drevet igen med hycklande journalister som spyr sin galla över allt och alla som inte ser invandrare som en stor stor tillgång för Sverige.

Göran Holm ville bli av med journalisten för han hade främlingsfientliga åsikter 🙂 känner igen dessa ord från Uppdrag Gransknings valstuge-reportage från 2002.

Moderaten Christer Ewe visade upp sin rätta sida då.

Vellinge tar inte emot fler flyktingar

Vellinge svängde ”under piskan”

Men det var ju alltså under piskan säger Göran Holm (M)

Annonser

7 Responses to Göran Holm (M) flyktingstopp till Vellinge

 1. Jehovah skriver:

  Sven Olle i Sjöbo han stod emot Riks Centern när frågan om folkomröstning var aktuell. Den ryggraden hade man inte i Vellinge.

 2. Mrs Churchill skriver:

  Nej, men han fick betala ett högt pris. Svin-Olle och andra tillmälen duggade tätt. Blev han utesluten ur C eller hur var det?

  Vi visste alla redan vad Göran Holm tyckte egentligen. Vi vet att det var partipiskan som ven från Sthlm och att det var en vändning under galgen. Han borde se sig själv i spegeln och skämmas. Stå upp för dina åsikter Herr Kappvändare. Annars får du avgå eller byta parti. Han lär ändå ryka i valet så om han är smart så hoppar han på det vinnande laget redan nu 🙂

  Förresten. Är det han själv som kallar sig för borgmästare?

  • spikharry skriver:

   ”han är smart så hoppar han på det vinnande laget redan nu”

   Håller med 🙂 Borgmästare Göran borde hoppa på tåget innan det är försent.

  • Robin_Shadowes skriver:

   Han blev utesluten och bildade efteråt Sjöbo-partiet.Han är numera avliden sedan några år tillbaka.

 3. Frank Stangell skriver:

  Jag förstår inte. Jag har hört att flyktingarna är en tillgång och att vi tjänar pengar på att ta emot flyktingar (dom senaste åren från Irak, Afghanistan och nu senast Somaila)
  Varför måste man tvinga kommuner då att missa detta? Borde inte alla kommuner vilja ha så mycket flyktingar som möjligt? Ju fler desto bättre, eller hur!
  Anders Lago och Reepalu är ju inte friska som vill missa att ta emot fler än dom redan har så Malmö och Södertälje kan uppnå ÄNNU högre välstånd.

  Det är ju som att äga nej till gratis pengar rätt in i kommunkassan. Kan någon förklara detta för mig?

 4. Frank skriver:

  Jag ställde samma fråga som ovan till Katarina Nyberg-Finn.
  Med imponerad häpnad konstaterar jag att hon med bravur vann första pris i onsdagens floskelbingo som idag var en bussbiljett Östersund -> Rosengård -> Östersund inklusive boende på näraliggande vandrarhem i området.

  http://katarinanfinn.wordpress.com/2010/03/17/piskan-fick-vellingemoderaterna-att-ta-emot-flyktingbarn/

  Här snackar vi om en äkta politisk broiler.

%d bloggare gillar detta: