Muslimerna visar upp profeten som en gris


Islamiska konferensen (OIC) publicerar i ett nyhetsbrev en kontroversiell karikatyr av profeten Muhammed. En historisk händelse enligt en dansk politiker.

”Karikatyren, som OIC publicerat i sitt månatliga nyhetsbrev för februari, framställer profeten som en gris, skriver danska Jyllands-Posten, upphovet till Muhammed-krisen. Bilden publiceras intill en text med överskriften Negativa händelser som redogör för att profeten var avbildad som gris i norska Dagbladet i början av februari.

Den danske politikern Naser Khader betecknar OIC:s nyhetsbrev som historiskt.

Så vitt jag vet är det första gången man återger en så kontroversiell Muhammed-teckning i ett officiellt organ, säger han.

Den här teckningen kommer ju att kränka de rättrogna muslimerna mer än de ursprungliga Muhammed-teckningarna. Om en kritisk arabisk tidning hade tryckt den, så skulle redaktören fått sparken och säkert blivit fängslad, tillägger han.

Illustrationen är densamma som publicerades på en Facebook-sida som den norska säkerhetstjänsten PST hade länkat till. Dagbladet publicerade senare bilden på sin förstasida.

Publiceringen ledde till omfattande protester i Norge. Det genomfördes en stor demonstration i Oslo. Närmare tusen muslimska taxiförare i Oslo lät bilarna stå i protest mot Dagbladets publicering”.

Vad händer nu när en muslimerna själva visar teckningar på deras heliga profet? är det som vanligt endast acceptabelt när dom själva gör det , men när otrogna hundar gör likadant skall dom hotas och slaktas med yxor.

Deras ständiga dubbelmoral gör mig illamående. Hoppas innerligt att både Kurt Westergaard och Lars Vilks inom kort kommer med nya trevliga karikatyrer på Muhammed.

Karikatyr i muslimskt nyhetsbrev

Annonser

2 Responses to Muslimerna visar upp profeten som en gris

  1. A-mannen skriver:

    Ah,det är därför mena-nassarna inte äter gris,mohammed var ett svin.

  2. Per-Åke skriver:

    Jepp, varför äta upp sina släktingar 😉

%d bloggare gillar detta: