Danmark utökar kraven på invandrare


Den danska regeringen och stödpartiet Dansk folkeparti har enats om en rad åtstramningar av reglerna för utlänningar.

”Enligt vad nyhetsbyrån Ritzau erfar handlar det bland annat om skärpta regler för familjeåterförening.

I dag får äkta makar inte ha tagit emot socialbidrag på ett år för att en familjeåterförening ska kunna bli aktuell. Den tidsfristen vill regeringen med Dansk folkepartis hjälp förlänga till tre år.

Avtalet ändrar också villkoren för flyktingar som reser tillbaka till det land de flytt ifrån. Om de framöver reser till hemlandet utan att först ha fått tillstånd till det kan de få uppehållstillståndet i Danmark indraget i tio år. I dag finns inga begränsningar för sådana resor.

Även villkoren för att få rösta i lokala val skärps. I framtiden krävs att en person har vistats i Danmark i fyra år för att få rösta, jämfört med dagens tre år”.

Värmer i hjärtat när man ser och läser om hur Danska politiker på högsta nivå värnar om sina egna och ställer nya krav på invandrare.

Åker en person hem som har fått uppehållstillstånd utan att meddela detta till danska myndigheter så kan dom få sitt UPH indraget i tio år.

Danmark visar gång på gång att landet och deras politiker har mod och kurage så det räcker och blir över. Exakt det som alla inom 7-klövern i sverige saknar.

Dansk folkeparti som alla skrattade åt för några år sedan är redan en maktfaktor inom dansk politik. Vi hoppas att det blir på samma sätt med SD när dom senare i höst blir Sveriges tredje största parti.

Känner mig stolt över att vi har Danmark som grannland.

Danmark stramar åt för utlänningar

Den danska regeringen och stödpartiet Dansk folkeparti har enats om en rad åtstramningar av reglerna för utlänningar

Annonser

15 Responses to Danmark utökar kraven på invandrare

 1. JOG skriver:

  Goda nyheter !Jag tror också att SD kommer att gå framåt precis som Dansk folkeparti gjorde.Och det vore
  fantastiskt om SD blir Sveriges tredje största parti.Då kan vi börja sova lugnt om nätterna, i förvissning om att saker och ting går åt rätt håll, i
  landet vi älskar.

 2. Robin_Shadowes skriver:

  Jag skiter i dom manipulerade opinions-undersökningarna. SD kommer snarare i verkligheten stanna nånstans mellan 10-20%. Blattarna kan lika gärna börja packa resväskorna redan nu.

  • spikharry skriver:

   Om nu SD mot all förmodan endast får runt 4-5 procent så visar det hur otroligt dumma svenska folket är som på nytt svalde 7-klöverns dravel om guld och gröna skogar.

   Mitt tips är 6,99 procent till svenskvänliga SD 🙂

   • Robin_Shadowes skriver:

    Många som är kaxiga nu och är säkra på att rösta på Sd kommer ändra sig på valdagen. Kanske bäst att rösta på sossarna ändå. Det har vi ju alltid gjort. Vi vet vad vi har men inte vad vi får. Skit samma, det får bli Mona!!!

    • Allemand skriver:

     Nä du, den här gången blir ingen ändring på valdagen. Även om de andra haspar ur sig språktester och andra skojerier.

     Skall erkännas att jag gick på Folkpartiets grej förra gången, men som sagt inte en gång till.

 3. Blodsven skriver:

  Bara att konstatera att danskarna har mer stake. En svensk politiker i 7-partihelvetet saknar allt det som krävs för att reda ut vansinnet. Slicka arsel år ut och år in är man däremot in i helvete duktig på. Kan någon ge ett exempel på när ett svenskt politiskt beslut gjorde svenska folket glada? Känner bara till motbokshelvetets avskaffande 1955….

 4. annullera skriver:

  Danskarna har insett att de måste göra något åt vansinnet i deras land, svenska styrande etablerade politiker har ännu inte insett detsamma, TYVÄRR! Här i detta land eskalerar snarare vansinnet dag för dag, vecka ut och vecka in, år efter år utan att våra styrande reagerar för denna vansinnes utveckling, snarare tvärtom! De gör allt i sin makt för att öka på vansinnet trots att de med egna ögon måste se det idag många andra ser. Det allra värsta är sedan att skötsamma människor och skattebetalare i detta land inte heller reagerar och försöker stoppa eländet, de röstar av gammal vana på socialdemokraterna, det gamla arbetarpartiet som numer har utvecklats till att bli ett invandringsparti som går hand i hand med kommunisterna, eller också röstar folket på alliansen, ingen verkar ifrågasätta deras oansvariga och alltför generösa flyktingpolitik, medan de på samma gång bestämmer att det skall sparas in på våra egna gamla och barn. Kanske, kanske att tillräckligt många nu har insett att de måste rösta annorlunda detta val. HOPPAS HOPPAS!

 5. maria skriver:

  Danmark har än en gång visat mer stake än vad vi vågar göra här. Tycker det är självklart att den som inte kan försörja sig heller inte ska kunna ta in några släktingar som förväntas att också bli försörjda. Det finns annat att lägga skattepengar på.
  Vad gäller rätt till rösträtt så anser jag också att man ska ha bott flera år (i Schweiz är det 10) innan man har rätt till detta. Att socialdemokraterna vill ha en kortare tid är ju helt självklart för att säkra röster. Historiskt har ju socialdemokraterna alltid varit mer generösa mot ”vänster” flyktingar. Varför tog vi emot så många från Chile under 70 talet jämfört med båtflyktingarna från Vietnam (klara motståndare till kommunistregimen)där det bara blev 800 st?

 6. Guinevere skriver:

  Förvisso är det bra med högre reglering av invandringen. Men SD’s problem är att de även försöker inskränka rättigheterna i Sverige för svenskar, däribland homosexuellas rättigheter.

  Hade de fokuserat mestadels på invandringen hade det nog gått mycket bättre för dem och till och med jag hade röstat på dem.

  Som det är nu är det som att rösta på satan själv då SD står för att inskränka mina egna rättigheter som människa då jag lever i ett homosexuellt förhållande. SD hade nog fungerat bättre som ett mer fokuserat parti istället för att försöka ta över KD’s gamla värderingar.

 7. Ulf Claesson skriver:

  SD måste upphöra med att vara ett homofobt parti med krav på morgonbön i skolan. Det låter ju snarare som ett parti som muslimer skulle kunna rösta på. Och var står de i anda viktiga frågor? Vilken regionalpolitik har de? Vilken socialpolitk? Ekonomisk politik? Var står de i energifrågan? Etc etc etc in absurdum. Ska SD bli en maktfaktor att räkna med (och glöm det inför det stundande valet) så måste de 1) profilera sig i andra frågor, samt 2) upphöra med gammaldags moralism, för det går inte hem i Sverige, ens hos de som stöder dem till 100% i invandringsfrågan. Som jag.

 8. Pia skriver:

  ”Och var står de i anda viktiga frågor? Vilken regionalpolitik har de? Vilken socialpolitk? Ekonomisk politik? Var står de i energifrågan”

  Fanns uppenbarligen inte internet där du befann dig? Är jävligt trött på okunniga och dåligt pålästa skribenter.

 9. Henke skriver:

  Jag håller med Guinevere och Ulf Claesson. Alternativet till problemet med Islam i Sverige är inte mer Kristendom. All religion ska puts väck från samhället. Homofobi likaså.
  Om SD var ett enfrågeparti, skulle det garanterat komma in i riksdagen, nu är det för mycket folkhemsromantik.
  Heja Danmark.

 10. svansken skriver:

  I går kväll skickade jeg detta Ritzau-meddelande som mail til Fredrik Reinfeld – undrar vad som händer om 1000-tals mer gör samma 🙂

  ”Meddelande: ”Fakta om nye regler for udlændinge.
  Regeringen og Dansk Folkeparti har indgået en aftale om nye regler for udlæninge.

  Mandag den 15. marts 2010, 19:59

  Reglerne for en permanent opholdstilladelse ændres, så det hurtigere kan ske for udlændinge, der gør en aktiv indsats for at blive en del af det danske samfund. Det kan dog tidligst ske efter fire år i Danmark.
  Der indføres et pointsystem, hvor det giver point at være i arbejde, mestre det danske sprog og vise interesse for det danske samfund.
  Reglerne for kommunal og regional valgret ændres, så udlændinge først kan stemme og stille op ved kommunal- og regionalvalg, når de har boet fast i landet i fire år. I dag sker det efter tre år.
  Reglerne for flygtninge, der rejser på ferie til hjemlandet uden tilladelse, ændres. Det betyder, at de kan få inddraget deres opholdstilladelse i 10 år, uanset om opholdstilladelsen i mellemtiden er blevet permanent”.

  Jag anmodar Er att genomföra något motsvarande i Sverige – innan valet!
  Jag vet inte om det är rätt ställe att skicka detta till! – jag kanske ska skicka en kopia til SD :)”

 11. Sven skriver:

  bra stake av danskarna!

 12. Sveas rika skriver:

  Tjoff,en dansk skalle mitt i plytet på blattarna!

  Det finns inget som heter svensk skalle va? näe just det då skulle det varit annat här med.
  Heja Danmark

  \Svea

%d bloggare gillar detta: