Våg av personrån i Gävle mot en lösning, 30 årig kioskägare gripen misstänkt för häleri


En kioskägare i 30-årsåldern sitter anhållen misstänkt för häleri sedan polisen hittat mobiltelefoner från ett rån begånget under fredagskvällen hos mannen.

”Det var förhör med de två mycket unga rånarna som ledde fram till gripandet av kioskägaren, säger förundersökningsledare Tola Johansson. Mannen misstänks även tidigare ha köpt stöldgods.

Den rånvåg som drabbat Gävle kan vara på väg att klaras upp. På fredagskvällen ägde ytterligare ett rån rum i centrala Gävle, två män i 20-årsåldern blev då bestulna på mobiltelefoner och plånbok.

Strax efteråt greps två pojkar, 13 och 14 år gamla. I förhör med polisen kom det fram att de sålt stöldgodset till en kioskägare.

Det var på så vis som polisen kunde gripa kioskägaren som är en Gävlebo i 30-årsåldern. Efter en husrannsakan hos mannen återfanns det försvunna godset och även en större mängd prylar som misstänks komma från tidigare rån.

Det har länge gått ett rykte att ungdomar lätt kan kränga mobiltelefoner i en kiosk i centrala Gävle.

Nu finns alltså möjligheten att polisen har hittat själva kärnan i brottsligheten hur de stulna mobiltelefonerna omvandlas till pengar i ungdomarnas fickor.

Vad gäller ungdomsrånarna åker de flesta fast förr eller senare, enligt Lyrberg. I slutet på förra året dömdes ett antal ungdomar i 17-18-årsåldern och det blev lugnare på Gävles gator, men sedan årsskiftet har en ny våg av personrån ägt rum. Ett par av dem har klarats upp, medan många fortfarande är upplösta.

Synd att Unibet inte tillåter spel när det handlar om brottlsingar, vore en bra inkomstkälla för oss svenskar annars 🙂

Odds svennebanan 976 gånger pengarna Odds kulturberikare pengarna tillbaks.

Generaliserade jag nu!! ojaaa men sant är det likförbaskat.

Kioskägare anhållen för häleri kan vara länken till flera av den senaste tidens personrån

Gripande av kioskägare kan lösa rånutredning

Annonser

2 Responses to Våg av personrån i Gävle mot en lösning, 30 årig kioskägare gripen misstänkt för häleri

  1. TARZAN skriver:

    Vad jag inte förstår är att dom inte får fast rånarna i det lilla Gävle visserligen består Gävle av 68 tusen halv döda såssar men ändå
    Det är blattar som rånar men det brukar ju finnas foto på dom i skolkataloger. Jag tycker det skulle vara svårt att gömma sig i denna lilla stad.
    Gävle har varit en stad med mycket bus i 50 år – jag glömmer inte såssepampen som spelade bort 600 000 kr av kommunens pengar. Man är bra på hembränning i länet

  2. A-mannen skriver:

    I min egen privata handelsbojkott så utesluter jag alla med igenvuxna ögonbryn.

%d bloggare gillar detta: