Svenska Kyrkan fortsätter hjälpa Irakier som fått utvisningsbeslut


I Irak riskerar de svår förföljelse eller i värsta fall – sina liv. Ändå utvisas de. Svenska kyrkan i Göteborg genomför nu en kampanj att hjälpa kristna irakier som fått utvisningsbeslut att stanna i Sverige.

”Inne i Hjällbokyrkan i Göteborg står de i kö och väntar på att slussas in i olika rum med frivilliga handläggare. Där får de hjälp att fylla i en ansökan som i bästa fall ska leda till ett beslut om verkställighetshinder av deras avvisningsbeslut.

Handläggarna förklarar tydligt att de inte ska förvänta sig för mycket, men förhoppningen är att deras fall ska prövas igen.

En av handläggarna är pensionerade juristen och handläggaren på Migrationsverket, Birgitta Elfström. Nu arbetar hon ideellt för att hjälpa flyktingarna att få stanna.

Det är skamligt att utvisa de här människorna, säger hon.

Många av dem som står i Hjällbokyrkans lokaler är redan utvisade och håller sig gömda. De är kristna, eller tillhör små folkgrupper som yazidier, men där finns också muslimer som riskerar förföljelse i Irak.

Enligt Lena Blom, integrationsansvarig på Svenska kyrkan i Göteborg, och en av initiativtagarna till det som kallas Aktion 2010, har de här grupperna hamnat i vad hon kallar ”limbo”.

Samtliga viktiga människorättsorganisationer varnar för att skicka tillbaka de här grupperna, säger hon.

Men ändå skickar vi tillbaka dem, och de tvingas på flykt igen, och vi utvisar dem igen. Det är hemskt.

Rapporterna handlar om förstörda kyrkor, om kristna som mördats för sin tro av framförallt muslimska extremistgrupper. Samma extremistgrupper förföljer också olika etniska minoriteter, men även muslimer som de anser har en avvikande åsikt.

Irakiska regeringen klarar inte av att skydda dem. De hade bättre skydd under Saddams tid.

På Migrationsverket vill man inte kommentera Svenska kyrkans engagemang och Aktion 2010.

Men vi kan inte överpröva de beslut om avvisning som Migrationsdomstolarna redan tagit. Och för att besluta om verkställighetshinder, måste vi få in nya uppgifter som styrker skyddsbehovet, säger Fredrik Bengtsson, presstalesman på Migrationsverket”.

Både Birgitta Elfström och Lena Blom, integrationsansvarig på Svenska kyrkan i Göteborg, borde skämmas som försöker invagga personer som inte får vistas i landet i någon falsk säkerhet att det kan lösa sig.

Birgitta Elfström säger även att: Sverige har inte en generös asylpolitik. Årets bästa skämt hittills.

För mig är Svenska Kyrkan död, deras krämande och krälande för invandrare som inte har asylskäl gör mig illamående.

Hoppas verkligen att fler svenskvänliga senast den 1 oktober i år lämnar kyrkan för gott. Varför skall ni betala från 2000 kronor och uppåt för att kyrkan skall hjälpa invandrare som fått avvisningsbeslut, men trots det tar hjälp av kyrkan för att få stanna.

Det är nu andra gången på en vecka som Svenska Kyrkan kräver att irakierna skall få stanna trots att dom fått nej i Migrationsdomstolarna.

Var finns alla människor som ställer upp för svenska fattigpensionärer som lider i det tysta varje dag??

Hycklare är ni hela bunten.

Svenska Kyrkan hjälper Irakier som uppehåller sig i sverige olagligt

Här kan ni lämna Svenska Kyrkan

Annonser

5 Responses to Svenska Kyrkan fortsätter hjälpa Irakier som fått utvisningsbeslut

 1. betongolle skriver:

  Gick ur svenska kyrkan för 20 år sedan av skatteskäl. Nu känns det ännu bättre att jag gick ur när kyrkan beter sej på det här viset. Lista på saker som känns överflödiga 1. tv-licens 2. kvällstidningar 3. kyrkoskatt 4. bidrag till röda korset

 2. annullera skriver:

  Det hade varit bättre att Sverige hjälpt de kristna än alla de islamanhängarna som Sverige tagit emot. Skall man se krasst på det hela så är det väl de kristna Sverige främst borde hjälpt och ge skydd eftersom det är de som är förföljda, hotade och får sina kyrkor nedbrända. Skicka hem de övriga packet- och kravmaskinerna och hjälp dem som verkligen har ASYLSKÄL!

 3. JOG skriver:

  Godhetsnassarna i svenska kyrkan borde granskas mer,vad har dom för konstig bevekelsegrunder för att
  försöka köra ner sitt eget land i skiten?Och ställa till en massa elände som kostar skattebetalarna oerhörda summor.Dom respekterar knappast svenska lagar heller ,våra lagar är alla redan oerhört ”humana ” mot så kallade flyktingar och mycket inhumana mot oss svenskar som får skiten på halsen utan att varken kunna eller få värja oss.Varför inte sälja ut alla kyrkans tillgångar och betala statsskulden?Det verkar vara det vettigaste man kan göra.Sen får folk som känner sig religiösa gå med i eller starta egna kyrkor.Det mest skrämmande är
  att om något inte sker så har vi snart ett stort skattefinansierat ”religiöst” muslimskt komplex på halsen också.Nej avveckla allt sånt här inte en skattekrona till åt samma håll,kyrkor såvida dom inte är på helt frivillig basis ställer bara till elände.

 4. spikharry skriver:

  JOG!

  Var det du som inte kunde få till en Smileys?

  Håll muspekaren över dessa så ser du vilka tecken som skall användas 😉 🙂

 5. JOG skriver:

  ;):)testar

%d bloggare gillar detta: