Jimmie Åkesson vill höja pensionerna med 7 000-9 000 kronor mer per år


När Sverigedemokraterna i Gävleborg höll årsmöte lättade partiledaren Jimmie Åkesson lite på förlåten och angav tre av partiets centrala valfrågor: invandringspolitiken, kriminalpolitiken och äldrepolitiken.

Saxat ur Gävle Dagblad:

”Närmare ett 60-tal medlemmar och sympatisörer hade också kommit för att lyssna när partiledaren Jimmie Åkesson pratade inför årsmötet.

Även om Sverigedemokraterna först om ett par veckor presenterar sitt valmanifest som kommer att ha runt 100 frågor finns vissa viktiga delar klara. Han angav att invandringspolitiken är partiets nisch och uppehöll sig också främst kring den i sitt tal.

Åkesson ser tre viktiga delar: att begränsa invandringen, att de som kommer ska anpassa sig till det svenska samhället och att en frivillig återvandring ska stimuleras.

Han ansåg att tiotals miljarder slösats bort, pengar som skulle ha gjort större nytta om de satsats i flyktingarnas hemländer.

Sverigedemokraterna vill att assimileringsprogrammet återinförs, invandrarna måste anpassa sig till det svenska samhället, sa han.

Han anser att många invandrare vill anpassa sig, men att de inte får det på grund av samhällsambitionen att Sverige ska bli ett mångkulturellt samhälle.

Ett grundkrav som Sverigedemokraterna vill driva är att invandrarna ska lära sig svenska och att det är fel att ha valinformation på olika språk.

De ska inte delta i valen om de inte förstår svenska och kan våra lagar och regler, sa han.

Partiet vill också koppla flyktingpolitiken till biståndspolitiken för att få bästa möjliga nytta av biståndet.

Jimmie Åkesson anser att Sverige måste ha riktiga livstidsstraff och börja utvisa kriminella invandrare.

Samtidigt är det viktigt att brottsoffer garanteras ersättning.

Vi vill också ha ett öppet offentligt register över pedofiler, det är ett sätt att skydda barnen, framhöll han.

Landets pensionärer har drabbats hårt de senaste åren eftersom de beskattas hårdare än löntagarna. Det vill Sverigedemokraterna ändra på och Jimmie Åkeson är beredd att satsa mellan 12 och 15 miljarder extra på pensionerna. Något som skulle ge varje pensionär 7 000-9 000 kronor mer varje år.

Vi vill också ge bidrag för en matreform inom äldreomsorgen och satsningar på trygghetsbostäder, sa han”.

Tror nog dom flesta väljare ställer sig bakom SD:s olika förslag! Högre pensioner, förbättrad äldreomsorg, en typ av garanti som gör att inga gamla får separeras för det ene anses vara för frisk för äldreboende.

Ställ högre krav på invandrare än det görs idag av flata politiker, utvisa kriminella invandrare.

Om ett par veckor kommer SD att presenterade sitt valmanifest, blir intressant att få ta del av valmanifestet som innehåller drygt 100 frågor/krav.

Invandringspolitiken. kriminalitet äldreomsorgen, förbättrad sjukvård och högre pensioner etc centrum för Sverigedemokraterna

Annonser

4 Responses to Jimmie Åkesson vill höja pensionerna med 7 000-9 000 kronor mer per år

 1. Demokratbloggen skriver:

  Det ska bli spännande att se. hittills verkar det som att SD ligger helt rätt och är det enda progressiva partiet.

 2. TARZAN skriver:

  Nu gäller det att få ut detta budskap till pensionärerna. Hade SD varit smarta hade dom riktat sin teve reklam till folk över 55 år

 3. Sveas rika skriver:

  Jag håller med Tarzan
  för deras ungar som sen hör talas om vad föräldrarna och
  deras föräldrar pratar om tar sig själva snabbt ut på nätet och kollar upp sakligheten i SDs program.
  Smart tanke Tarzan..

  \Svea

 4. Il Padre skriver:

  Jag hoppas innerligt att alla röstberättigade ser skillnaden mellan Sverigedemokraterna och de etablerade riksdagspartierna, de som vi upplever förrått svenska och demokratiska värden och säljer ut nationen Sverige! Jag är pensionär, men har av egen kraft insett att alldeles oavsett vad man brukar rösta på så har utvecklingen tack vare nuvarande och förra regeringen och riksdagen i övrigt, varit så bedrövlig och rentav farlig för Sverige att något alternativ till SD den här gången definitivt inte finns. Vi måste se till att de får minst 15 mandat! RÖSTA SD!

%d bloggare gillar detta: