Lever gömda ­efter gängets dödshot


Mamman och sonen har flytt till hemlig ort – undan dödshoten från en 17-årig ­kriminell gängledare i Södertälje. Vi tvingas fly medans han går fri säger Åsa.

”Vi träffar Åsa och sonen Per, 14, i ett skyddat jourboende på hemlig ort. Den 14 oktober tvingades de fly Brunnsäng där Per växt upp.
Orsak: Åsa polisanmälde en grovt kriminell 17-åring som terroriserat Per och andra ungdomar i Brunnsäng och Södertälje under en längre tid.

17-åringen hotar nu att hämnas och polisen och ­socialtjänsten fann det bäst att förflytta familjen till hemlig ort flera timmar från ­Södertälje.

Gänget utpressar och misshandlar mängder av ungdomar i Brunnsäng med omnejd. De tvingar av dem deras mobiler, pengar, jackor och andra märkesprylar. De tvingas även begå stölder för 17-åringens räkning.

Om vi anmäler hotar han att döda oss, säger Per, som tar hoten på största allvar. Värst drabbad blev Pers kompis Tom, 15, som misshandlats flera gånger i höst­as.

En dag tvingade 17-åringen med honom på mopeden till en skogsdunge i Viksberg, där han slog och sparkade Tom så illa att han låg och kräktes efteråt. Tom tvingades även ge 17-åringen sina ihoptjänade sommarjobbspengar.

Pers målsägarbiträde, ­advokat Dennis Harding, tycker att situation­en är ­absurd. Det är ofattbart att social­en inte placerar gärningsmannen i stället för att offren ska tvingas lämna stan, säger han.

LT kan berätta att det just nu pågår flera utredningar mot personer i gänget, där­ibland: Guldhärvan: Ungdomar har tvignats stjäla sina egna föräldrars guldsmycken.

som sen sålts på pantbanker till ett värde av cirka 100 000 kronor.

En förälder har anmält att gänget tagit sig in i deras bostad­ och respektlöst slagit sig ner i köket och ätit mat och hotat att skada sonen om hon anmäler.

En 17-årig yngling i gänget utreds för övergrepp i rättssak och utpressningsförsök efter att ha hotat Per med machete i februari i år när han tillfälligt besökte ­Södertälje från sin hemliga ort.

I maj ­samma år, slog gänget ner en 60-årig man i en gångtunnel i Brunns­äng. 60-åringen ­kände igen 17-åringens yngre bror, som inte var straffmynd­ig och utredningen lades ner. Men utredaren skriver:
”Socialtjänsten kommer dock att informeras.

Pers mamma åsa säger, Vi har förlorat allt, jobb, pengar, vårt hem och sociala liv. Och vi måste hela tiden se oss om, säger hon”.

17-åringen döms för följande brott:

# Misshandel
# Människorov
# Olaga hot
# Grov stöld
# Rån
# Försök till utpressning
# Övergrepp i rättssak

Straffpåföljden blir hela 7 månaders ungdomsvård. Var lite väl hårt ”straff” eller hur!! Det skrämmer säkert hans andra vänner i gänget så dom ALDRIG mer begår grova brott.

En väl avvägd dom, tycker Pers ­advokat Dennis Harding. Kan tyvärr inte hålla med dig Dennis, har du blivit mutad av brottslingarna eller är du så dum som du framställer dig själv?

17-årige gängledaren döms till ungdomsvård

Lever gömda
­efter gängets dödshot

13 Responses to Lever gömda ­efter gängets dödshot

 1. TARZAN skriver:

  Då och då kommer det upp med medborgargarden. Jag ser ingen annan lösning här. 20 starka män med baseball trä skulle skrämma den här 17 åringen .
  -Vi skulle i Sverige ha en lagstiftning som sa ” ifall inte polisen kan göra någonting eller att ingenting hjälper” då inträder lagen som säger att medborgarna tar hand om problemet själv.
  I detta fall så händer det inget med 17 åringen DÅ TAR ett medborgargardet över.

 2. blackedvard skriver:

  9 mm parabellum

 3. JOG skriver:

  Svensk lagstiftning och svensk polis fungerar minst sagt egendomligt.Från och med mitten av 60 talet och framåt fick missbrukare och psykfall någon slags frisedel att få bära sig kriminellt åt och praktiskt taget gå strafffria.Sen på 70 talet och framåt så fick
  ungdomar samma rättigheter :EX gubbjävel om jag sticker en kniv i dig får jag inte ett piss för det men om du petar på mig får du minst ett halvår -så fungerar det idag.Sen kom invandrargruppen muslimer i
  också i åtnjutande av samma förmåner som missbrukarna psykfallen och ungdomarna .Det är inte konstigt att man som svensk börjar känna sig jävligt
  trött och irriterad på rådande missförhållanden.Frågar
  någon mig om jag vill vara med i ett medborgargarde så är svaret JA bara dom andra medlemmarna är så intellegenta att dom fattar att i så fall har man också polisen emot sig i sin strävan efter någon slags
  jävla rättvisa och något slags skydd för hederliga vanliga svenskar.Ingen mening att vara naiv eller hur Tarzan visst behövs ordningsmakten ,men men gör man saker själv så gäller det att vara smart,inga onödiga rättegångar för mig tror inte mycket alls på det sk rättssamhället ,så så vill lägga till 20 maskerade män
  med basebollträn.

  • TARZAN skriver:

   Tack JOG för en bra samhällsanalys
   På något sätt så har såssarna avskaffat det personliga ansvaret
   för alkisar knarkare ungdomar och mussar. När man tar bort det personliga ansvaret så går samhället nedåt och sakta går landet mot sin egen undergång.
   -Beträffande medborgargarden man behöver nödvändigtvis inte baseboll trä – man kan på olika sätt störa ut buset. Jag önskar att dessa SD vänliga bloggar skulle vara med och hjälpa till med att skapa medborgargarden. Vi har behövt dom nu i minst 20 år. Faktum är att bloggen Politiskt Korrekt har sagt att dom kan tänka sig att hjälpa till med garden. Vad säger spiken

   • Per-Åke skriver:

    Tarzan, så vitt jag vet så har Harry svarat dig redan?
    Du begär något som för Sd vore förkastligt inför valet. Är övertygad att Harry har rätt intställning om medborgargarden, men varför skriva det öppet på bloggen innan valet?

    Inte fan går Ohly ut öppet och säger sig vara kommunist, fast han är det.

 4. RICHARD skriver:

  När ska gardet samlas??

  Jag kommer.

 5. RICHARD skriver:

  Alltså.med basebollträn!

 6. annullera skriver:

  Det är inte klokt att svenskt rättsväsende fungerar så urbota dåligt, för att inte säga fungerar över huvud taget. Är det så illa ställt att det måste till medborgargarden för att få ordning på detta djä…..la vålds- och skitsamhälle som våra styrande har skapat. Det är mycket märkligt att det endast är SD som har insett att vi måste ta tag i den grova kriminalitet som breder ut sig värre än mördasniglarna. Vad säger 7-klövern? Inget, ingen reaktion! Den enda reaktion de visar är när någon muslim har blivit kränkt, men då djävlar skall det kablas ut högt och lågt! När svenskar blir dödshotade, misshandlade, hotade och får sina liv förstörda för all framtid, vem reagerar då? Ja inte någon av de etablerade i vart fall, de lever själva långt ifrån all den skit som de skapat åt övriga befolkningen. Jag hoppas den dagen kommer mycket snart då de får stå till svars för sina gärningar, men det kanske är ett önsketänkande från min sida.

 7. annullera skriver:

  Skall det behöva vara så här? Hur länge till skall den svenska befolkningen gå med skygglappar?

 8. JOG skriver:

  Vi funderar lite Tarzan samma åsikter tänker i stort sett lika ,gillar det där med att störa ut buset.Man kan komma långt med lagliga medel också ,vilket inte utesluter att jag beundrar Rickards gladlynta entusiasm .Sen så tycker jag att Harry alla redan gör en mycket stor insats som hänger ut skiten på ett kompromisslöst tufft sätt ,utan att låta sig stoppas.
  Ser det så här:först rösta på rätt parti och sprida information och försöka verka politiskt ,sen dessutom
  försöka störa ut skiten på ett rätt så lagligt sett,
  sen som sista utväg muskulär eller teknisk sakargumentation utan att,så att säga ,vulgärt uttryckt ,torska för det,och ställa sig till dom rättsvårdande myndigheternas förfogande.Hade dom och politikerna skött sitt jobb ,så hade inga sådan här funderingar behövts,eller hur.NU behövs dom.

 9. Jo skriver:

  Ge honom till mig så ordnar jag det hela utan att det drabbar några skattebetalare i detta landet….

 10. lasse1 skriver:

  Den svenska riksdagen med de etablerade politiska partierna inkl. den dömmande makten..
  Allt är genomsyrat av; mygel, skygglappar, korruption, borsta varandra på ryggen, inbördes beundran, smussel, förljugenhet samt undanhållande och förvrängning av fakta.

  Inte att förglömma i sammanhanget.
  Allt ryms inom ramen för ett politisk korrekt handlande(PK), med starkt stöd av de etablerade riksdagspartierna och media.

  Medborgargarden? Det kan bli följden om människan känner en hopplöshet och dessutom har förlorat förtroendet till det politiska etablissemanget….

 11. Robin_Shadowes skriver:

  Jag kan också tänka mig ställa upp på medborgar-garde om det blir aktuellt här nere i nv Skåne och under förutsättning att det inte rör sig om helt puckade medlemmar. För då kommer snuten snart ha löst upp det lilla nätverket.

%d bloggare gillar detta: