Busslaster med asylsökande utan asylskäl väller in över vår gräns


Migrationsverkets asylprövningsenhet i Gävle har ordentligt mycket att göra för tillfället. Anledningen är en ökad flyktingström från Balkan.

”Vi har tagit emot 200 på en vecka, så vi jobbar hårt just nu, säger chefen Christian Blackmon.

Migrationsverket väntar sig en ökad ström människor som söker asyl i Sverige under 2010 och 2011. Ökningarna väntas främst bero på fler från Somalia och Afghanistan än tidigare år.

Under de senaste två veckorna har prognoserna fått räknas upp ännu mer på grund av en våg på omkring 1 000 personer från Balkan som kommit med bussar till Malmö och Göteborg.

För att avlasta enheterna i södra Sverige har Migrationsverkets asylprövningsenhet i Gävle den senaste veckan tagit emot omkring 200 av de asylsökande, främst romer från Serbien, Kosovo och Albanien. En normal vecka tar enheten emot mellan 20 och 30 sökande.

Vi jobbar hårt just nu för att kunna göra bedömningar av varje individ. Om det fortsätter så här måste vi förstärka bemanningen, annars håller inte personalen, säger Christian Blackmon.

Nästa problem är att hitta boende till alla. Det vanliga är att de asylsökande skickas till kommunala lägenheter som står tomma i olika Norrlandskommuner.

Ungefär hälften ordnar eget boende på något sätt, men under den senaste tiden har Migrationsverket skickat iväg folk till Skellefteå, Kiruna, Flen och campingstugor i Söderhamn.

Boendet räknas normalt som fullt vid 140 övernattande. Mellan onsdag och torsdag sov 180 personer på enheten i Gävle.

Enligt Migrationsverket är det just nu många från Balkanländerna i rörelse i hela Europa. Slutdestinationen för de allra flesta är Sverige, Schweiz eller Belgien.

Uppgifter tyder på att det finns företag som tjänar pengar på att sälja resor till de tre länderna med löften om en bättre tillvaro, men många av de som kommer saknar asylskäl”.

Asylsökande utan asylskäl, tycker mig känna igen just dom orden. Nu berikas vi av raketforskare från Serbien beroende på att EU tog bort visumkravet för Serbien i december förra året.

Mängden av framtida ”pensionsräddare” är så massiv att Migrationsverket nu fått använda sig av stugor på campingplaster för att ta hand om alla utan asylskäl.

När Alliansen vann valet 2006 så trodde jag faktiskt att dom skulle ta tag i problemet med massinvandringen och skicka signaler till MENA-länderna att sötebrödsdagarna var över.

Men wow så jag bedrog mig, istället har gränserna öppnats på vid gavel för alla som vill till bidragslandet Sverige.

Upprepar mig igen, nu måste alla vi som älskar vårt land ställa upp till 100 procent inför höstens riksdagsval och göra allt som står i vår makt för att hjälpa SD in i riksdagsdagen och se till att stannar där också.

Jag kommer personligen att ge mitt 100 procentiga stöd till Kent Ekeroth, der är oerhört viktigt att en Islam-kritiker som Kent får ta plats i riksdagen i år.

Vårt land kommer snart att gå under pga den enorma mängd med invandrare som tar sig hit i syfte och leva på oss andra skattebetalare.

På köpet får vi mord, våldtäkter, rån, kvinnoförtryck, hedersmord, självmords benägna idioter som vill bomba sönder oss etc etc.

Det fungerar inte längre mina vänner, inom en snar framtid har vi ett inbördeskrig om 7-klövern får sitta kvar utan inflytande från SD.

Kastastrofen är väldigt nära, och tragiskt nog så fortsätter Ryggradslöse Reinfeldt att släppa in alla som vill hit.

SD står inför ett svårt val senare i höst när dom blivit ett riksdagsparti, skall dom välja pest eller kolera?

Våg av asylsökande från Balkan till Gävle

”Resebyråer” bussar asylsökande till Sverige

Annonser

14 Responses to Busslaster med asylsökande utan asylskäl väller in över vår gräns

 1. JOG skriver:

  Direkt ögonblicklig avvisning det är enda lösningen,och den enda humana riktiga vägen att gå så obekväma och hemska som våra flyktingboenden är och så dålig roomservice som det är där så ut och tillbaks
  med packet direkt.Jag önskar att alla som har något att invända mot den tankegången också blir utvisade av humanitära skäl mot oss andra som vill bo kvar i landet och trivas här.

 2. Robin_Shadowes skriver:

  Med tanke på hur vidrigt Migrationsverket betett sig hittills så får väl samtliga PUT direkt och imorgon får dom medborgarskap. Grattis, vi har fått en massa nya landsmän. Gå ut och kjama dem.

 3. annullera skriver:

  Det är inte alls konstigt det som händer, det är en helt naturlig följd av den oansvariga- och inkompetenta flyktingpolitik som förs i detta land. Att migrationsverket går på knäna är heller inte konstigt, snarare tvärtom. De lär få utöka sin personal efterhand som de väller in människor från jordens alla hörn till bidragslandet Sverige. Det kommer aldrig att ta slut och migrationsverket får väl vara glada så länge de får gå på knäna, det lär inte dröja länge innan de får gå på fotknölarna.

  Sprid Harrys Blog vidare till alla som ni känner som läser detta, försök få era vänner att förstå vidden av vad som kommer att hända om detta får fortgå.

 4. Blodsven skriver:

  Afghaner, somalier och muslimslödder från balkan är det sämsta tänkbara för vilket land som helst. Att sedan våra kära PK-arsel har mikroskophjärnor har ohyran tyvärr förstått för länge sedan…

  • annullera skriver:

   mikroskophjärnor! Ja det är nog så sant som det är skrivet, de är högt uppsatta politiker, men de har inte ens sunt förnuft. En dåre har bättre insikt!

 5. annullera skriver:

  Ni som läser detta skall det vara, annars blir det lite fel:-).

 6. Bengt Lundström skriver:

  Lösningar finns ju på invandringsproblemet. Bara att sammanfatta alla de åtgärder som krävs och se till att de genomförs. Tyvärr sker inte detta trots att krisen snabbt förvärras. Vad är det för fel på massor av er svenska ungdomar i dag? Min granne, i dag en 85-årig smålänning ställde upp som frivillig i Finlands krig mot Sovjetunionen. Som tack för detta ”matar” jag honom med 500 g. fin choklad varje vecka, samt en helflaska whisky i månaden. / 66 årig Finländare

 7. TARZAN skriver:

  Naturligtvis skrämmer detta skitslag på mig. Men jag har haft uppfattningen att det är bättre att emigrera till Norge än att hoppas på att SD kan göra så mycket i riksdagen.
  Den rödgröna röran kommer att få mer än 50 % och kanske Centern eller Kådisarna åker ut.
  -Nästa val är 2014 och då är väl frågan vad som är kvar av Sverige
  -Eftersom den röd gröna röran kommer att styra Sverige i 4 år så är det dom som måste stoppa invandringen. SD kan inte stoppa invandringen i riksdagen med 5 %

 8. Jehovah skriver:

  För faaan ge dom ett mål mat och sen går bussarna tillbaka med samtliga passagerare omedelbart.

 9. Sveas rika skriver:

  Ack nejdå,snart ska det nog anställas fler miggor men under tiden tar de nog en massansökan och beviljar samtliga i bunt.Det är humanast så. 😉

  \Svea

 10. Pia skriver:

  TARZAN!

  SD kan inte stoppa invandringen NEJ DET kan dom ej, men bevis på att invandringen kan begränsas med upp till 90% finns i Danmark.

  Dansk Folkeparti gjorde det alla menade på var en omöjlighet. Både du jag och andra måste se möjligheterna och inte tvärtom.

  /Pia

  • TARZAN skriver:

   PIA !!!
   Jag förstår vad du säger.
   Men om man som jag har sett galenskaperna som följde med att Palme blev statsminister 1968 och sen hur Sverige förändrades för varje år till det sämre – då har man inte mycket hopp kvar.
   Vi har inte ens lyckats att få stopp på invandringen. När eller om vi får det måste vi få ut det värsta slöddret och sen har vi kvar alla parasiter.
   -En sak vet jag OM det lugnar ner sig i IRAN så kommer minst 80 % att flytta hem igen.
   Saftiga återvandrarbidrag kanske kan lösa problemet på en 20 års period.

 11. lasse1 skriver:

  Den här upplysningen kommer förmodligen inte ut i media…så de ovetande svenskarna kan lugnt sova vidare…

  Ett måhända smolk i den framtida bägaren…..
  När han råkar vakna upp till pensionsdagen omkring år, 2024 ….Då blir han först varse om, att det inte var några pensionsräddare o. raketforskare som man allmänt snackade om under seklets början…

  Surt sa räven..

%d bloggare gillar detta: