Soleyman Ghasemiani: Islamistiska föreningar får för mycket stöd utan någon kontroll


Kontrollen över kvinnans kropp som norm, inom familjer. Det föreläste ordföranden i nätverket mot hedersrelaterat våld, Soleyman Ghasemiani, om på Kronan i Trollhättan i går.

”Soleyman Ghasemiani från Göteborg, är livligt engagerat mot hedersrelaterat våld.

Han vill inskärpa att det hedersrelaterade våldet – fysiskt och psykiskt – hade särdrag jämfört med annat våld som drabbar flickor och kvinnor.

Det handlar om våld mot flickor och kvinnor från föräldrars och syskons sida. Inte som i många andra fall när det handlar om relationsvåld, då det är en sambo eller make som står för det.

Han räknade upp ett antal typiska drag i vad han kallade ”hedersvåldets anatomi”. Det grundar sig i en patriarkal ordning med en tydlig hierarki: pappa-söner-mamma-döttrar. Även mammor och systrar, som själva är förtryckta, agerar också ofta förtryckare i form av övervakare av döttrar och systrar.

Det är beväpnade av det patriarkala systemets värderingar, sa Soleyman Ghasemiani.

I den könsmaktsordning som detta är uttryck för används ofta pojkar som redskap att utöva våldet – eftersom de inte är straffmyndiga riskerar de inte lika mycket.

En grundläggande sak i sammanhanget är kontrollen av kvinnans sexualitet och kravet på kvinnor ska vara oskulder.

Det är intressant att det finns en sådan fixering vid något som inte finns, mödomshinnan. Och på grund av denna kontroll måste man hålla pojkar borta. För kvinnor själva kan man inte lita på – precis som i mycket av världslitteraturen utmålas kvinnor som orsaken och skulden till mannens sexualhunger.

Men vad då göra åt problemet? Ja, dels menade han att skolan och politiken inte får acceptera att familjer får igenom att flickor ska slippa till exempel gymnastik eller sexualundervisning, då stödjer samhället förtrycket.

Vidare menade han att samhället ger för mycket stöd till föreningar med reaktionära värderingar – till exempel vissa islamistiska föreningar som för dessa värderingar vidare, utan att granska vad de står för närmare”.

Soleyman Ghasemiani menar att det tas för mycket hänsyn till föräldrars religiösa traditioner i skolan (muslimska traditioner).

Soleyman Ghasemiani berättar om skolledare som snabbt backar för argument som ”religiös övertygelse”, för att slippa bli kallade för rasister av föräldrarna och deras samfund.

Efter att ha pratat om den vanliga, kommunala grundskolan, kommer han in på religiösa friskolor. Han har fått den annars så lugne och mediavane imamen Abd al Haqq Kielan att ställa sig upp och skrika på en konferens när de diskuterade religion.

Själv har Soleyman Ghasemiani gått i koranskola i Iran och kom till Sverige som flykting för drygt tjugo år sedan. Han menar att både Sveriges statsmakt och folk i allmänhet ofta inte vet vad som egentligen lärs ut i ett antal religiösa friskolor. Hur kvinnans underdånighet och mindre värde tillhör skolans värdegrund i praktiken.

Barn är helt försvarslösa mot det dogmatiska och vidskepliga som många religiösa friskolor förmedlar, anser Soleyman Ghasemiani. Där kan de fostras med hjälp av skrämsel och hot om helvetets eldar och där kan vi verkligen tala om stereotypa könsroller.

När de är vuxna är det ofta kört och så förmedlas förtrycket vidare till nya generationer. Förbjud religiösa friskolor för barn men tillåt dem gärna för vuxna, de har en annan möjlighet att reflektera och göra fria val.

Soleyman Ghasemiani säger:

Tvångsgifte under dödshot och misshandel, könsstympning – det är inte exempel på spontana vansinnesdåd. Det är traditioner med uråldriga anor som lever vidare bland vissa släkter och grupper.

Den som har dragit skam och vanära över sin släkt genom att till exempel vilja studera istället för att giftas bort ska bestraffas, enligt hederskulturell tradition.

Straff kan vara alltifrån hårdare kontroll av individen och hot, till fysisk misshandel och mord. Det är släktens gemensamma uppgift att se till att hedern på så sätt återupprättas.

Familjeöverhuvuden brukar inte vara särskilt intresserade av att polis och socialtjänst får insyn i den verksamheten.

Tassandet på tå för rent förtryckande traditioner skapar en tickande bomb. Det gör också integration utan krav på anpassning till våra lagar, innefattandes mänskliga rättigheter oavsett kön”.

Här har vi en Iransk född kurd, som är ordförande för riksorganisationen Barnen Först.

Han säger rent ut att friskolor hjärntvättar muslimska barn, och hedersvåldet går i arv från generation till generation, dessutom är han bedrövat över att svenska myndigheter tillåter omskärelse av pojkar pga av religiösa skäl.

Dom senaste åren har Soleyman fått mindre och mindre utrymme i media, kan det hänga ihop med hans kritik av Islam? hedersvåldet och kvinnoförtrycket som han menar går hand i hand med muslimerna.

Klart det beror på det, att släppa fram honom inför valet i höst fast han är SD-hatare vore en katastrof för hela den politiskt korrekta eliten. Sanningen får inte komma fram, den är skadlig och kan förgöra 7-klöverns planer.

Dom två nedersta länkarna är från 2005 men dom är fortfarande lika gångbara då som nu. Problemen har funnits länge men ingen politiker vågar lyfta upp dom till ytan. Framförallt inte under ett valår.

Den första länken är från Soleyman Ghasemiani föreläsning om hedersvåld på Kronan i Trollhättan i förrgår.

Förtryck maskerat som heder

Soleyman Ghasemiani:
Religiösa krav styr i skolan

Tvångsgifte under dödshot och misshandel, könsstympning är traditioner med uråldriga anor som lever vidare bland vissa släkter och grupper

Annonser

6 Responses to Soleyman Ghasemiani: Islamistiska föreningar får för mycket stöd utan någon kontroll

 1. Blodsven skriver:

  Han säger ungefär detsamma som alla fungerande hjärnor säger. Skillnaden är ju bara att våra PK-arsel har ju jävligt svårt att kalla honom rasist. Enda sättet att få stopp på skiten är ju faktiskt att ställa krav. Pissruskorna från FI har ju en jävla förmåga att skrika sig hesa så fort en karljävel råkar säga nåt som inte passar subborna. I det här fallet borde väl kvinnorörelsen tamejfan gå ut i krig mot förtryckarna. Jamen visst fan, det är ju inga vita medelålders män det handlar om…..hahahahaha

 2. annullera skriver:

  Detta borde alla i 7-klövern läsa, inte minst Mona Muslim som gör allt som står i hennes makt för att tillmötesgå- och tillgodogöra dessa hennes vänner. Tänk om någon svensk media person- eller politiker öppet hade gått ut med detsamma som Soleyman nu gjort, då hade PK-Eliten skrikit sig hesa och stämplat dem som RASISTER. Kan en Iran vara rasist för att han nu går ut med sanningen om hur det VERKLIGEN förhåller sig och det de övriga PATRASKET blundar för. Med PATRASKET menar jag våra etablerade politiker, media och övriga PK-eliten. Vissa människor flyr detta förtryck för att kunna leva normala liv medan många övriga från dessa länder tar med sig sitt FÖRTRYCK och vill inplantera detta i sitt nya värd land. Det är STOR SKAM att våra styrande backar upp dem och tillmötesgår dem. Mona Muslim och många med henne borde avgå, de drar vanära och skam över vårt land. Sverige och övriga DEMOKRATISKA länders ledare borde säga ifrån precis som Gert Wilders och Jimmy Åkesson nu gjort. All heder åt dem! Jag skäms över våra etablerade fega krakar som gör allt för att springa muslimernas ärenden pga RÄDSLA över att annars bli stämplade för RASISTER.

 3. annullera skriver:

  som rasister skall det vara i min sista mening!

 4. Robin_Shadowes skriver:

  Synd att han inte gillar SD. Dom har ju nyligen rekryterat några kristna irakier. När det nu för en gångs skull även dyker upp en kurdisk muslim som inte är dum i huvudet så hade han kunnat bli en tillgång för partiet med sin insider-kunskap om islam. Tror dessutom han hade fått lättare att komma ut med sitt budskap nu när pk sätter på tumskruvarna på honom.

 5. annullera skriver:

  All heder även åt ”Soleyman Ghasemiani från Göteborg, som livligt engagerat sig mot hedersrelaterat våld.
  Han är en av dem som kanske flytt pga FÖRTRYCK!

 6. svensk1 skriver:

  Kul med en mörkhyad invandrare som har vettiga åskter i kvinnodiskrimineringsfrågan och frågan om religiösa friskolor. Påminner starkt om SD’s inställning i frågorna. Konstigt att de andra partierna inte ser dessa framtidsfrågor som speciellt viktiga.

%d bloggare gillar detta: