Sverigedemokraterna förstärker inför valetDen tidigare ordföranden i Centerpartiets ungdomsförbund (CUF) i Västernorrland, Stefan Lundkvist, har lämnat partiet och går över till Sverigedemokraterna.

”SD:s ordförande Jimmie Åkesson säger sig, enligt ett pressmeddelande, vara stolt över att ha lyckats ”attrahera en så pass klarsynt och företagsam ung man.”

CUF beklagar avhoppet.

Vi tycker att det är väldigt tråkigt att en person som haft så bra åsikter plötsligt byter åsikter. Men vi är trygga i vår uppfattning att det här är en isolerad händelse, säger Maria Carlsson, generalsekreterare i CUF.

Redan i förra veckan meddelade Stefan Lundkvist att han tänkte lämna partiet, eftersom han enligt ett nyhetsinslag i SVT:s Mittnytt betraktade Centerpartiet som ett dött parti, utan räddning. Men först i helgen gick det upp för CUF att han också byter till SD.

Enligt Carlsson upptäckte förbundsledningen att Lundkvist skrev främlingsfientliga inlägg på sin blogg. De tog kontakt med honom och gjorde klart att det inte var acceptabelt.

Lundkvist har enligt Carlsson gjort hårda och kategoriska inlägg mot muslimer som grupp och betecknat Jimmie Åkessons omtalade debattartikel om islam i höstas som ”harmlös”.

Förstår att Stefan Lundkvist lämnar ett sjunkande skepp och ansluter sig till ett sverigevänligt parti som har sin framtid framför sig inte bakom sig som Centerpartiet har.

Nu försöker media pånytt utmåla en person som främlingsfientlig enbart för att grabben beslutat sig för att bli Sverigedemokrat.

CUF beklagar avhoppet men passar samtidigt på att spotta på sin tidigare ordföranden och hänvisa till hans blogg där han tycker att hans nye partiledare Jimmie Åkessons debattartikel om islam var ganska harmlös.

Välkommen till SD Stefan, du är ung och framåt och kan säkert vara till stor hjälp i framtiden. Förstår att du siktar framåt och därför lämnade Centerns sjunkande skepp.

Centerpolitiker byter till SD

13 Responses to Sverigedemokraterna förstärker inför valet

 1. Ballong skriver:

  ”Nu försöker media pånytt utmåla en person som främlingsfientlig enbart för att grabben beslutat sig för att bli Sverigedemokrat.”

  Men SD är ju ett främlingsfientligt extremistparti. Vari ligger problemet?

  Jag kan ärligt talat inte förstå varför SD:are är så rädda att erkänna detta? Som nazister som påstår att förintelsen aldrig ägde rum. Döda judar är väl vad nazister vill?

  SD försöker på något sätt ljuga sig bort från sin historia. Samtidigt försöker man påstå att Åkessons text i Aftonbladet inte var främlingsfientlig – det var ju precis det den var.

  Väldigt konstigt att ena stunden säga att man inte gillar muslimer, och sen andra säga att man inte är främlingsfientliga. Det blir liksom larvigt och tramsigt.

  • annullera skriver:

   Glöm inte att muslimerna hatar judar! De är sveriges nynazister! Jag kan ärligt talat inte förstå att våra etablerade- och styrande politiker är så rädda för att erkänna detta!
   Muslimer hatar kristna och bögar! Jag kan ärligt talat inte förstå att detta skall vara så svårt för vissa att erkänna! Ärligt talat kan jag sedan inte förstå varför SD skulle vara ett mer främlingsfientligt parti än de övriga bara för att de har kurage att stå upp för sina åsikter. Ärligt talat så har våra etablerade riksdagspartier varken mod, kurage eller det som liknar heder. De vågar inte ta debatten, men med ODEMOKRATISKA medel och genom smutskastning hoppas de få folks förtroende, du är tydligen en av dem.

 2. TARZAN skriver:

  Att säga att CENTERN är ett dött parti och att Lantlollan MAUD måste bytas ut det är tufft.
  Bönderna har alltid varit centerns ryggradd och bönder är konservativa, naturligtvis gillar dom inte att partiet styrs av bögar och att en av deras talesmän är en transa som häckar på Stureplan

 3. Henrik skriver:

  Glädjande och stärkande nyhet inför rysaren i september!

 4. Mrs Churchill skriver:

  ”Ursula” kanske kan ställa upp som ny C-ordförande? Det skulle väl liva upp riksdagen lite? 🙂

  • Robin_Shadowes skriver:

   Ursula och Mååd skulle kanske rent av kunna ingå registrerat partnerskap och dela på jobbet som språk-rör a la Mp?

   Nå, skämt åsido, C trillar ur riksdagen i höst. Det har jag misstänkt länge men Stefans uttalanden om sitt gamla parti bara bekräftar den tesen. Inte kommer jag sakna dem i alla fall. Mååd får mer tid att ägna åt sin berömda bad-balja.

 5. lasse1 skriver:

  Mitt inlägg på politisktinkorrekt i går…

  ”Välkommet….. att unga politiker i de etablerade partierna börjar inse, att Sverige måste hejda sig och bli ett land i Norden igen.
  Danmark har insett detta … Norge likså. I vårt grannland Finland är inställningen vad den var i Sverige under 50 – 60 talen.
  (Vi tar självklart på oss ett visst ansvar…. men inte större än vad vi mäktar med”)

  Fortsätt så unga politiker!…
  Det är Ni som skall brottas med de ohyggliga problem som kommer att visa sig på allvar… om c:a 15 – 20 år”.

 6. leffe skriver:

  Tror att ”ballongen” kommer att spricka.Jorden är platt,solen kretsar runt jorden,tomten bor i Finnland och SD är ett rasistiskt parti .Jag trodde att jag hört allt men tji fick jag.

 7. Frederick skriver:

  ”Ballong” verkar redan nu rätt tom och innehållslös med sina inlärda floskler som han/hon rabblar upp som en islamist rabblar korancitat. Är han/hon inte redan det, så kommer nog luften gå ur fortare än kvickt när SD tar plats i riksdagen efter valet.

  Varm välkommen, Stefan Lundkvist, till Sveriges enda, riktiga demokratiska parti, Sverigedemokraterna, som i första hand värnar om landet Sverige och dess folk.

 8. Sveas rika skriver:

  Grabben verkar vettig
  Och jag tror att han någorlunda vet vad han ger sig in på.
  Så jag ser honom som en enorm tillgång.
  Tack Stefan Lundkvist och välkommen till ett oslipat gäng som kommer att skriva historia..
  Tillsammans ska vi ta tillbaka Verkligheten!

  \Svea

 9. Sveas rika skriver:

  Men tyvärr så såg jag detta på Mopsens blogg

  http://mopsen.wordpress.com/2010/03/09/i-farans-stund-star-du-ensam/#comment-1239

  Det är inte riskfritt att vara SD !!

  \Svea

 10. annullera skriver:

  Fler vettiga är välkomna till SD, ut med SKITEN och in med ELITEN!

%d bloggare gillar detta: