Muslimska invandrare och svenska vänstern


I förra veckan skrev Wall Street Journal om svenska judars situation i Malmö.

”Enligt tidningen är det en kombination av fientlighet mot Israel bland muslimska invandrare och en uppfattning om Israel i den svenska vänstern som skapat en explosiv cocktail.

Det går inte att acceptera krigföring eller terrorhandlingar som drabbar civilbefolkning. Men den svenska vänstern har en lång tradition av ensidig kritik av staten Israel.

Vänsterpartiets Lars Ohly har kallat Israel för ”skurkstat” och krävt handelsbojkott från Sverige och hela EU. Man kan notera att Ohly på motsvarande sätt inte fördömt ledarskapet i Hamas som anser att både judar och staten Israel saknar rätt att existera.

Kristallnatten som blev startskottet på utrotningsförsöket mot judar och andra grupper uppmärksammas numera av extremvänstern i Sverige utan att sätta offren i centrum.

Snarare kopplas den tidens illdåd till den nuvarande konflikten i Mellan-östern. Det har förekommit plakat där Israels flagga får ett likhetstecken till ett hakkors. För svenskar med judisk härkomst måste jämförelsen kännas grotesk.

Vänsterns ihållande och ensidiga kritik av staten Israel i Mellanösternkonflikten bildar nu bakgrund till att trakasserier mot judar i Sverige riskerar att bli något legitimt.

Det tycker förstås inte Ohly som säkerligen motsätter sig alla trakasserier. Men hans ensidiga Israelkritik har bidragit till det hårda ton- läget i den svenska vänstern.

Även vänstern har ett ansvar för tryggheten för judar som bor i Malmö och övriga Sverige. Man råder definitivt över sina egna uttalanden, beslut och de stämningar de rör upp och som i vissa extrema grupper legitimerar hot och våld mot judar.

Ohly är tänkt att ingå i Mona Sahlins regering om det blir en vänsterregering. Mona Sahlin måste ha ett allvarligt samtal med Lars Ohly och Malmös kommunalråd Ilmar Reepalu så att vänstern tar sitt ansvar för att judar ska kunna känna sig trygga i Malmö och övriga Sverige”.

Har alltid haft svårt för Mats Odell, men det han skriver i SvD är en klockren analys om hatbrotten mot judar i Malmö.

Lars Ohly och Ilmar Reepalu är som hund och katt, men två saker har dessa blodsröda politiker gemensamt.

Ständigt uttalat stöd till muslimer, och en fruktansvärd stinkande inställning om judar. Om den rödgrönasörjan vinner höstens val och Lars Ohly får en ministerpost av Mona Sahlin då blir det inte direkt enklare att vara jude i sverige.

I stort sett blir det ett rent helvete för alla i sverige bortsett från muslimerna som alltid fått och alltid kommer att få den rödgrönasörjans 100 procentiga stöd.

Sahlin, Ohly och Wetterstrand, utgör gemensamt den största faran som svenska folket stått inför på många många årtionden.

Dom som vill se en kraftig ökning av brott, högre skatter, massinvandring, nedmontering av äldreomsorgen, urusel sjukvård, mer bidrag, högre arbetslöshet etc etc skall givetvis rösta rött.

Vänstern måste ta ansvar för svenska judars trygghet

Annonser

9 Responses to Muslimska invandrare och svenska vänstern

 1. Sven Karlsson skriver:

  Helt rätt.Aldrig har man hört vänstern kritisera de muslimska diktaturerna i MÖ som Syrien Sudan(det gigantiska övergreppet mot de kristna och andra etniska minoriteter.Då håller Olly tyst som vanligt.
  Israel har flerpartisystem.Han kan inte förstå att på en liten yta av landskapet Ångermanlands storlek kämpar Israel för sin rätt att existera.
  Jag anser att den som kommer hit och ägnar sej åt att förfölja andra minoriteter inte ska stanna i landet.
  Olly och vänstern gör många gånger de fundamentalistiska muslimerna rumsrena genom att stå på deras sida i hatet mot Israel.
  OLLY det är nästan bara diktaturer i M.Ö då är han tyyyyyyst Hizibolla har han aldrig sagt nåt om heller.

 2. B-O Gavne, Västerås skriver:

  VAD ÄR DET som ni förvånas över i debatterna om Ilmar Reepalus beteenden? -Att malmöbor angriper judarna. -Men detta är ju helt i linje med Reepalus beteende att benämna Malmö kommun för Malmö STAD. Som vi svenska folk har kommit överens om, stadgat i lag, att våra kommuner Sverige runt benämns just KOMMUN. Att Reepalu hävdar, att Malmö stadsinvånare är nått finare än andra; landsbygdsboende. Med att man ju inte kan benämna landsbyggd för stad. Att Reepalu jobbar på att skilja på oss människor, som det gick till i förra seklets början.

  Att vi svenska folket, med stor majoritet, med denna så kallade kommunreformen 1969 vill ytterligare hävda demokratin. Att våra lokala politiska samhällen av respektive invånare, alltså våra kommuner, dels innefattar både tät-/stadsboende människor och landsbygdsboende, dels benämns kommun Sverige runt.

 3. I mittfåran skriver:

  Per Svensson i Sydsvenskan kommer med ett fullständigt obetalbart inpass:

  ”Han har visserligen lyckats med vad alla kommunalråd drömmer om. Han har placerat Malmö på världskartan. Tråkigt nog dock på fel ställe. Som en politikens Turning Torso har Reepalu huvudlöst skruvat sig in i de nationella och internationella medierna och gjort Malmö till sinnebild för den accelererande antisemitismen i Europa. ”

 4. Henrik skriver:

  Bra skrivet.
  Ingen nämner främsta orsaken till denna soppa, nämligen den ohejdade massinvandringen.

 5. lasse1 skriver:

  Det svenska socialdemokratiska arbetarepartiet har alltid haft en välvillig inställning till staten Israel under, 50, 60 o. 70 – talen.
  Ja, faktiskt även under den flumiga vänsterperioden under 70 – talet.
  Det israeliska arbetarepartiet har alltid känt sina brorsfränder inom svensk arbetarrörelse.

  Vissa omsvängningar har skett från SAP´s sida under tiden av mer högerinriktade regeringar i Israel.

  Massinvandringen av muslimer (nästan en halv miljon) till Sverige kan också ha satt sin prägel på SAP.
  En mera återhållsam inställning till staten Israel,
  för att inte piska upp stämningarna bland muslimer i Sverige.
  De svenska judarna har tydligen känt av detta.

  Man kan allmänt nog säga, att SAP är uppdelat i två fraktioner när det gäller palestinafrågan…
  Vänsterfraktionen inom SAP är mer palestinainriktat( PLO o. Hamas) än vad högerfalangen kan anses vara.
  Vänsterdelen inom SAP leder starkt sedan Göran Perssons avgång. Gaza-kriget inte att förglömma.
  En stark uppslutning även för Hamas-sidan…

  Palme o. Carlsson gick balansgång mellan Arafats Palestina och förhållandet till sina socialdemokratiska partivänner i Israel..
  Vi vet bl.a från krigen -68 o. -73.

  Vad Mona står är nog ganska så ointressant. Hon måste ha stöd av inre förmågor. Kanske av personer inom SAP som får ta den känsliga debatten på en mer intellektuellt plan…
  Så komplicerad är palestinafrågan…

  Med vänsterpartiets medvekan i en ev. socialdemokratisk rödgrön regering, så kommer de israelvänliga sossarna att få sig röster kraftigt beskurna…
  Vad som händer med de svenska judarna kan bara spås i stjärnorna…

  Kanske detta som vi ser början av i Malmö?

 6. TARZAN skriver:

  Låt säga att 10 % av Malmö:s judar har blivit trakasserade
  Detta gör att utländska tidningar skriver om det.
  -Minst 50 000 svenska kvinnor har blivit trakasserade våldtagna och slagna av blattar de senaste tio åren inte ett pip och fulmedia mörkar. Högst 100 judar i Malmö trakasserade och det blir ett jävla liv på pressen
  och fyrklövern….
  Alltså är det bevisat att judarna styr och är GUD:s utvalda folk…..???? !!???

 7. Dalton skriver:

  Utländska tidningar tar upp sådant som finns att ta upp. Judarna gillar inte läget utan säger ifrån men svenskarna kryper. Etniska svenskar som utsatts för övergrepp eller våld har inte längre något forum eftersom invandringen är tabu i det svenska medie- och kulturetablissemanget där DDR-liknande ”etik” råder. Det är bra att judarna säger ifrån. Det borde vanliga svenskar också göra men de är ingen sammanhållen grupp. De klarar inte ens av att bilda ett enkelt medborgargarde. Den svenska flaggan borde bytas ut mot en ny med logon ”ett nyslickat finger i rosa på röd botten”. Vad törs jag säga ungefär?

 8. Pavlos Xanthopoulos skriver:

  De vars föregångare påhejdade nazisternas förintelse av Judar anklagar nu för antisemitism,vänstern vars föregångare dog för Judarnas frihet….?

  Sjukt,så djävla sjukt!

 9. Sveas rika skriver:

  Ha ha ja du har nog rätt Tarzan
  Gud styr Judarna men oss vanliga svenskar ger han fan i.(kanske för att vi hade\har asagudar)
  Därför måste vi själva lägga i en ny växel och få ut vårat budskap till världen.
  Jag föreslår att de som kan bloggar så mycket vi kan utomlands och talar om hur brotten ökar men makten förnekar.

  \Svea

%d bloggare gillar detta: