12-årig flicka utsatt våldtäktsförsök i Örebro


Ett nytt våldtäktsförsök har anmälts i Örebro. Nu mot en 12-årig flicka i bostadsområdet Oxhagen på väster. Det är i samma område som en 73-årig kvinna anmält att hon i februari utsattes för våldtäkt.

”12-åringen var i lördags på väg hem från en kompis.

Klockan var omkring 20.20 och hon befann sig i området vid Tornfalksgatan 93. Då kom en man fram och började tafsa på henne, säger Örebropolisens informationschef Torbjörn Carlson.

Samtidigt passerade en kvinna i närheten och det fick mannen att fly.

Flickan sprang hem och berättade, mamman ringde oss och anmälde och vi har haft spaning. Vi är mycket bekymrade över alla ouppklarade våldtäktsförsök och våldtäkter i Örebro.

Flickan har beskrivit mannen som kraftig och cirka 170 centimeter, klädd i svart skinnjacka, grå träningsbyxor och med en svart halsduk uppdragen för ansiktet. Hon tror han är omkring 40 år.

Det är en bra beskrivning flickan lämnat. Vi är intresserade av alla iakttagelser, både vid tiden omkring 20.20 till 20.30 och andra tips.

Inom mindre än två veckor har tre våldtäktsförsök anmälts och för tre veckor sedan också våldtäkten mot den 73-åriga kvinnan.

Det var söndagen den 14 februari hon anmälde att hon utsatts efter att ha åkt taxi till Tornfalksgatan i Oxhagen. Hon säger att en okänd man slog följe och utsatte henne för våldtäkten nära Hagaskolan.

En dryg vecka senare anmälde en kvinna i 20-årsåldern ett våldtäktsförsök vid parkeringen Varbergagatan 213 och 214.

Hon överfölls av en man som tryckte ner henne i en snödriva. Kvinnan skrek på hjälp och när några personer kom gående flydde han. Mannen hade en halsduk för ansiktet, precis som 12-åringen beskrivit att den mannen hade.

Lördagskvällen den 27 februari anmäldes också ett våldtäktsförsök. En 19-årig kvinna kom gående på Drottninggatan i centrala Örebro då två män i 20-årsåldern tog sällskap med henne.

Nära Södra kyrkogården började männen rycka i hennes kläder och sprang efter och höll fast henne då hon försökte fly. Vid Fabriksgatan blev hon utsatt för våldtäktsförsöket, men när hon skrek på hjälp flydde männen”.

Den äldre kvinnan (73år) gav ett bra signalement men ”I förhör uppgav kvinnan att mannen var svart och hade ett somaliskt utseende” trots det och efterlysts inslag i förra veckan så är han fortfarande på fri fot.

Unga som gamla, barn eller handikappade, inga kan känna sig säkra i det mångkulturella Sverige som våra politiker skapat.

Dom sett något kan kontakta utredaren Peter Springare på telefonnummer 019-15 66 09 under kontorstid, säger Torbjörn Carlson.

12-årig flicka utsatt
för våldtäktsförsök

Annonser

6 Responses to 12-årig flicka utsatt våldtäktsförsök i Örebro

 1. Cavatus skriver:

  Kvinnor ses som villebråd och från myndighetshåll fortsätter man att mörka signalementet – en klar signal om att kvinnor ÄR villebråd. Man skyddar hellre förövaren än kvinnorna i dagens svenska samhälle.

  Vart tog feminismen vägen? Varför är feministerna så tysta i detta formliga moras?

 2. NIsse skriver:

  Varför säger batikhäxorna nåt? Hur kan de importera en massa slödder som våldtar våra döttrar och sen bara tiga still?? Vill de ha en arab-påle i muttan?

 3. NIsse skriver:

  Varför säger *INTE* batikhäxorna nåt, ska det vara…

 4. Sveas rika skriver:

  Jag har inte slutat slipa bajonetten än!
  Det blir snart användning för den verkar det som.

  \Svea

%d bloggare gillar detta: