Jerzy Sarnecki och Björn Fries brottsligheten ökar inte


Här är chocksiffrorna som avslöjar den dramatiska ökningen av brott mot barn. På fem år har våldsbrotten mot unga mer än fördubblats och sexbrotten ökat kraftigt.

”Kvällspostens kartläggning visar att fler än 9 000 barn under 18 år i Sydsverige förra året anmälde att de utsatts för våldsbrott, sexbrott och rån.

Det finns ingen riktigt bra förklaring till det ökade antalet anmälningar, säger Leif Petersson på Brottsförebyggande rådet, Brå.

Kvällsposten kan i dag avslöja de skrämmande siffrorna som visar att brotten mot våra barn ökar.

Statistiken kommer från Brå och bygger på antalet gjorda polisanmälningar under perioden 2005- 2009 i Skåne, Blekinge, Halland, Kronoberg och Kalmar län.

2005 anmäldes här 4 410 brott där brottsoffren var under 18 år. Förra året hade den siffran ökat dramatiskt till 9 077.

I siffrorna ingår samtliga brott, men det som sticker ut är ökningen av vålds- och sexbrott.

Inom kategorin våldsbrott ingår förutom misshandel även olaga hot och fridskränkning. Som sexbrotten räknas våldtäkt, sexuellt utnyttjande och sexuellt ofredande.

Ökningen av våldsbrotten beror till viss del på att kodningen av brotten ändrats så att vi även får med barn i åldern 15- 17 år i statistiken. De räknades tidigare bland vuxna brottsoffer, säger Leif Petersson, som är statistiker på Brå.

Men ökningen av anmälda sexbrott har vi ingen förklaring till.

Sven Granath, som är kriminolog på Brå, ifrågasätter att det ökade antalet anmälningar i statistiken verkligen betyder att antalet brott har ökat.

Sexbrotten kan ha ökat något på grund av ökad benägenhet att polisanmäla. Men det har vi inte sett när det gäller våldsbrott. Det enda vi kan säga med säkerhet är att lindriga våldsbrott mot unga har ökat något.

Ytterligare en förklaring till det ökande antalet våldsbrott kan vara att skolorna numera anmäler alla misshandelsfall”.

Jerzy Sarnecki S-märkta näsa har snart blivit lika röd som före detta kommunisten Lars Ohlys innersta tankar är.

Citerar rödnäsan JZ:

”Stora delar av allianspartiernas kriminalpolitiska program bygger på vanföreställningen att ungdomsbrottsligheten ökar. Spelar man på medborgarnas känsla av otrygghet för att vinna röster i höstens val? Eftersom agerandet helt saknar stöd i forskningen är det att betrakta som kriminalpolitiskt kvacksalveri”.

I Riksdagen finns det så vitt jag vet en enda motion om det ökade våldet i samhället, den är skriven av Socialdemokraten Roland Bäckman
som menar att Brottsligheten i Sverige ökat lavinartat till oacceptabla nivåer.

Någonting måste saknas i den strategi och den planering som skall minska brottsligheten i Sverige och en omarbetning, med nya idéer, måste snarast inplanteras.

Motion 2009/10:Ju244 Krafttag mot ökad brottslighet

Stockholm den 29 september 2009

Roland Bäckman (s)

Jerzy Sarnecki sprider lögner omkring i samma takt som dyngspridaren gödslar böndernas marker.

Sedan 2005 har ungdomsbrottsligheten ökar lavinartat i bl.a Skåne, Blekinge, Halland, Kronoberg och Kalmar län med 100 procent.

2005 anmäldes här 4 410 brott där brottsoffren var under 18 år. Förra året hade den siffran ökat dramatiskt till 9 077.

Brottsförebyggande rådet har föklaringar till det mesta, men när det handlar om ökningen av sexbrott då svarar Leif Petersson, som är statistiker på Brå.

”Men ökningen av anmälda sexbrott har vi ingen förklaring till”.

Fyller gärna i hålet som du inte vågade förklara för Expressen läsare. Antalet ökade sexbrott beror på att invandrare framförallt från MENA-länderna saknar respekt för svenska kvinnor.

Finns otaliga intervjuver med MENA-invandrare som helt öppet förklarar att dom våldtar svennehoror (deras egna uttryck) innan det är dags för dessa kräk att gifta sig med en kusin eller annan närstående släkting.

Dom största sjukhusen i Stockholm, Göteborg och Malmö har flera gånger genom sin egen statistik visat att brottsligheten ökar lavinartat.

Men när två S-märkta debila stollar skall förklara att så inte är fallet, då gör dom som vanligt bort sig gång på gång.

Syftet är naturligtvis att till varje pris dölja invandrarnas massiva brottslighet jämfört med svenskarnas.

Expressen: Här är chocksiffrorna som avslöjar den dramatiska ökningen av brott mot barn.

Jerzy Sarnecki och Björn Fries ungdomsbrottsligheten har inte ökat

Annonser

3 Responses to Jerzy Sarnecki och Björn Fries brottsligheten ökar inte

 1. Göte Borg skriver:

  Bagdad Bob Sarnecki påstår i denna debatt-artikel att ungdomsbrotten inte har ökat:
  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/hardare-tag-ger-inte-farre-brott_4383555.svd

  Sarnecki säger där följande:
  ”För någon månad sedan presenterade Brottsförebyggande rådet nya uppgifter som visade att brott som begåtts av ungdomar har minskat de senaste 15 åren. Undantaget är våldsbrotten som legat på en oförändrad nivå.”

  Varför säger han så, när alla tillgängliga källor säger något helt annat?
  Det är förmodligen ”Nationella trygghetsundersökning, NTU”, som kom i början av februari 2010, han hänvisar till. Att man frågar folk om utsatts för brott är ju helt kass när alla nysvenskar ska svara. När man kastar sten på brandkår och ambulans, vad gör man då när Svenne ringer upp och frågar? Man får givetvis inga sanningsenliga svar.

  Tänk er att en invandrare i en förort blir uppringd av en intervjuare från BRÅ. Hur ska han/hon veta att det verkligen är BRÅ. Även om man tror på att det är BRÅ som ringer upp? Vilken inställning har han om samhällets lojalitet med invånarna? Precis, du gissade rätt! När invandrarna i förorterna tillfrågas om våld och brott , svarar dom antagligen inte alls.Svarar dom, så svarar dom att dom inte har några problem med brott. Här ligger en gigantisk felkälla. Dessa människor säger att dom inte har utsatts för brott. I själva verket är dom flera gånger mer brottsutsatta än andra medborgare. Dessutom : alla svenska ungdomar som har blivit rånade, som inte ens berättar det hemma, inte katten berättar dom det för en intervjuperson som ringer upp!!
  Alla brott som går att mäta objektivt, som skador vid akutintag tex, skjuter i höjden:
  ”Sjukhus rapporterar om ökat våld
  Misshandel och knivöverfall har ökat kraftigt, enligt statistik från akutmottagningar i Stockholm och Göteborg.
  Relaterat
  2009 behandlade Sahlgrenska sjukhuset nästan 70 knivskurna personer jämfört med tio personer 2002.”
  http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.300677-sjukhus-rapporterar-om-okat-vald
  Antalet butiksrån skjuter i höjden:
  http://affes.wordpress.com/2009/12/22/nagra-vanliga-fragor/

 2. Eric skriver:

  Bara larv det där..
  Det vet vi väl alla att brottsligheten gått ner men att ”anmälningsbenägenheten” har ökat. Därav missförståndet med ”ökad brottsligheten”.
  Sarnecki, släng dig i väggen…

 3. Robin_Shadowes skriver:

  Kasta förrädaren Jerzy år schakalerna i Rosengård.

%d bloggare gillar detta: