Mörkningen om ensamkommande håller inte längre


Ensamkommande flyktingbarn är inte alltid barn, utan i själva verket äldre. Det uppger personer som har sökt och fått uppehållstillstånd, och personal och enhetschefer för flera boenden. En av dem är ungdomscoachen Sara Darabi.

”Jag måste vara uppriktig och säga att det är ett stort antal av de personer, klienter jag möter, som varit över 18, säger hon. Det kan skilja på tio år.

Hur vanligt detta är går inte att säga, men i Norge visade tandtester förra året att nio av tio minderåriga i själva verket var över 18 och här i Sverige har Migrationsverket i efterhand skrivit upp åldern i 15 procent av fallen.

Minderåriga omfattas av FN:s barnkonvention och får inte skickas tillbaka till hemlandet utan att någon tar emot dem och de har också rätt till skola, boende och omvårdnad.

När vuxna placeras på boenden för barn kan det leda till problem både för de som verkligen är barn, som blir ännu mer utsatta och för de vuxna som hamnar i skolklasser med yngre.

Asha från Somalia, som egentligen heter något annat, sade hon att hon var 19, när i själva verket var hon 30 år och för henne har det inneburit ett annat, livshotande problem. Hon har högt blodtryck, men felmedicineras på grund av sin felaktiga åldern.

Läkaren byter medicin hela tiden, men den hjälper inte, men jag kan inte säga något till doktorn om att jag är äldre, jag måste vara tyst.

På frågan vad hon tänker kring vad hon gjort, att hon uppgett fel ålder, säger hon:

Det var fel, det är jättestort fel och jag ska säga till andra att de måste säga sanningen, sedan är det för sent, det går inte att ändra i efterhand”.

Inte är detta på något sätt överraskande, dom flesta svenskvänliga bloggarna har under flera år motarbetet medias lögner om att barnen är under 18 år. Men då stämplas vi omgående som främlingsfientliga.

Regeringen och Migrationsverket har gemensamt kommit fram till att varje skäggbarn kostar drygt 1 miljon kronor per år.

Från 2004 till februari 2010 har sverige tagit emot 7018 skäggbarn gångra det med 1 miljon så kommer ni ganska nära den faktiska summan som alla skattebetalare rånas på.

År 2008 kom fler än 9 000 ensamkommande barn till Europa. Sverige var det näst största mottagarlandet i Europa 2008.

Svenska politiker har utsett sverige till världens samvete när det handlar om invandrare, ensamkommande, och allt annat som dom nu kallar sig för.

Tänk vad härligt det vore om politikerna var lika kärleksfulla och vänliga mot alla svenskar som byggt upp landet och nu sitter inlåsta i fängelser som kallas för äldreboende.

Var iofs dumt att jämföra med fängelser då dom som sitter där har det avsevärt mycket bättre vad gäller mat och mycket annat.

Dom får säkert med än ett halvt ägg och max två koppar kaffe per dag förmodar jag.

Allmänna Arvsfonden ger bidrag till olika projekt för ensamkommande, både vad gäller stödverksamhet, metodutveckling, och organisationsutveckling.

Svenskar tvingas betala för ensamkommande trots att dom är döda och begravda för många år sedan.

Den 1 mars fanns det 1 677 asylsökande ensamkommande barn inskrivna i Migrationsverkets mottagningssystem. ”389 av dom bor i familjehem hos släktingar eller nära anhöriga”.

Visst är hela systetemet ett stort förbannat skämt och hån mot alla hårt arbetande svenskar.

Ensamkommande barn kan vara vuxna

AKTUELLT OM
Ensamkommande barn och ungdomar

Ofta oklart kring flyktingbarns ålder

Annonser

7 Responses to Mörkningen om ensamkommande håller inte längre

 1. ogeldibo skriver:

  Utan att vara medicinskt sakkunnig, undrar jag om det
  verkligen kan skilja så mycket när det gäller
  medicinering om man är 19 eller 30 år, så att det
  kan vara livshotande?
  Trots att man nu måste medge från pk-håll att vi
  som ifrågasatt skäggbarnen har haft rätt, måste man smyga in lite snyfthistoria!

 2. annullera skriver:

  Ja du Spikharry!
  Med tanke på de foton man sett på de stackars ensamkommande barnen så är det inga barn, detkan en idiot se. För övrigt är man yndig när man fyllt 18 i detta land medan om man kommer från menaländerna då är man väl barn upp till pensionsåldern.

  Vad det sedan gäller maten i våra svenska fängelser så serveras det rena rama lyxmaten i jämförelse mot vad våra dagisbarn blir serverade på dagis, skolungdomarna blir serverade i skolan och våra gamla sjuka pensionärer blir serverade på åldringsvården. Vilka fängelsekunder är det sedan som överrepresenteras i våra fängelser.

 3. annullera skriver:

  myndig skall det vara

 4. Pia skriver:

  Så söt han är ”barnet” 🙂 men saknas det inget på fotot?????? jo bananen……

 5. Nuder skriver:

  Ensamkommande moderat ?

 6. TARZAN skriver:

  Åkte med en taxi snubbe idag han sa något intressant när vi pratade om skäggabarnen;
  svenskarna älskar att bli lurade !!

%d bloggare gillar detta: