Khattuggande Somalier finansierar terrorverksamhet


Genom att tugga bladen stöder sverigesomalierna de terrorister som plågar deras släktingar i hemlandet Rinkeby torg är centrum för khathandeln i Mellansverige.

Saxat ur DN.

”Flera män i halsdukar och vinterjackor diskuterar politik inne i gallerian vid Rinkeby torg. Vissa av dem är också ute efter khat, men den kommersen pågår inte längre här inne i värmen.

Sedan kafé­ägaren spred ut ryktet att en övervakningskamera finns gömd någonstans bland butikerna vågar inte langarna längre komma in; numera hänger de alldeles utanför ytterdörrarna som tyst glider isär så snart någon närmar sig, och deras mobiltelefoner går varma i kylan.

Det är särskilt en langare de söker, nämligen den som enligt ryktet säljer den färskaste varan just i dag, den som är godast och ger de bästa fantasierna.

Khatkommersen pågår dagligen på torget i Rinkeby. Det är dit Gooleed går när han vill få tag i khat för en natt med vännerna.

Den här sorten är stark, den går rakt upp i huvudet, mumlar Farah. Här är ”kungen”, säger Amin, den bästa kvisten i bunten. Den ger man någon man respekterar. Här, Gooleed!

Man sitter ofta i tio timmar och tuggar och pratar, berättar Ali. Först är man fantastisk och smart, men på morgonen är man ingen alls.

Jag brukar fantisera om att jag är president och löser alla problem, säger Farah.

Gooleed jobbar ibland i en butik, men normalt lever han på socialbidrag. Under de första åren i Sverige tuggade han khat nästan varje dag.

Svenskarna vill ju inte ha oss här, och den som inte får jobb blir hopplös, säger han. Jag blev sjuk till sist, och ekonomin var en katastrof.

Khat är orsaken till att så många somaliska män är arbetslösa och aldrig integrerar sig i Sverige. Khat är ett gissel som gör männen odugliga och slår sönder ekonomin och relationerna”.

Chockerande!!! nu är khat orsaken till att somaliska män är arbetslösa och aldrig integrerar sig i Sverige.

Det vanliga brukar annars vara att det är svenskarnas fel då ”vi” försätter dom i utanförskap och dessutom är främlingsfientliga.

Nu klargör dock DN att det är deras eget fel vilket får ses som en chockerande uppgift av gammelmedia, fast vi svenskvänliga redan visste om detta sedan lång tid tillbaks.

Gooleed som just sitter och tuggar khat kan inte låta bli att kläcka ur sig följande i syfte att försvara sitt missbruk och förminska svenskarna:

” Svenskarna vill ju inte ha oss här”

Vem vill ha narkomaner som begår brott och endast ligger samhället till last pga ett dagligt missbruk av khat?

Ställer mig frågan om journalisten Gert Svensson även i fortsättningen kommer att vara en del av Dagens Nyheter efter den här artikeln?

Är det inte rasistiskt att peka ut khattuggande somalier och beskylla dom för att själva ligga bakom utanförskapet och dessutom kläcka ur sig att dom finansierar terrorverksamhet!!!!

Genom att tugga bladen stöder sverigesomalierna de terrorister som plågar deras släktingar i hemlandet

Polisen och tullen är övertygade om att pengar från smugglingen går till al-Shababs krigföring

20 Responses to Khattuggande Somalier finansierar terrorverksamhet

 1. annullera skriver:

  Sverige bidragets- och människoförvaringens land! Nu skall Sverige fyllas till bredden med än fler från mena- och arabländerna trots en lågkonjuktur, hög arbetlöshet och en stor bostadsbrist. Sverige ett land som trots stora svårigheter med en misslyckad integration bara fortsätter med att fylla på sardiner i en redan överfull sardinburk.

 2. xhs skriver:

  Det är lätt att se ned på andra människor för deras laster, och beskylla det för alla möjliga problem. För om det hade varit alkohol som var olagligt så hade vi ju givetvis kunnat sluta på stört och inte behövt förlita oss till smuggling, eller hur? Och problem med alkoholism m.m. är ju inget att prata om.

  För att sätta det lite i perspektiv, enligt studier publicerade i bl.a. brittiska medicinjournalen The Lancet så är Khat mindre beroendeframkallande och skadligt än både alkohol och tobak.

  Gert Svensson glömde visst nämna det.

  • Lasse skriver:

   Visst har du rätt i det att alkohol förorsakat och förorsakar många gånger fler familjetragedier bland svenskar än khat har gjort och gör (än så länge om vi inte bekämpar khatmissbruket), men det ena missbruket kan inte motivera det andra. Det innebär ju inget annat än att vi får fler drogmissbrukare. Dessutom är khattuggande ett importerat och nytt missbruk i Sverige som vi, om vi tar i med ”hårdhandskarna” mot manliga somaliska khatmissbrukare och khatsmugglare i Sverige, kanske kan stävja i sin linda. Till skillnad mot alkoholmissbruket som sedan långt tillbaks slagit sina klor i det svenska samhället och därför måste angripas på andra sätt. Bland annat med höga och lika alkoholskatter inom hela EU och vettiga och samordnade införselregler.

 3. betongolle skriver:

  Å det fina i kråksången är ju att när dom tuggar sin khat så passar packet åxå på att snacka skit om svenskar enligt den somaliska kvinna som var gift med svinet. ( sid 9 i DN )FY FAN! det kommer att ta emot imorgon når väckarklockan ringer å jag vet att mina skattepengar går till såna svin

 4. JOG skriver:

  Nä förutom våra politiker vill vi verkligen inte ha dom här.

 5. Lasse skriver:

  Det har tagit ”gammeljournalister” mer än tio år att ”ta bladet från munnen” och skriva om det som när- och iboende framhållit upprepade gånger, men som endera nedtystats eller kränkande kommenterats med ”främlingsfientlighet, rasism, islamofobi”. Hur många svensksomaliska kvinnors och svensksomaliska flickors livsvillkor i Sverige har denna tystnad från politiskt korrekta journalister och politiker fördärvat. Men tro inte för en sekund att de är ångerfulla och tänker göra avbön och tillstå att det andra sagt många gånger tidigare faktiskt är korrekt. Skrämmande är också att svenskar via den del av skatten som går till socialbidrag till khattuggande arbetsskygga somaliska män och (sl)ynglingar i bland annat Rinkeby, indirekt och oförskyllt tvingas delta i i det islampatriarkala förtrycket av somaliska kvinnor och flickor i såväl Somalia som i Sverige. För att rädda somaliska kvinnor och flickor i Sverige finns inget annat än att så snart en somalisk man eller (sl)yngling upptäcks med att tugga och/eller smuggla khat ska vederbörande efter avtjänat straff återbördas till Somalia. Svenskt permanent uppehållstillstånd eller svenskt medborgarskap kan inte, ska inte och får inte vara skäl till att svensksomaliska kvinnor och flickors livsvillkor och frihet i Sverige offras.

 6. Mr Executor skriver:

  Svenskarna vill inte ha oss här.Klockrent.Den som inte har något att ge utan bara orsakar elände kan
  aldrig bli önskvärd.Samtidigt är mycket politikernas
  fel då dom lurat de lycksökande att tro att dom skule ha en framtid i Sverige.Vem kan tro att svenskarna vill kasta bort skattemedel till ingen nytta på bekostnad av våra barn och gamla och ett nedrustat
  samhälle.SAMLA IN.VALIDERA (egen försörjning).SKICKA
  UT.Detta borde vara riktlinjen 2011.

  • spikharry skriver:

   Visst är det politikerna som bär skulden till allt helvete. I första hand är det Socialdemokraterna som ligger bakom förfallet, men tragiskt nog så axlar alliansen deras mantel utan vidare betänkligheter.

 7. Ad.Ju skriver:

  Läs artikeln! Det finns inget bevis på att khatsmugglingen finansierar terrorism! Polisen och tullen har ingen aning om pengar går till al-shabab eller direkt ner i ligaledarnas fickor.

 8. Hassan skriver:

  Jag vet inte om jag ska skratta åt denna artikel eller djupt beklaga de stackars läsare som kastar stenen dit fingret pekar. ”Omkring hälften av de somaliska männen i Sverige använder khat regelbundet” hävdar Sofia Garad. Och då undrar man var Garad har hämtat dessa siffror. Själv har man bott i Tensta-Rinkeby i över 25 år och jag vet bättre än att lyssna på en stackars kvinna som beklagligen har levt med ett svin. Synnerligen finns det ett problematik i det somaliska sämhället med drogen khat men DN:s Gert Svensson kan lika väl dra liknelse med svenska individer som fastnad för drogmissbruk och skriva en artikel om hur hälften av svenska män är pundare. Troligt? Men Rinkeby och somalier oavsett kombination slutar ofta med ”vi verkligen inte ha dom här”. Är det då så konstigt att det första en hallucinerade Rinkebybo slänger ut ur sig blir ”Svenskarna vill ju inte ha oss här”.

  • Lasse skriver:

   Jag skulle också önska att vi inte behövde ta ansvar för och bekosta vård av svenska alkoholister i Sverige. Men vilket land ska vi skicka dom till? Svenskars alkoholmissbruk i Sverige är vårt eget problem som vi själva får ta ansvar för, försöka stävja och bekosta vård av. Men khat är ett importerat drogmissbruk som främst somaliska invandrade män (som dessutom flertalet tagit sig illegalt in i Sverige) dragit med sig och som inte vi ska behöva ta ansvar för och bekosta. Eller ska vi lämpa över våra kostnader för svenskars alkoholmissbruk på Somalia. Jag måste få ha rätten att anse att mina skattepengar inte går till att försörja varken smugglare eller terrorister.

   • Hassan skriver:

    ”svenskt permanent uppehållstillstånd eller svenskt medborgarskap kan inte, ska inte och får inte vara skäl till att svensksomaliska kvinnor och flickors livsvillkor och frihet i Sverige offras.” Ett uppehållstillstånd eller ett medborgarskap ger en svensksomali skyldigheten att följa svenska lagar men också rätten att dömas enligt svensk lag. Ingenstans i lagboken står det att vi ska slänga ut alkohol missbrukar

   • Hassan skriver:

    ”svenskt permanent uppehållstillstånd eller svenskt medborgarskap kan inte, ska inte och får inte vara skäl till att svensksomaliska kvinnor och flickors livsvillkor och frihet i Sverige offras.” Ett uppehållstillstånd eller ett medborgarskap ger en svensksomali skyldigheten att följa svenska lagar men också rätten att dömas enligt svensk lag. Ingenstans i lagboken står det att vi ska slänga ut svenska alkohol missbrukar ur Sverige och det ska vi inte således heller göra med svensksomalier. Ett medborgarskap innebär att en somali därmed har lika rätt som en svensk i ett svenskt samhälle.

    jag är svensk men har ett somaliskt bakgrund och är lika orolig över mina skattepengar. De ska verken försörja smugglare eller terror men det ger mig inte rätten att generalisera alla somalier som missbrukare, smugglare eller terrorister. Tro inte på att allt du läser Lasse, jag förstår din reaktion men jag råder dig att åka ner till Rinkeby och träffa somalier. De är verken frihetsberövande eller missbrukare.

 9. […] Ericksson Khattuggande Somalier finansierar terrorverksamhet 2 timmar sedan Spikharry’s Blog A perfect example of how government kills 2 timmar […]

 10. Rikeby skall kanske benämnas ”Khatistan”

 11. lasse1 skriver:

  Ja, det tycks som DN har lättat lite på förlåten…
  Alla som råkar läsa inslaget, kan ju se mellan raderna vad som förekommer bland somalier, inte bara i Rinkeby, utan handeln är förmodligen landsomtäckande.

  Eftersom somalier generellt inte vill ha ett ordinarie arbete… så tycks khathanteringen vara ett utmärkt sätt att finansiera de ofta hemresorna bl.a..

  Hemresor till ett land som man har flytt ifrån????
  Bara detta, borde få klockorna att ringa..
  Mona & Fredrik… Har Ni hört några klockringningar?

 12. TARZAN skriver:

  Jag tror att Dagens Dumheter fattar att statsmakterna måste ta tag i KHATskiten.
  Detta innebär stopp för somalisk invandring och stopp för khatsmuggling
  Ägarna till DN vilka är Bonniers måste nu ha fattat att SVERIGE KOMMER ATT SJUNKA NER I HELVETET
  OM dessa galenskaper inte tar slut. Dagens Nyheter kan inte säljas i Rinkeby för antingen kan dom inte läsa eller så förstår dom inte vad som står där

  • Robin_Shadowes skriver:

   Tror ärligt talat att dom hellre kommer legalisera skiten än att ta tag i problemet. Kommer säkert motiveras med att det ingår i deras kultur.

 13. Högerman skriver:

  Antag att du fick välja vilka ändamål dina skattepengar skulle gå till.. Erkänn att finansiering av khatmissbruk och medföljande arbetslöshet skulle hamna ganska långt ned på listan!

%d bloggare gillar detta: