Danskar vägrar be muslimerna om ursäkt


38 journalister på Politiken tar i ett brev som publicerades i tidningen på lördagen avstånd från Köpenhamnstidningens ursäkt i bråket om Muhammedkarikatyrer.

”Politiken har enligt vår uppfattning inget att be om ursäkt för. Heller inte att ett ämne som har täckts på precis samma sätt som vi skulle täcka andra nyhetsämnen, har kränkt en grupp människor”, skriver journalisterna i brevet. ”Förlikningen ger intrycket att vi ångrar vår journalistik, något det överhuvudtaget inte finns grund för.

Politiken ingick som hittills enda danska tidning i slutet av februari en förlikning med den saudiske advokaten Faisal Yaman, som representerar muslimska organisationer. Förlikningen innebär en ursäkt för den kränkning som muslimer kan ha känt av karikatyrerna, dock inte för publiceringen i sig.

Muhammedbilderna trycktes ursprungligen av tidningen Jyllands-Posten 2005, och reproducerades i flera danska tidningar under det internationella storbråk som sedan utbröt.

Faisal Yaman vill att samtliga ska be om ursäkt, men har alltså hittills bara fått ett positivt svar från Politiken. Tidningens beslut möttes i februari av mycket kritik. Statsminister Lars Løkke Rasmussen sade att det väcker oro kring mediernas ”försvar för yttrandefriheten”.

Danmark är ett föredöme på många sätt. Nu ställer journalisterna sig på rätt sida och förbannar danska tidningen Politiken,dk för deras ursäkt till muslimerna på grund av några komiska teckningnar av profeten.

I Sverige har en ursäkt framförts och det var Fredrik ”utan ryggrad” Renifeldt som bad om ursäkt på grund av muhammed teckningarna som bl.a SD och Nerikes Allehanda publicerade.

Svenska politiker i 7-klövern är överlag ryggradslösa och fega hycklare som inte vågar stöta sig med IQ-befriade muslimer.

Journalister mot Muhammedursäkt

Annonser

4 Responses to Danskar vägrar be muslimerna om ursäkt

 1. Robin_Shadowes skriver:

  Jag har en gåva jag skulle vilja ge Faisal Yaman – en fet spark i röven åt helvete till!!!

 2. robban skriver:

  nåja att de publicerade bilderna gav inget eko i arabvärlden, de till och med publicerades i de flesta tidningarna i mellan östern utan någon som helst reaktion. det var först när några danska imamer reste ner 6 månader senare och ville få i gång en folkstorm som stormen bröt ut. så bilderna är inte det primära i sammanhanget utan det är landsförädarna som åkte ner som skall tas omhand och skickas tillbaka.

 3. Dom kräver att vi skall be om ursökt, igen, och igen och igen och igen. Dra åt fanders/öknen, där finns ingen teknik som kan kränka er. Europa ÄR Grisens Världsdel, ge er iväg här är det bara gris-älskare som bor.

  • Sveas rika skriver:

   Men Nisse pMp
   Det där var väl grymt sagt.
   Nej jag går ut och fejar stian så får väl vi skitiga hundar sova där sen.

   Natti natt nu allah andra hundar och grisar

   \Svea

%d bloggare gillar detta: