Hedersmord en muslimsk tradition


Omkring 5 000 kvinnor dödas varje år i så kallade hedersmord, konstaterade FN på torsdagen och fastslog samtidigt att företeelsen är ett ”extremt symptom på diskriminering av kvinnor”.

”Bedömningar visar att så många som en tredjedel av alla kvinnor i världen någon gång under sitt liv blivit slagna, våldtagna eller blivit utsatta för någon annan form av övergrepp”, sade FN:s människorättskommissarie Navi Pillay i ett uttalande i samband med att hon överlämnade sin årsrapport till FN:s människorättsråd.

Hon konstaterade sedan att det är inom familjen som den sortens våld är vanligast förekommande. Samt att den mest ”extrema formen av övergrepp är den som går under benämningen hedersmord”.

Människorättskommissarien pekade därefter på det faktum att vissa länder i sin lagstiftning ”undantar individer som är skyldiga till hedersmord från straff”.

”Men hedersmord är ingenting som lätt kan sopas åt sidan och avfärdas som en bisarr och udda grymhet som händer någon annanstans”, betonade Pillay och underströk att internationell lagstiftning klart och tydligt säger att det är varje stats skyldighet att skydda kvinnor mot diskriminering.

Exempel på så kallade hedersmord finns överallt i världen, men speciellt har länder i Mellanöstern och södra Asien pekats ut och där är företeelsen vanligast förekommande.

Indien meddelade i februari att man överväger en ny lag för att särskilt skydda kvinnor från hedersmord och införa hårdare straff för förövarna.

Så kallade hedersmord handlar om fall där flickor eller kvinnor mördats av någon av sina familjemedlemmar sedan de exempelvis gift sig mot familjens vilja eller haft en utomäktenskaplig affär och på så vis ”dragit vanära” över familjen”.

Det är väl ingen nyhet att muslimer är dom som utför flest hedersmord av alla i världen. Deras syn på kvinnor gör mig spyfärdig.

Dom tar inte andra kvinnor i handen, men att våldta kvinnor är en annan sak eller hur skall vi tolka det? Ni rör ju kvinnan då också med era inavlade omskurna organ.

Islam är som jag tidigare påpekat en ”cancersvulst” som vi alla gemensamt borde stoppa innan spridningen gått för långt.

Hedersmord och våldtäkter har tragiskt nog blivit en del av Sverige på grund av svaga och veka politiker som Geert Wilders så ofta påpekar.

Att det sedan finns några gammel-kommunister som lärt upp yngre förmågor och pumpat i dessa att hedersmord och andra mord där män slår ihjäl sina kvinnor i svartsjukedraman är detsamma visar bara på hur okunniga och IQ-befriade dessa rödingar är.

Omkring 5 000 kvinnor dödas varje år i så kallade hedersmord

FN: Hedersmord dödar tusentals

Så kallade hedersmord handlar om fall där flickor eller kvinnor mördats av någon av sina familjemedlemmar

Annonser

4 Responses to Hedersmord en muslimsk tradition

 1. Robin_Shadowes skriver:

  Dessa landsförrädare brukar ju ihärdigt hävda att islam inte alls har nånting att göra med saken utan att det är kulturellt betingat. Visst till viss del. Kristna från MENA uppvisar samma mönster men vi skall då komma ihåg att dom kristna i MENA endast uppgår till enstaka procent, ibland bara någon promille av befolkningen. Så i verkligheten har det allt att göra med den s k ”religionen” islam. Kristna från MENA kanske man kan programmera av från detta beteende då det inte har stöd i bibeln. Men det krävs att man splittrar upp dem, inte låter dem bo i invandrar-ghetton med sina lands-män. Man måste såfall assimilera dom helt enkelt.

 2. Per-Åke skriver:

  Vilken heder sedan! mörda sina barn och fruar.

 3. saddamhuissan skriver:

  Det är något jag inte få att gå ihop. Förtrycket av alla dessa muslimska kvinnorna. Och en rödstumpa som Mona Muslim. Det är som pakten mellan Hitler och Stalin. Vad är ideal? Om man vinner röster. Titta på moderaterna. Det verka finns många nyrika i Rinkeby.

 4. JOG skriver:

  Kan inte fatta det där med heder ,det är väl istället
  det dom saknar.På ren svenska heter det mord ,det finns inga hedersmord,förutom kanske ett enda på en svensk på 80 talet som förstörde sitt land.

%d bloggare gillar detta: