Somalisk kvinna vill ha PUT och drar till med en historia som saknar substans


Hur utsatt är en ensam kvinna i Somalia?
Ödet för en asylsökande kvinna i Söderhamn kan avgöras i högsta instans, Migrationsöverdomstolen.

”Kvinnan är i 25-årsåldern. Hon kom till Sverige hösten 2008. Hon har berättat att hon flydde hit för att situationen är så instabil i Somalia. Där bodde hon med sin make och hans tre barn.

De sålde sitt hus för att få råd att fly, men pengarna räckte bara till kvinnans biljett. Maken och barnen är kvar i grannlandet Etiopien, och kvinnan har inte pratat med dem sedan förra hösten.

Hon vet inte var de är. Hon är rädd att bli våldtagen om hon återvänder, och tror inte att mannens släkt skulle ta hand om henne. Hon och släkten hade inte en nära kontakt, har hon berättat för Migrationsverket.

För snart tre år sedan kom fem beväpnade män till deras hus för att våldta kvinnan. Hennes mamma och make försökte hindra dem. Männen sköt Söderhamnskvinnans mamma, och maken barrikaderade sig i ett annat rum med barnen.

Migrationsverket tycker att kvinnans berättelse inte räcker för att hon ska ha flyktingstatus och få uppehållstillstånd.

Men Migrationsdomstolen konstaterar att det är oroligt i den landsändan som hon kommer ifrån, våldet är urskillningslöst. Domstolen påpekar också att kvinnor i Somalia är synnerligen utsatta. De som inte har ett manligt nätverk omkring sig riskerar att bli utsatta för allvarliga övergrepp, skriver domstolen.

Migrationsverket har nu överklagat till Migrationsöverdomstolen”.

Den ena dagen är den andra lik när det handlar om invandrare som får gråta ut media. Inte något av det kvinnan sagt kan bevisas därför ser jag hennes lögnaktiga historia som en efterhandskonstruktion när hon fick reda på vad som gäller för att få asyl och livslång försörjning av oss skattebetalare.

Svenska PK-journalister tillhör dom sämsta i världen, ingen av dom har hört talas om källkritik etc etc. Säger en asylsökande JAG blev våldtagen då har hon blivit detta utan att Migrationsverket kollar upp om det kan stämma.

Men samtidigt är dessa på hittade lögner och historier bra för sveriges enda demokratiska parti SD 🙂 när hon flydde var landet instabilt, men när det inte gav henne PUT så kom snacket om våldtäkter fram lika fort som svenska utbetalningar till arbetsoförmögna invandrare.

Hur utsatt är en ensam kvinna i Somalia?

9 Responses to Somalisk kvinna vill ha PUT och drar till med en historia som saknar substans

 1. Robin_Shadowes skriver:

  Så nu har vi fått hit ännu en sago-berätterska. Tacka vet jag våra egna diton, Astrid Lindgren, Selma Lagerlöv, Elsa Beskow m fl.

 2. annullera skriver:

  Samtidigt som många arbetslösa inte får utbetalt sin A-kassa och samtidigt som många inte får någon hjälp alls. Titta på alla arbetslösa ungdomar, vad får de för hjälp, de som inte hunnit få någon A-kassa. De får leva på sina föräldrar, om nu föräldrarna har något arbete så att de kan försörja dem. Ja ja vi lever i en mycket underlig värld.

 3. JOG skriver:

  Och varför ska vi ta hand om alla världens människor som känner sig utsatta för någonting,någonstans…finns det ingen hejd på det här…

 4. Tomas G skriver:

  Godmorgon vänner! Fredag men vad hjälper det? De dåliga nyheterna ramlar likförbaskat över en! Vet inte om någon såg nyheterna på STV från Gävle-Dala i morse, där stod en självgod sosse och raljerade om de fantastiskt fina framtidsutsikterna i Älvdalen. På frågan vad han tror om beslutet att ta emot skäggbarn skrattade han och sade-Om fem år har dessa ”barn” integrerats, de har fyllt upp luckan efter alla pensionavgångar och spelar fotboll i kommunens lag!!!
  JA, ELLER HUR!!

  • spikharry skriver:

   Godmorgon.

   Jo jag såg den S-märkte idioten som påstod det du skrev. Även Lansdhövdingen fd polischefen Björn Eriksson som säger att invandrare är en nationalgåva till alla svenskar medverkade genom att stå och flina rakt in i kameran.

 5. Elsa skriver:

  Krävs det att man ska hitta på en sanslös historia för att få PUT så gör man det. Krävs det att ens barn ska vara apatiskt, så blir det apatiskt. Det är inte konstigt att ekonomiska migranter som vill skaffa sig tillgång till bättre välfärd än i sitt hemland tar till alla medel.

  Vad som däremot är konstigt är att våra politiker låter detta cyniska spel uppföras om och om igen utan att ingripa – ivrigt påhejade av det övriga etablissemanget och proffstyckarna.

  Det är också konstigt att majoriteten låter det ske och kan undgå att göra kopplingen att de bl a får betala detta politikersvek med nedskärningar inom sjukvård, äldreomsorg, skolor och klappjakt på sjuka och arbetslösa etc etc. Till slut har vi ingen välfärd kvar. Men då lär ju inte Sverige längre vara den invandrarmagnet det är idag.

 6. Jehovah skriver:

  Fy fan vilka spöken. Finns det inget spökhus som de kan få jobb i???

 7. Wino skriver:

  Undrar om man skulle kunna ställa som villkor för PUT att om man besöker hemlandet inom tio år så dras det tillbaka? Jag tänkte på det när man så stolt berättade om den nya flyglinjen mellan Sturup och Bagdad, ja gode värld vilken blåsning.

  Arland – Mogadishu direkt kanske vore en affärside för SAS?

 8. Nuder skriver:

  ( Sug på den ni….Ali 13 år som ensamkommande )

  ” De försöker hjälpa Ali från Somalia ”

  Hans mamma saknas och pappan får inte komma till Sverige. Själv kan han inte återvända. Ali 13 år, som flytt från Somalia, har hamnat i en rävsax. Nu bor han hos familjen Löfstedt i Harbo, som försöker hjälpa honom att återförenas med sin familj.

  I oktober 2007 kom den somaliske pojken Ali 13 år som ensamkommande flyktingbarn till Sverige.

  Ali fick kontakt igen med sin familj och på Migrationsverket sade man att han skulle kunna förena sig med pappan och syskonen i Sverige. Familjeanknytning heter det.

  http://www2.unt.se/pages/1,1826,MC=71-AV_ID=1022733,00.html?from=puff

%d bloggare gillar detta: