Sofie Karlsson fick inte sörja sin avlidne son för Kammarrätten


Har tidigare skrivit om Sofie Karlsson, som inte fick rätten att sörja sin döde son. Hon skulle enligt F-kassan stå till arbetsmarknadens förfogande dagen efter hennes sons tragiska bortgång i cancer.

”Dagen efter det att hennes son avlidit skulle mamman ha skrivit in sig hos Arbetsförmedlingen. Det gjorde hon inte, och sjukpenningen drogs in. Nu ger kammarrätten Försäkringskassan rätt och ändrar därmed länsrättens tidigare dom.

I domslutet skriver kammarrätten att den har förståelse för att kvinnan inte anmält sig dagen efter det att hennes son avlidit, ”men att det inte finns någon laglig möjlighet att medge sjukpenning för de första 14 dagarna.

Detta eftersom det inte finns någon bestämmelse om undantag från reglerna ens i så här ömmande fall”.

Sofie Karlsson är besviken över kammarrättens dom på tisdagen och säger att systemet är ”olustigt”.

Jag är inte förvånad, men jag känner mig som lille David mot Goliat. Vem hade det skadat att ge oss rätt, så viktigt kan det inte vara att ha tydlighet i lagen, säger Sofie Karlsson”.

31 Mars 2006 ändrade Socialdemokraterna uttrycket humanitära skäl till synnerligen ömmande omständigheter, när flyktingbarn och övriga invandrare skulle få chansen att stanna kvar i Sverige trots att dom inte hade några asylskäl.

Som ni alla vet så kostar ett skäggbarn runt 1 miljon kronor per år. Vad hade det kostat att låta Sofie Karlsson sörja sin avlidna son i två veckor? Det rör sig troligen om några ynka tusenlappar, men kammarätten påpekar att undantag inte kan göras.

Kanindansaren (Ali Samir Husein) som fejkade F-kassan om sitt handikapp fick några miljoner insatt på sitt konto, hela hans familj slapp utvisning trots att det i lagen finns inskrivit att personer som på falska grunder får uppehållstillstånd kan utvisas.

En annan berikare tillskansade sig 7,8 miljoner kronor av F-kassan (Dourmouch Iachar Mestan) hela hans familj var inblandade i bedrägeriet.

För våra skattepengar köpte Mestan nya bilar och lite andra lyxvaror och skickade 1,3 miljoner kronor till ett konto i sitt hemland.

Men Sofie Karlsson som av förklarliga skäl var helt förstörd och knäckt av hennes och sin sambos lille sons död, mister sjukpenningen då hon inte dagen efter den tragiska händelsen stod till förfogande så hon kunde dra in mer skattepengar till alla berikare som fejkar handikapp och får miljoner kastade efter sig.

Tänk er för när ni skall rösta i höst, 7-klövern spottar er rakt i ansiktet och en stor del av era och mina skattepengar försvinner rakt ner i ett stort svart hål.

Videoinslag med Sofie Karlsson

Ingen sjukpenning efter sonens död

Alliansen vill införa sorgepeng

ttela.se Alliansen vill införa sorgepeng efter hånet mot Sofie Karlsson

Annonser

16 Responses to Sofie Karlsson fick inte sörja sin avlidne son för Kammarrätten

 1. TARZAN skriver:

  Om någon skulle kunna räkna ut hur mycket blattarna i Sverige bara kostar varje år i förtidspensioner som dom aldrig skulle haft – vi vet att det är mijarder. Antag att det är 15 miljarder jämför sen det med kostnaden för Sofie Karlsson kanske 3000kr.
  -Jag kan berätta för er att hennes överklagan i två instanser kostar säkert tio tusen
  ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
  Vet ni varför så många företagare skattefuskar i Sverige
  Jo det är för att dom anser att dom inte får något för skatten dom betaler in – deras skatte inbetalningar försörjer mest bara en massa parasiter

 2. lasse1 skriver:

  Ja, vad säger man? Helt makalöst..

  Se som en jämnförelse;
  ”Här kommer gammelmormor från Somalia…Hon har bott i Sverige, knappt 1 år.
  Inkasserar med garantipension, pensionsförskott och hyresbidrag, en nätt liten summa, ( hyran, säg 6000:-/mån). En tot.- summa på c:a 14.100:- brutto”…

  Motsvarar en full pension för en tidigare heltidsarbetande svenska kvinna som har yrkesarbetat under minst 35 år.
  Ex. sjukvårdsbiträde, med en månadslön vid pensionstillfället på, c:a 19.700:-
  Hennes inkomstutveckling under den aktiva tiden har har varit median för löneutvecklingen inom yrket..

  • TARZAN skriver:

   Lasse jag förstår att du kan räkna, jag hoppas att du återkommer här regelbundet, vi behöver dig.
   Men jag ställer 10 tusen kronor frågan till dig :::::: Hur fan ska vi få Svenne att fatta konsekvenser av detta.
   Jag förstår inte varför SD inte slår på stora trumman och delar ut valtidningar med detta budskap

 3. spikharry skriver:

  TARZAN du ställer den frågan ofta härinne.

  SD:s lilla kassa klarar inte av att dela ut till alla boende i bl.a Göteborg, Mölndal, Masthugget etc etc. Men om ni här inne ställer upp och viker lappar och delar ut dessa så sparar vi in pengar och satsa hårt på valet i höst.

  Posten delar inte ut våra reklamblad och därför måste vi vara fler personer som ställer upp över hela sverige.

  SD i Göteborg Mölndal Kålltorp m.m.m. delar ut året runt. Det är ett groteskt arbete som tar en jädrans tid och kraft. SD delar ut 50 gånger mer än vad andra partier gör.

  • TARZAN skriver:

   Jag förstår Spikharry om du skickar mig SD:s adress i Göteborg så ska jag skicka en slant i ett kuvert.
   -Jag har själv delat ut en 15 tusen flygblad så jag vet hur det är. Jag koncentrerade mig på ställen där det fanns 10 15 2o 25 lådor på samma plats. Dessutom hade jag bil med med automat så jag behövde inte spinga ut och in hela tiden.

   • spikharry skriver:

    Härligt 🙂

    Ja då vet du hur det är med flygblad som skall delas. Har man sedan oturen att vänsterns stormtrupper AFA finns i området så är risken stor att man blir stenad som i bl.a Iran.

    http://www.sd-gbg.se/

 4. lasse1 skriver:

  @ Tarzan 12:41

  Tror säkert att sverigedemokraterna skulle kunna förmedla ”vissa känsliga uppgifter” i nuläget.

  Av rent taktiska o. politiska skäl så avstår man?.
  Förklaringen kan vara, (jag spekulerar) att man vill hålla den politiska debatten på en så acceptabel nivå som möjligt. Inte piska upp stämningen och kanske försätta sig i en ren ”hatiskt position”.
  Det gäller att vinna ett förtroende.

  (Uppgifterna som jag har bekrivit finns i offentliga handlingar, inom pensionsmyndigheten.
  Uppg bl.a. om garantipension och extra bidrag för icke förvärvsarbetande personer.)

  När väl Sd har intagit sina platser i riksdagen, då kommer säkert den svenska allmänheten att få ta del av helt groteska beslut som hittilldags har undanhållits allmänheten…

  Det kommer vi att bli varse om…

 5. RICHARD skriver:

  Betalade just in medlemskapsavgiften,kalender år,ska även bidra till valfonden,ett par tusen.
  Vid valet tänker jag o min bror stå vid vallokalen där vi röstar,förra gången var det en sosse kossa som plockade bort S.D-s valsedlar,när jag frågade vad fan hon höll på med fick jag som svar:dom ska du inte rösta på!!
  Då fick hon jävligt klart för sig att ingen,speciellt inte nån hjärntvättad gamma häxa inte ska tala om för mig vem jag sätter min röst på.

  Jag tror det behövs valobservatörer i år,det som hände i Västerås,det händer nog överallt.

  • robinshadowes skriver:

   Har ställt just den frågan om risken för valfusk och hur dom skall hantera den på Exilen. Ska bli roligt att se vad dom svarar. Registrera er på exilen.eu om ni vill ställa frågor till bl a Björn Söder, Stellan Bojerud och Ekerotharna.

 6. tvil skriver:

  Hej Richard, att någon plockar bort SD:s valsedlar är ju valsabotage och det borde polisanmälas. har hört att det förekommer på valdagen i varierande valdistrikt att valsedlar ‘försvinner’ så att folk inte ska ha möjlighet att rösta på det ‘borttagna’ partiet. sådan har demokratin blivit med PK partiers styre i dagens Sverige. det är konstigt att det är oftast ‘sossar’ vilka blir ertappade med att valsabotera när dom sedan påstår sig hylla demokrati och frihet.

 7. Per-Åke skriver:

  Har det inte speciellt fett efter ett långt arbetsliv, men ställer gärna upp och bidrar med en tusanlapp till Sofie.

  Ger även pengar regelbundet till Sd:s valfond så vi kan få till en förändring, dom behöver pengar mycket pengar inför valet.

 8. tvil skriver:

  jag gör ett nytt försök med att posta ett inlägg, den förra försvann på vägen…

  att valsedlar plockas bort för ej PK-korrekta partier
  verkar ha blivit vanligare dom senaste åren tom. aftonblaskan har skrivit nått om det. och borde inte det polisanmälas då valsabotage är ett allvarligt brott mot demokratin.

 9. lasse1 skriver:

  @ RICHARD 14:13

  Beträffande Sd´s valsedlar..
  Det kan bli ett av de större manipulationer/bedrägerier ute i vallokalerna… där vissa kan känna sig uppmanade av någon(?) till att plocka bort Sd´s valsedlar..

  Måhända, även problem med sammanräkningen..
  Tror att frestelsen kan bli påtaglig, det inte ögat ser och där någon känner sig frestad till att manipulera med röstsammanräkningen..
  Visserligen så finns partiernas valbehjälpliga med i sammanräkningen…Men osvuret är bäst.
  De 7 Pk- partierna är som bekant sammansvurna när det gäller förhållandet till Sd.

  Sverige( FN o. EU) vill gära skicka observatörer till när o. fjärran där demokratiska val skall hållas.
  Varför inte EU på plats hos oss under september?

  Vår egen valhistoria är inte helt fläckfri, om vi skall se tillbaka på vissa händelser som har skett vid de tidigare svenska valen…
  (Bortplock av valsedlar bl.a. ”Behjälpliga politiska herrar/damer” till äldre valdeltagare bl.a. på sjukhus o. ålderdomshem. m.m.)

  Finns otaliga exempel på mygel o. båg även i Sverige

 10. Magne skriver:

  Bra jobbat! Nu blir det mer pengar till skäggbarnen.

 11. naivtive skriver:

  On topic, jag förstår att regler är regler. Men hur ser den handläggaren ut som drog igång detta? Är det en blatte som fått hybris eller är det en svennehatande batikhäxa. Ingen fullt fungerande människa drar igång denna rättmaskin i en situation som Sofies och påstår sig ha alla hästar hemma.

 12. Jehovah skriver:

  HAde hon varit muslim hade det bara varit att anmäla till DO. 60 000 pix i handen.

%d bloggare gillar detta: