Reepalu förnekar hoten mot judarna, men gråter själv ut i media


Malmös kommunalråd Ilmar Reepalu (S) funderar på att polisanmäla radioprogrammet Godmorgon Världen i Sveriges Radio P1 för ärekränkning, skriver tidningen Resumé på nätet.

”Detta efter en krönika i programmet av förläggaren Svante Weyler som sändes på söndagen. I krönikan gick Weyler till attack mot Reepalu som sedan en tid tillbaka kritiserats hårt för uttalanden om Malmöjudars problem med hot och otrygghet.

Enligt Ilmar Reepalu lever han under hot och har bland annat fått bilder av Magnumrevolvrar skickade till sig.

Hotbilden är allvarligare än någonsin efter Weylers utspel mot mig och påminner nu mycket om månaden innan Olof Palme mördades, säger han till Resumé.

Men Svante Weyler ångrar inte sin hårda krönika.

Ilmar Reepalus argumentation innebär en tankefigur som ligger bakom antisemitismen. Han är inte värd folkets förtroende, säger Svante Weyler till tidningen”.

Inga människor skall känna sig hotade vare sig det är politiker, privat personer eller andra.

Problemet med Reepalu är att han själv är den största bidragande orsaken till det som nu händer. Trots kristallklara bevis har han förnekat att judarna är utsatta för ständiga hot i hans egen stad Malmö.

Hoten kommer framförallt från ett visst håll och detta känner Herr Reepalu väl till. Trots mitt motstånd till hot och våld, så tycker jag det är bra att du själv får känna på hur judarna har det.

Och jag hoppas innerligt att det stannar vid hot, sedan låter vi rättväsendet ta hand om följdfrågorna när några kräk ev ställs inför skranket.

Men det är nästan väl magstarkt att se dig gråta ut i media och drar upp Olof Palme mords i samma andetag. Kan lova att du inte får speciellt många sympatier trots dina patetiska försök att föra bort debatten från dina egna övertramp. om judarna.

Kan det vara så att det inte finns några hotbilder mot dig, var exakt så du sa om judarna.

Reepalu överväger polisanmälan

Annonser

15 Responses to Reepalu förnekar hoten mot judarna, men gråter själv ut i media

 1. robban skriver:

  äh funkar det så funkar det, fråga wanja eller mååååna. sossarna kommer undan med mord om de lutar huvudet på sned och urskuldrar sig när de blir anklagade. hade det funnits en hotbild på repalu med hotbilder och fan vet vad så hade det varit förstasidesstoff så han ljuger så det svider i röven den fan och om det knipet så fabricerar han breven själv om det behövs.

 2. B-O Gavne, Västerås skriver:

  JAG FÖRSTÅR INTE! -Vad är det som ni förvånas över? -Att malmöbor angriper judarna. Men detta är ju helt i linje med Reepalus beteende att benämna Malmö kommun för Malmö STAD.
  Ni vet som vi svenska folk har kommit överens om, stadgat i lag, att alla våra kommuner Sverige runt benämns just KOMMUN. Inte minst på att kommun ju innefattar både tät-/stads boende invånare och landsbygdsboende.
  .
  Att Reepalu hävdar, att Malmö stadsinvånare är nått finare människor än andra; landsbygdsboende. Med att man ju inte kan benämna landsbyggd för stad.
  Att Reepalu jobbar på att skilja på oss människor, ni vet som det gick till i förra seklets början. Alltså visst finns också våra städer, med deras gator, höga hus och dålig luft, där samhällsgemenskapen av invånarna i kommunområdet benämns KOMMUN. Och jag hävdar inte att denna så kallade kommunreformen från 1967, är det bästa för all framtid. Att jag idag ser att, möjligen bör denna kommunreformen revideras något. Att vi svenska folk diskuterar sakerna och röstar. –Men inte att en revidering skall köras med våld och terror, som, bland andra, Illmar Reepalu pysslar med.

 3. Emerald-Wasp skriver:

  Mossad påstås ha likviderat en Hamasledare i Dubai för några veckor sedan så Reepaluus knäsvaghet är kanske inte helt omotiverad ?

 4. Blodsven skriver:

  Ytterligare en idiot som inte begriper vad hans egen politik ställer till med. Mångkulturella samhällen fungerar inte, men att få ett hjärndött sossesvin att begripa det är bara att glömma. Tror dessutom idioten att han ska vinna sympatier genom att spela dum i media? Att så många klantarsel kan samlas i samma parti och dessutom få röster, är endast fulmedias förtjänst som mörkar alla obehagliga sanningar. Vad det beror på vet alla med någon sorts tankeförmåga…

 5. Robin_Shadowes skriver:

  Kolla in Thoralfs blogg med. Äggskallen lämnar walk over och medger att han inte klarar en debatt med Jimmie! Man skulle kunna ersätta dessa politiker-kräk med chimpanser och förmodligen få bättre politik än nu.

 6. Info skriver:

  SVERIGES RADIO MÖRKAR BERIKNING AV SOCIALKONTOR

  Stockholms lokalradio meddelar 2/3:

  ”FÅ ÅTAL OM HOT MOT SOCIALSEKRETERARE

  Många socialsekreterare i Stockholms län råkar varje år ut för allvarliga hot på jobbet, men polisanmälningar av dessa hot leder sällan till åtal eller fällande dom. Det visar en granskning som Sveriges Radio har gjort av hot som riktats mot socialsekreterare de två senaste åren. – – –

  I hela Stockholm har det under de två senaste åren inträffat 20 fall av allvarliga hot, det visar Sveriges Radios granskning. Hoten har framförts i telefon, via sms, via brev eller i personliga samtal med klienter. Socialsekreterare har fått höra att de ska skjutas, och i ett fall fick en person höra att den skulle få syra hällt i ansiktet. I dom allra flesta av fallen, sjutton av tjugo, har socialsekreteraren blivit hotad till livet.

  Alla hoten har blivit polisanmälda men bara tre ledde till åtal. Av dom tre fallen var det två där gärningsmannen dömdes, i det tredje fallet så har rättegången inte kunnat hållas än för gärningsmannen är borta.”

  Vilka står bakom hoten? Det vet inte Sveriges radios journalister. Bara att det rör sig om ”personer”. Samt att dessa ibland hotar med att hälla syra i ansiktet på sekreterarna, om de inte är mera frikostiga med svenska skattepengar.

  Nåja, de hotande kan ju vara vilka svennar som helst. Syrahällning i ansiktet är ju en gammal välkänd och omtyckt, svensk folksport. Eller hur?

 7. zeno skriver:

  info!

  om det är invandrare som hotar så finns det en ”förklaring”

  det finns en storstadsmyt bland invandrare i sverige som säger att deras hemländer skickar pengar till dem via fn.

  myten säger också att hemlandet givit svenska regeringen betalt för att släppa in dem som ”flyktingar” i sverige.

  när soc.-sekreteraren då nekar bidrag tror den bidragssökande att soc.-sekreteraren STJÄL dennes pengar från hemlandet.

  därför kommer hoten.

  hur skulle du själv reagera om du trodde att någon stal dina pengar som skickats hemifrån?

  • Robin_Shadowes skriver:

   Med tanke på att dom har så låg IQ att dom tror på islam så förvånar det mig inte om dom tror på dylika vandrings-sägner också. Hade ju varit något för Klinteberg men han är väl för politiskt korrekt för att våga ta upp det i nån bok.

 8. Magda skriver:

  Enda hotet ang den där repaluen är ju bara han själv! Vet inte hans bakgrund men han har uppenbart något emot judar. O nu är det meningen att sverige ska vara ett land där man ska kunna leva sida vid sida men de visar ju repaluen att de går iiiiinte för nu är haaaan här. Malmö är en ond stad i mina ögon! Finns inget där som tilltalar mig och detta är en uppfattning jag kommer att ha tills motsatsen visar sig! Jag kommer alltså INTE att ändra uppfattning genom att få hot heller! Var o en beter sig som den vill o de i Malmö beter sig illa för de väljer att göra det!

 9. spikharry skriver:

  Nu är det på tiden att media lyfter fram hatbrotten som svenskar tvingas utstå dagligen av muslimska kulturberikare.

 10. I mittfåran skriver:

  Om Reepalu hade avfärdat hot mot islamister på samma sätt hade det hetat ungefär så här från någon framstående och offentligt avlönad uttolkare av ummans åsikter: ”Reepalu har sårat och kränkt 1,3 miljarder vanliga fromma muslimer. Man får säga precis vad man vill, men om man gör det får man ta konsekvenserna och skörda vad man har sått.”

  Reepalu har tidigare kritiserat Jyllandsposten och Danmark för att ”utmana muslimer” med bara något mer inlindade formuleringar. Han har på lokal nivå styrt det parti som har förött Malmö för lång tid framöver. Nu kommer mycket, mycket försiktig och berättigad kritik mot honom som han inte kan bemöta på annat sätt än att spela dödshotat offer. Det är otroligt skamligt.

 11. rallykalle skriver:

  Reepalu fortsætter med sin antisemitism, se intervjuen i dans TV på http://snaphanen.dk/ en bit ner på sidan. I Danmark slipper han gøra en pudel.

 12. Göte Johansson skriver:

  Lätt att förstå att muslimska blatteyngel hatar judar.
  Judar är välintegrerade,välutbildade och skötsamma.
  Det sticker naturligtvis i ögonen på kroknästa araber som knappt kan svenska och fänger runt i en halvrisig
  BMW.

  Göte

 13. Sveas rika skriver:

  Och här kommer Svaret om vad judarna tycker;

  http://di.se/Default.aspx?pid=201557__ArticlePageProvider

  Sälj intressena i Sverige!!

  De var visst lite större än vad reepalu förstod..
  \Svea

%d bloggare gillar detta: