Polis JO-anmäld tog av kvinnas huvudbonad


En 21-årig kvinna från Eskilstuna har JO-anmält polisen efter att ha suttit i en av polisens celler förra helgen.

”Kvinnan som är kurdisk muslim hade svept om sig en filt och förklarade att hon behövde sin huvudbonad och bad polisen att inte titta på henne. Enligt henne hade polisen förklarat att lagen stod över religionen, och att man ändå skulle ta kort på henne utan bonad.

Kvinnan skriver till JO att polisen efter att tag kom tillbaka i sällskap med en kollega, att en av dem drog av henne filten och att de därefter tillsammans slet ut henne ur cellen.

Jag tycker att dom ska respektera mig som kvinna och muslim. Dom kunde ha låtit mig haft min sjal och haft en kvinna som varit med mig.”, skriver kvinnan till JO.

Karl Holm, chef på Sörmlandspolisens rättsenhet, känner inte till fallet och varken kan eller vill kommentera det. Men han säger att generellt gäller att man försöker gå önskemål till mötes så mycket som möjligt. Men det kan aldrig gå så långt att det går ut över polisens arbete och de uppgifter man ska sköta”.

Framgår inte av kurirens artikel på vilka grunder polisen omhändertog kvinnan, men något fuffens var det självklart annars hade polisen inte gripit henne.

Varför skall en muslimsk kvinna särbehandlas och tillåtas ha på sig sin huvudbonad? Vapen kan gömmas överallt och därför måste polisen för sin egen säkerhet se till att inget finns gömt.

Bryter jag mot lagen och har en mössa eller annat på mig vid gripandet så har polisen rätt att plocka av mig dessa plagg. Varför skall den muslismka kvinnan slippa en visitation?

Kravmaskinerna fortsätter storma fram och ställer orimliga krav på grund av deras religiösa bakgrund.

Undrar om Mona Sahlin redan kontaktat polisen i sin iver att hjälpa muslimer som inte accepterar polisens metoder?

Polis JO-anmäld tog av kvinnas huvudbonad

Annonser

8 Responses to Polis JO-anmäld tog av kvinnas huvudbonad

 1. Cavatus skriver:

  På något sätt får denna fantatism och dessa ständiga krav på tillmötesgående trots att man är misstänkt för att ha begått brott, att tänka på islam som en sekt, där anhängarna visar tecken på att vara mer eller mindre hjärntvättade. Var finns det sunda förnuftet?

 2. RICHARD skriver:

  Hon lär väl håva in en bra slant som kompensation nu.

 3. NIsse skriver:

  Alla muslimer/Zigenare borde fotograferas nakna om de ertappades med brottslig verksamhet, tänk vad lugnt det skulle bli…

 4. m skriver:

  Hur kan du säga att islam är en sinnessjukdom? Isf bör alla religioner vara det. De människor som tror på islam skulle troligen inte göra det om de inte hade fötts in i religionen på samma sätt som du inte hade haft dina åsikter om utlänningar ifall du inte hade växt upp i den miljö där du har växt upp. Tycker att det är väldigt roligt att du enbart uppmärksammar artiklar där invandrare än skyldiga, blundar du för när svenskar begår brott? Eller finns inte det i din värld? Väx upp. Vi är alla människor som kan göra rätt eller fel, enbart för att man är utländsk innebär det inte att man är en brottsling eller kommer hit för att leva på bidrag. Jag är inte muslim så jag försvarar inte islam i det syftet.

  • Robin_Shadowes skriver:

   Har inget med rasism att göra. Tröttsamt att ni alltid drar det kortet så fort någon kritiserar islam eller massinvällning. Muslimer är ingen ras. Deras handli´ngar talar för sig själva, därav diagnosen. Även konvertiterna köper hela detta sinnessjuka paket när dom blir musslor. Jag skiter fullkomligt i vem du är privat. Det är personer som dig som har hjälpt till att förstöra i grunden ett en gång välfungerande, fredligt och tryggt land. Inte bara mussarna är sinnesrubbade. Ni mångkulturister är det också. Ni har totalt sålt in er på ett projekt och samhällsexperiment som på förhand var dömt att misslyckas. En dag kommer ni att ställas till svars för era gärningar. Det kommer bli Nurnberg-liknande folktribunaler ni kommer dras inför för att få era rättvisa straff för era brott mot mänskligheten.

 5. JOG skriver:

  Robin_Shadowes en applåd för ditt inlägg!

 6. montahue skriver:

  Om man ska göra en mug shot på en människa så ska ska det ju såklart att ingen bör få specialbehandling, så långt håller jag med dig. Men var det verkligen det detta handlade om? Kanske var polisen en intolerant liten människa som haft en dålig dag och tog ut sin ilska på första bästa? Jag påstår inta att det är så, men det har ju hänt förut. Du antyder ”fuffens” från kvinnans sida och det säger ju mer om ditt behov av att förenkla saker än vad hon har/inte har gjort. Du skriver detta inlägg baserat på en situation som är helt oklar bara för att spä på den illaluktande geggan av rädsla och hat ni älskar att rulla er i.

%d bloggare gillar detta: