Omhändertog misstänkt brottsling dömdes i Tingsrätten till böter


Bevakningsgruppen ingrep för sent för att det skulle vara ett envarsgripande. I stället döms nu en av medlemmarna för misshandel och att betala mannen de fångade skadestånd.

”Tingsrätten kommer i sin dom fram till att våldet som användes när den misstänkte stoppades var fel. Flera vittnen styrkte under huvudförhandlingen att bevakningsgruppens offer blev både rädd och ledsen när han hölls i ett hårt grepp med ena armen fast mot ryggen

Därför dömer tingsrätten den ene medlemmen i gruppen, en 43-årig man från Torup, för misshandel. Rätten konstaterar att misshandeln ska betraktas som ringa.

Den andre medlemmen i bevakningsgruppen var mest upptagen med att prata med polisen under tiden som ingripandet skedde. Han var inte delaktig i att hålla fast den misstänkte. Därför ogillas åtalet mot honom.

Tingsrätten konstaterar i sin dom att det som sedan skedde innan polisen kom till platsen inte kan rubriceras som olaga frihetsberövande. Det förekom inget tvingande våld och ingen av de åtalade höll handgripligen kvar den misstänkte. Han trodde att medlemmarna i gruppen var civilklädda poliser och gjorde inga försök att fly under tiden som sällskapet väntade på polispatrullen.

Som en följd av tingsrättens fällande ska den 43-årige medlemmen i bevakningsgruppen betala 1 100 kronor i skadestånd till mannen de fångade. Det är hälften av vad han begärde som kompensation för sveda och värk. Delen där han begärde ersättning för kränkning ströks helt.

43-åringens döms till 50 dagsböter á 250 kronor. Han ska dessutom stå för delar av kostnaderna för sin advokat och offrets biträde under rättegången, sammanlagt 24 570 kronor”.

Bevakningsgrupperna gör ett utsökt arbete, men nu blir väl följderna att ingen vågar ingripa om ett brott håller på att genomföras.

Risken att bli utsedd till buse och sedan få betala skadestånd och rättegångs-kostnader lockar nog inte fler att ställa upp som nattvandrare..

Låt slöddren härja vilt istället och kryp ner i er varma säng, vad är meningen med att göra en insats för att sedan få skit för det.

Bevakningsgruppen insats var misshandel

Annonser

3 Responses to Omhändertog misstänkt brottsling dömdes i Tingsrätten till böter

  1. vinterbadaren skriver:

    Slå ihjäl slöddret på plats och lämna därefter skyndsamt området.

  2. Il Padre skriver:

    De nuvarande riksdagspartiernas historiska misstag är att de inbillar sig att folk efter det resultat kommande val kommer att uppvisa, i vanlig ordning tystnar när man beskylls för främlingsfientlighet. Den som har något förstånd i skallen (oavsett etnicitet och religion) måste begripa att svenska hariga politiker som ursäktar sig för allting och inte vågar stå upp för svenska värden, aldrig kommer våga ändra sig om inte SVERIGEDEMOKRATERNA får så många mandat att de kan peka ut dem och säga att ”vi var tvungna”… Med tanke på landsförrädarna i riksdagen, vore det inte på sin plats att fundera över vilka konsekvenser landsförräderi ska ge svenska medborgare?

%d bloggare gillar detta: