Ny snyftartikel av skånsk tidning om skäggbarn


Malmö. Personal som arbetar med de cirka 300 ensamma flyktingbarn som finns i Malmö med omnejd protesterar nu mot avvisningarna av de här barnen, framför allt till länder som Malta, Grekland och Italien där barnen ofta påstås behandlas illa.

”Man har svårt att se dem i ögonen och säga ”allt ska nog ordna sig”, säger behandlingsassistenten Juliana Jumrokovska till SVT:s Sydnytt.

Hon och hennes kolleger berättar också att en del av barnen slutar att äta, skär sig, eller drömmer mardrömmar när de fått sina avvisningsbesked.

Närmare 3 000 personer har skrivit under en namninsamling mot avvisningarna. Bland andra har läkare, lärare, psykologer och behandlingsassistenter skrivit på. Inom en vecka ska uppropet skickas till migrationsminister Tobias Billström (M) och till Migrationsverkets ledning”.

Tröttsamt att PK-blaskorna fortsätter med sina snyft artiklar trots att det står inskrivit i bl.a Dublinfördraget att dom skall föras tillbaks till det land dom först passerade, vilket i dessa fall var Malta, Grekland och Italien.

Skall vi i Sverige inte följa det avtal vi tecknat? Tänk om alla dessa blasktidningar istället skrev om uteliggare och fattigpensionärer och hur deras situtaion såg ut i vårt demokratiska land som skall ta hand om alla utan våra egna.

Personal i upprop för flyktingbarn

Annonser

10 Responses to Ny snyftartikel av skånsk tidning om skäggbarn

 1. Allemand skriver:

  Men då måste man skriva sanningar och det är inte bra för imagen.

 2. Per-Åke skriver:

  Vem bryr sig om svenskar numer? Svar ett parti SD.

 3. Obama skriver:

  Jävla pardva tidninger som förpestar. Ut med alla lycksökare omgående.

 4. Bo skriver:

  Ojdå. Tydligen är vi medlemmar i en organisation som inhyser inhumana rasistiska länder som Italien och Grekland ! Tydligen är vi det enda landet i världen som är kapabla att ta hand om dessa små…små barn.

 5. Cavatus skriver:

  Som jag poängterat här:

  http://aktualia.wordpress.com/2010/02/25/locket-fortsatt-pa/

  så kan inte tidningarna skriva på något annat sätt. Det finns en outtalad och hemlig överenskommelse, även om de skulle vilja.

  Som någon sa, journalisterna kanske brer på extra mycket nu för att folk ska fatta hur snett det är och rösta på SD. Det är journalisternas enda sätt att ändra på situationen.

  De har ju ingen möjlighet att uttrycka en avvikande åsikt, de är liksom fångar på sina redaktioner och att vakna till insikt och inte kunna uttrycka detta måste vara fruktansvärt. De riskerar uppehälle, anseende, ja allt!

  Tanken är inte helt fel, med tanke på de helt hysteriska artiklar proppfulla med drypande lovord så till den milda grad att man nästan mår illa. Samt med bilder på närapå medelålders karlar som ska påstås vara mellan 14 och 18 år.

 6. JOG skriver:

  Gulledosingen vad det är synd om dom här stackars 30 åriga barnen…så borde man naturligtvis tycka …bara det dom flesta tycker nog tvärtom efter att ha läst sådana här tidningsartiklar i pk blaskorna.Så det ligger nog en hel del i det Cavatus säger. Önskar bara att det fanns möjlighet för behandlingsassistenten Juliana Dummerkovska och en del av hennes kollegor att följa med dom här parasiterna ut ur landet,för gott.

 7. Elefantmannen skriver:

  Aha, 3000 skriver på listor för 300 skäggbarn. Det blir 10 st per bidragstagare (skäggbarn). Varje skäggbarn kostar 1,1 miljon per år som staten betalar för att kommunen skall ta emot dem (500′ per år + 60′ per månad). Låt de som skriver på listorna betala med egna skattade pengar, det blir bara 110 000 kr per person och år. Det måste väl kännas fint att få hjälpa stackarna. 300 skäggbarn är 330 miljoner kronor varje år av våra skattepengar, sanslöst mycket. Särskilt när man ser kontrasten med svaga grupper som äldreboenden, sjukvård och skolor som får mindre resurser. Vad är viktigast? Hjälpa 300 skäggbarn utan anknytning till Sverige eller ge
  30 000 pensionärer ett värdigt boende och bra mat på ålderdomen?

  Jag är inte beredd att lägga en krona till av mina skattepengar på folk som kommer hit från fjärran länder och får pengar, bostad, utbildning, sjukvård, socialt skydd, tandvård. Faktiskt mer vård och billigare vård än svenskar som betalar skatt.

  Ok om de jobbar här, skapar jobb i Sverige, betalar rejält med skatt här, följer lagarna, inte är överdrivet religiösa, gillar Sverige och gör bra saker för samhället. Annars -> goodbye, go home.

 8. Robin_Shadowes skriver:

  Dom 3000 som skrivit på listorna kan själva ta hand om skäggebarnen i sina egna privata hem och betala för dem ur sina egna plånböcker. Värnar dom såpass mycket om fårade och rynkiga utländska skäggebarnen så får dom väl ta personligt ansvar för det. Det skall inte åläggas svenska folket. Vill dom idka välgörenhet för skäggebarn så är det deras sak. Vi vill inte betala för att at emot denna dynga och dessa avfallsprodukter som aldrig kommer göra något positivt eller hjälpa till att bygga upp vårt land. Allt dom är intresserade av är att islamisera Sverige och ta över vårt land.

 9. Katinka Glahd skriver:

  Konstigt att dessa batikhäxor ömmar för dessa ”barn”.
  De måste ha gått totalt bananas!
  i förra veckan löpte dessa ”barn” amok på Hököpingförläggningen.
  De kastade porslin och köksutrustning på personalen och situationen blev så hotfull att personalen fick rädda sig genom att låsa in sig på toaletterna.Där ringde de polisen som fick komma och reda ut det hela.
  de måste ha ett mycket kort minne!!!

 10. JOG skriver:

  Håller med Robin_Shadowes men vill utvidga resonemanget till att :det enda rimliga borde vara att
  politikerna själva betalade för invandringen ur egen ficka .

%d bloggare gillar detta: