(S) politik ransonerar kaffet på äldreboende


Dygnskostnaden per flykting är således 2706 kronor

Besparingarna inom äldreomsorgen i Timrå kommun slår nu mot de äldres kaffestunder. Två koppar kaffe och maximalt tre deciliter mjölk per person och dag är ransonen som nu införs, skriver Sundsvalls Tidning.

”Det nya kostdirektivet har förhandlats fram för en tid sedan och tanken är att personalen ska göra veckobeställningar som även omfattar bland annat bröd och smör till frukost och mellanmål. Hela sortimentet som de äldre kan beställa från ska ses över.

Personalen har varit kritisk och uttryckt att de skäms när en äldre vill ha lite mer av en ransonerad produkt och det inte går att ordna”.

Två koppar kaffe och maximalt tre deciliter mjölk blir ransonen för våra äldre som byggt upp landet.

Tre deciliter mjölk per person kostar drygt 3 kronor, 500 gram kaffe ger drygt 40-50 koppar. Om vi utgår från att att kaffet kostar 30 kronor halvkilot så blir priset för två koppar kaffe cirka 1 krona och 20 öre.

Dvs att mjölken och kaffet kostar tillsammans 4 kronor och 20 öre per dag, 126 kronor per månad kostar det att låta våra äldre få njuta av sitt älskade kaffe och mjölk varje månad.

126 kronor gånger 12 månader = 1512 kronor per år. vill dom äldre ha en kopp kaffe till så blir svaret nej samma sak är det med mjölken, nej ni har fått er ranson nu blir det inget mer.

Våra äldre är det okey att spotta på från morgon till kväll. Tar ett exempel 2008 tog Timrå emot 77 flyktingar till en kostnad av drygt 100 miljoner kronor.

Utöver dygnsersättningen så får varje kommun 500 000 kronor per flykting dom tar emot.

Jag trodde svenskhatet nått sin kulmen när Arvid fick nöja sig med ett halvt ägg per dag, men tyvärr så fortsätter våra politiker att håna bespotta och förminska våra äldre som byggt om vårat land.

Vilket parti styr Timrå? det är partiet som alltid säger sig värna om gamla och sjuka och dessutom mer än gärna pratar om etik/moral.

Visst ni gissade rätt, det är Socialdemokraterna som lovat guld och gröna skogar till alla sveriges fattigpensionärer om dom vinner valet i höst.

En röst på (S) är en röst på mer svenskfientlighet och förtryck av det egna folket till förmån för dom nya raketforskarna som tagit sig hit.

Besparingarna inom äldreomsorgen i Timrå kommun slår nu mot de äldres kaffestunder

Ransonering införs på äldreboenden

Besparingarna inom äldreomsorgen i Timrå kommun slår nu mot de äldres kaffestunder

13 Responses to (S) politik ransonerar kaffet på äldreboende

 1. Allemand skriver:

  Spiken,
  Jag tror inte att det hjälper vilket parti du än röstar på, alla kommer att försämra för pensionärerna.

 2. spikharry skriver:

  Då har du uppenbarligen inte läst SD:s partiprogram? Dessutom diskuteras denna fråga ofta när vi har möten.

  Hur vi skall få till en bättre levnadsstandard för alla fattigpensionärer dvs högre pensioner.

 3. Robin_Shadowes skriver:

  Sjupartiet är bara intresserade av intensifierad orch-import från mörkaste Mordor. Dom skulle inte dra sig för att dra ner på åldringarnas födo-intag till en ärta om dan om så vore.

 4. TARZAN skriver:

  Tio tusen kronors frågan är;
  hur ska vi få ut den här typen av information till dom som inte har dator eller går in på SD vänliga bloggar ?????????????????
  -Min enda lösning är att SD delar ut papperstidningar där det finns mycket pensionärer. Är det ngn annan som har en bättre ide´ ??

 5. Per-Åke skriver:

  Delade ut liknande stolligheter i min lilla hemkommun förra veckan, 2800 blad. Flera blev chockadeatt sa att nej så gör inte sossarna.

  Men beviset fanns och flera har hört av sig och vill veta mer om SD nu 😉

 6. JOG skriver:

  Man tror knappt att det är sant ,inte för att jag på något sätt sympatiserar med socialdemokraterna,men alla sossepolitiker innan Palme skulle nog ”vända sig om i sina gravar och gråta” om dom kunde se hur våra
  äldre har det och hur illa dom blir behandlade idag.

 7. Per-Åke skriver:

  Alla borde ta sitt ansvar och kontakta sverigedeomkraterna i er kommun och bidra till utdelning av fakta.

 8. lasse1 skriver:

  Ja, någonstans måste ju pengarna tas ifrån…
  Det är väl inte bara pensionärernas kaffe som hänger på fallrepet..

  Hela samhället måste spara för att upprätthålla en hög invandring. Framförallt för dem som aldrig kommer in på arbetsmarknaden eller rättare sagt, inte vill komma in på arbetsmarknaden.
  Utanförskap och kriminalitet är inte helt gratis…

  Vem har exempelvis sett en somalier arbeta?
  Att det kostar multum, borde väl alla begripa.
  Synd bara, att Borg o. Östros med sina ekonomiska examina och insikter inte förstår tillståndet.

 9. JOG skriver:

  Det är väl klart att politiker som tex Borg förstår hur det ligger till.Det är väl bara det att dom främst
  av allt arbetar ekonomiskt för sig själva just nu och för sina egna framtida politikerpensioner.Och för att ta sig fram i den politiska världen så gör dom hela tiden själva saker som på kort sikt för dom framåt Hur det
  går för övriga medborgare i landet bekymrar dom knappast.Inga idealister precis utan politiska opportunister.Och sen enligt gammal god Palme tradition så arbetar väl många svenska politiker för att bli ett ”ansikte” ute i den övriga världen.Det finns ju EU ta hänsyn till finfina jobb där och höga löner och traktamenten.Och det är inte heller fy skam
  att få beröm eller vara en stor man eller kvinna i länder som vi ger bistånd till.Det stärker egot .En del politiker gillar också rollen som världssamvete.Kul att vara klimatsamvete också se på Fredrik.Alltid lätt att dela ut pengar som inte är egna och som tillhör svenska folket för att skapa sig
  en egen profil i vida världen.Jag är helt bergsäker på att våra politiker vet exact vad dom gör ,problemet är bara det att dom struntar i hur det går för vårt land SVERIGE.

 10. lasse1 skriver:

  @ JOG 18:08

  Kan det vara så illa. Jaa, jag är faktiskt benägen till att hålla med Dig…
  Svenska politiker och då främst på ledande plats, i riksdag och kommunala stugor… skiter fullständigt i Sveriges väl o. ve.
  Men det finns en chans att ändra på förhållandet.
  Ge dem allesammans foten i september…

  Om Sd kommer in i riksdagen så kan mycket vara vunnet.
  Inte allt. Men en röst som kan påtala Sveriges väg mot avgrunden om inget görs i tid, som kan begränsa politikernas ohejdade invandring.

  Kanske en god början till att vända den svenska skutan på rätt köl, medans tid är.
  Förhoppningsvis bör nog tilläggas…
  Mycket är så förstört, att det krävs ett mirakel för att återkomma, till en tidigare så självklar svensk nationalkänsla.

  Stoppa de etablerade politikers vansinne…innan både flaggan och nationalsången har sett sina dagar…
  DO kan ju t.o.m. få för sig att symbolerna är smått rasistiska…

 11. JOG skriver:

  @ lasse1 helt ense med Dig!Bra och vettigt skrivet.

%d bloggare gillar detta: