Dömd för barnvåldtäkt begick nytt sexbrott men släpptes på fri fot, trots åklagarens protester


För ett år sedan dömdes den 20-årige helsingborgaren för att ha våldtagit en 14-årig flicka. På fredagen begärdes mannen häktad för ett sexuellt övergrepp på en 13-årig flicka.

”Den 20-årige helsingborgaren dömdes i november 2008 till åtta månaders sluten ungdomsvård för att ha våldtagit en då 14-årig flicka. Straffet mildrades sedan i hovrätten till ungdomstjänst.

Han medgav då att han haft sex med flickan men hävdade att det skedde under frivilliga former och att han inte visste att hon var minderårig.

Exakt samma invändning hade mannen när han på fredagen ställdes inför häktningsdomaren, åter igen misstänkt för våldtäkt mot barn. Offret den här gången är en 13-årig flicka. Övergreppet ska ha skett i december förra året men kom inte till polisens kännedom förrän flera veckor senare.

Efter en stunds betänketid fann tingsrätten att mannen på goda grunder kan misstänkas för sexuellt utnyttjande av underårig. Det men och intrång det skulle innebära för 20-åringen att sitta häktad väger enligt tingsrätten tyngre än skälen för häktning.

Därför försattes mannen på fri fot. Kammaråklagare Kerstin Eriksson överväger att överklaga beslutet till hovrätten.

Jag anser att han ska häktas och att den korrekta rubriceringen är våldtäkt mot barn”.

Han dömdes för drygt ett år sedan till 8 månaders slutan ungdomsvård för att ha våldtaget en 14 årig tös, straffet mildrades i Hovrätten till ungdomstjänst.

Kräket han knappt mysa sig igenom sitt hårda straff (ungdomstjänst) innan han på nytt ställdes inför skranket misstänkt för sexövergrepp nu mot en 13 årig tös.

Tingsrätten tog beslutet att inte häkta honom då det vore ett intrång för våldtäktsmannen.

Det är fritt fram för våldtäktsmän att förstöra livet för småtöser, dom får inga straff och fortsätter därför på sin inslagna linjen så fort en möjlighet finns.

Om domstolen inte skyddar barn, kvinnor etc etc vem skall då skydda dom? Skall gemene svensk tvingas bära med sig basebollsträ och andra vapen för att skydda sina kvinnor och barn från slödder?

Våldtäktsdömd 20-åring misstänkt för nytt barnsexbrott

5 Responses to Dömd för barnvåldtäkt begick nytt sexbrott men släpptes på fri fot, trots åklagarens protester

 1. Per-Åke skriver:

  Vi hör alltid om svenskar och deras hatbrott, vad kallas det när muslimer i stora klasar våldtar, rånar, och förpestar?

  Mona säger berikning och Fredrik säger trevligt med mångkultur.

 2. lasse1 skriver:

  Svensk rättväsen tillsammans med de etablerade riksdagspartierna som starka påhejare är inte värda, vare sig att döma och att styra landet…
  En totalt sammanbrott, som inom en snar framtid får landet att helt bryta samman.

  Ingen som tror på utvecklingen?

  • Robin_Shadowes skriver:

   Nej dom saknar den rätta kompetensen. Vi behöver någon med ett verkligt rättspatos som John Kramer.

 3. annullera skriver:

  Kan vi göra annat än att bara vänta och se på, spy vår galla på denna blog, rösta på SD? Eller kan vi göra något mer?

 4. annullera skriver:

  Tilläggas kan att jag är mycket tacksam över att jag själv inte har några tonårstöser. Jag skulle inte få en lugn stund!

%d bloggare gillar detta: