14 årig tös misshandlad och våldtagen i fristad/borås


Polisen vädjar nu om tips från allmänheten efter två brutala dåd mot unga flickor i Fristad. Fallen kommer också att tas upp av TV3:s Efterlyst.

”En 14-årig flicka misshandlades och våldtogs av tre killar vid Asklandabadet. En 13-åring utsattes för våldtäktsförsök vid Åsboplan, men tre förövare skrämdes på flykt.

Signalementen har mycket stora likheter och samma killar kan bakom båda dessa brott.

Dådet vid Asklandabadet inträffade fredagen den 31 juli förra året, cirka 23.30-23.45. Men först nu i vinter har det blivit känt. Flickan vågade inte berätta tidigare eftersom männen hotade att det skulle gå illa för hennes syskon eller kompisar om hon sa något.

14-åringen var på väg hem då hon mötte fem killar vid badplatsen. Två av dem passerade, fast de andra tre stoppade flickan och drog iväg henne en bit från gångstigen.

De var maskerade med snusnäsdukar som täckte näsa och mun. Håret doldes under luvor eller huvor så att bara ögonen syntes. 14-åringen fick flera knytnävsslag och männen sparkade henne också. Hon hotades med kniv och någon höll för munnen.

Männen, som kan ha varit i 20-årsåldern, turades sedan om att hålla fast och våldta flickan. Innan de försvann kom hoten som skulle skrämma henne till tystnad:

– Vi vet vem du är.

Den andra händelsen inträffade torsdagen den 26 november, vid elvatiden på förmiddagen. En 13-årig flicka satt i en gunga på lekplatsen vid Åsboplan. Plötsligt fick hon en kraftig knuff bakifrån så att hon föll framåt och hamnade på marken.

Tre unga män attackerade henne med sparkar både mot huvud och kropp. En kille knäppte upp gylfen, flickan sparkade honom mot skrevet och då svarade alla tre med fler sparkar mot henne. Någon höll fast flickan, medan en annan började dra av henne byxorna.

Men just då kom en bil i närheten och killarna försvann.

Även de var maskerade, med näsdukar eller palestinasjalar. De hade huvor eller luvor uppdragna över huvudena.

Vi tror att det kan vara samma gärningsmän som vid Asklandabadet, säger kriminalinspektör Ulf Strömbom vid länskriminalen i Borås.

Polisen har inga misstänkta och hoppas på tips. Dörrknackning och annan spaning har inte gett resultat”.

Vi söker vittnen som sett killarna vid badet eller vid Åsboplan, Även iakttagelser av tre killar vid andra tillfällen är intressanta, säger Ulf Strömbom.

Det här är oerhört allvarliga brott med mycket kraftigt våld mot unga flickor på allmän plats, konstaterar han.

Polisen lämnar även signalement på gärningsmännen:

Polisen söker tips

Polisen söker tre män som kan vara i 20-årsåldern. De är 185-190 cm långa och talar felfri svenska. En är lite mörkare i hyn än de andra. De var alltså maskerade med snusnäsdukar eller sjalar. Båda flickor kände alkohollukt.

Den som vill lämna tips kan ringa polisens växel, 114 14.

Bra att polisen går med något signalement som ev kan hjälpa till så kräken hamnar bakom lås och bom.

Sveriges Radio har en identisk artikel, men utlämnar en viktig detalj som polisen upplyste dom om. Den ene grabben har mörkare hy än dom andra.

SR anser inte att signalementet är av större vikt och struntar totalt i polisens uppgifter. Efterlyst tar upp fallet då råheten och våldet var påfallande grovt.

Hoppas inte att någon annan tös råkar illa på grund av SR:s mörkning av gärningsmännen.

Flickor brutalt överfallna i Fristad– polisen söker tre unga män

SR glömde polisens signalement

Annonser

5 Responses to 14 årig tös misshandlad och våldtagen i fristad/borås

 1. TARZAN skriver:

  Hur många våldtäkter ska inträffa i Borås innan folket vaknar upp?
  Jag har hört från ett antal Boråsare att det är en stolle stad eller att alla idioter kommer från Borås. Nu ser det ut som dom bland annat har begåvats med MENA våldtäktsmän. Sover dom i Borås. Där behövs ett medborgargarde och män som är män och inte ryggradslösa kräk.

 2. Robin_Shadowes skriver:

  Knalle-bygden har tydligen blivit knulle.bygden istället…

 3. Blodsven skriver:

  Vidriga brott som vidriga politiker och media gör allt för att mörka. Statlig media är enbart befolkat av samma ynkedom som politiker och övriga PK-arsel, som förpestar landet lika mycket som äcklen dom tror är i skyddsbehov…

 4. NIsse skriver:

  Ofattbart, vilka fega svin, de kommer att brinna i helvetet, med en påle i röven.

 5. annullera skriver:

  Undrar hur många boråsare som röstar på Socialdemokraterna? Alla borde ju veta att det är sossarna som skapat denna fantastiska mångkultur. Vad som sedan följer i dess spår vill de inte se, vill de inte göra något åt. De ser endast mångkulturens positiva sidor och blundar för de negativa. De mest positiva för sossarna är dock att kunna värva kulturberikarnas röster för att på lång sikt kunna säkra sin makt vid tronen. Sossarna kan därför tänka sig att gå över lik för att kunna upprätthålla massinvandringen främst från mellanöstern- och menaländerna. Tänk på det!

%d bloggare gillar detta: