Hot våld och smittspridning på flyktingboende på Visby


Kritik mot dålig miljö på boende för ensamma flyktingbarn i Visby.

”Arbetsmiljöverket riktar en del kritik mot Haima, Gotlands kommuns boende för ensamkommande flyktingbarn i Visby.

Kritiken handlar bland annat om brister när det gäller situationer med våld eller hot, smittspridning och brist på arbetsledare dygnet runt.

Gotlands kommun får nu två månader på sig att komma till rätta med bristerna annars kan Arbetsmiljöverket besluta om förbud eller förelägganden”.

Från februari 2008-januari 2010 har kommunen tagit emot 16 flyktingbarn över 15 år. Haima var det bästa alternativet för ”äldre barn” skäggbarn?

SR som är en del av PK-eliten påpekar alltid i rubriker och övrig text att det handlar om ”flyktingbarn” på HBV-guiden skriver haima själva att dom tar emot ”Endast pojkar, Endast män, Invandrarbarn”.

Föga överraskande så har dom problem med hot och våld samt smittspridning på boendet och detta beror naturligtvis på att barnen inte får tillsyn dygnet runt.

Innan helgen har kommunen säkert anställt fler arbetsledare (finns alltid pengar till när det handlar om skäggbarn) som skall stå till tjänst dygnet runt för dessa stackare som hotar och använder våld mot personalen.

Kritik mot dålig miljö på boende för ensamma flyktingbarn i Visby

Flyktingboendet Haima bäst för äldre barn

8 Responses to Hot våld och smittspridning på flyktingboende på Visby

 1. Per-Åke skriver:

  Alla under 29 år kallas för barn av fulmedia, invandrarbarn vill säga. Svenskar är vuxna när dom fyllt 18 år.

 2. Cavatus skriver:

  Vad är det för smitta som sprids? Lögnen om deras ålder?

 3. JOG skriver:

  Det mest tragiska av allt är att egentligen skulle inte ett enda av dom här flyktingboendena behövas,för om svenska politiket inte vore så enormt dumk-u–a-e,så skulle dom här så kallade flyktingarna eller sk skäggbarnen eller vad man nu vill kalla dom, inte ens befinna sig i det här landet.

 4. Magne skriver:

  Att ingen någonsin ställer sig frågan varför det endast är män och inte kvinnor som kommer ensamma över gränsen?

 5. Robin_Shadowes skriver:

  Waterboarda skäggbarnen och sänd dem tillbaka där dom kom ifrån. Billig och bra lösning tycker jag. Så blir dom nog inte så benägna att komma tillbaka under nya identiteter heller.

 6. A-mannen skriver:

  Vem har gett dom rätten att leka med våra pengar till ett projekt som om det inte stoppas kommer att utplåna oss själva.
  Det finns en hel del myndighetspersoner i Sverige som behöver se om sitt hus med det snaraste då det en dag kommer att krävas ansvar dom.

 7. Mrs Churchill skriver:

  Lite Off Topic

  Läste just på Text-Tv att trots att det bara är knappt tre månader kvar till avspark så är Sydafrika inte klara inför VM. En representant från FIFA sa att om det skulle vara invigning idag så skulle VM inte kunna spelas. Soccer City är inte ens klart. Dom har inte fixat boende åt spelarna och nästan 1 miljon biljetter är osålda. Varför förlägger man VM i fotboll i ett afrikanskt U-land som Sydafrika numera är? Det är väl dom elaka boernas fel förmodar jag?

  • Robin_Shadowes skriver:

   Det kommer väl gnällas på den vite mannens ondska när hela detta evenemang fallerar totalt. Förvånad at dom lyckades med en stor-produktion som District 9. Visserligen var den regisserad av en vit sydafrikan och producerad av självaste Peter Jackson. Hade det varit en neger-produktion så hade det nog bra blivit pannkaka av hela rasket.

%d bloggare gillar detta: