SR tror att Ahmed är 14 år och drar en ny snyfthistoria


Ahmed är 14 år. I ett och ett halvt år har han levt som flykting i Italien, innan han kom till Sverige och Göteborg.

”För Ahmed ställer hans ålder till problem eftersom han är registrerad som vuxen i Italien – vilket begränsar hans rättigheter.

Ahmed säger att han inte blev trodd när han sa att han var tretton år. Istället hittade de på en ålder åt honom, han vet inte ens vilken, men det innebar att han behandlades som vuxen under asylproceduren och när han senare fick ett tillfälligt uppehållstillstånd.

Idag får många somalier som kommer till Italien någon slags uppehållstillstånd men möjligheten att delta i integrationsprogram finns bara på vissa håll och räcker inte till alla.

I praktiken kan det innebära att man hamnar på gatan. Men det här gäller om du är vuxen. Är du barn och ses som det har du rätt till mer stöd, till exempel boende och skolgång och bedömningen från olika organsiationer är att det fungerar bra.

Hanne Mathisen är taleskvinna i Norden för Fn:s flyktingorgan UNHCR säger:

”Jag tycker väl att om svenska myndigheter faktiskt tror på att det här rör sig om ett barn så får man gå in och se om det är i barnets intresse att bli återskickad till Italien. Italien kommer nog inte att säga att ”Ja, okej att du gav fel uppgifter. Säger du nu att du är ett barn så godtar vi det”.

Löjligt att svenska myndigheter lägger ner en massa tid på en myndig person som säkert är över 20 år och på omvägar hört hur dumma och lättlurade dom är på migrationsverket.

Svenska medier är beredda att sälja sitt arlse och ljuga folket fulla bara dom kan rädda en framtida röst till 7-klöverns förrädare.

UPPDATERAT: Sveriges Radio har nu tagit bort fotot på skäggbarnet då flera hunda skribenter ifrågasatt hans ålder. Alla kommentarer är också bortplockade av PK-media.

Så går det till i ett demokratiskt land som gör allt för att dölja sina egna misstag.

Ahmed är 14 år enligt SR

20 Responses to SR tror att Ahmed är 14 år och drar en ny snyfthistoria

 1. RICHARD skriver:

  Hur jävla godtrogna är sr??
  Om den snubben är 14,så är jag kalle anka!!
  Jag hoppas folk tänker efter på valdagen.

 2. annullera skriver:

  Det kan en idiot se att denna man inte är några 14 år! Hur dumma i huvudet får vissa bli? Det är rent av skrattretande hur blåsta SR är.

 3. GalaXyBloggen skriver:

  40 snarare än fjorton..

 4. TARZAN skriver:

  Vampyrer tål inte dags ljus
  Svenska politiker tål inte sanningen
  Sverige är numera som USA – när dom pratar där ljuger dom mer än talar sanning

  • annullera skriver:

   Bra liknelse! Inte bara det! Förutom att de svenska etablerade politikerna inte tål sanningen så suger de likt vampyrerna ut det svenska folket- och de svenska skattebetalarna.

 5. Robin_Shadowes skriver:

  34 är väl närmare sanningen. 14 har skithålet inte varit på väldigt länge.

 6. Mrs Churchill skriver:

  Vad PK-nissarna inte inser är att när dom kör snyftreportage om skäggbarn eller andra som ljuger är att folks empati och omsorg för männiksor som verkligen behöver hjälp minskar. Man blir trött bara man ser en invandrare och vill att alla ska lösa en enkelbiljett oavsett bakgrund och reellt skyddsbehov.

 7. JOG skriver:

  Inget direkt vackert ”barn”….

 8. Il Padre skriver:

  Ut med den helt klart ÖVERÅRIGE! Här ser vi vådan av att idioter tagit över viktiga poster i landet!

 9. vansterwiki skriver:

  Bilden censurerades bort i artikeln efter att nära 500 personer påpekat att killen är mellan 25 och 40. Nu har SD fått några tusen nya röster.

  Får jag påminna om att era licensavgifter går till reportage som detta. Ni betalar till censur och försök till lögner. Säg upp er licens så fort ni kan. Se bara till att inte glappa i käften när de håller förhör om var er TV är. Standardsvaret är ”vi har ingen TV i hushållet” vad de än frågar.

  Ring 0980-75000 redan NU!

 10. Per-Åke skriver:

  Ensamkommande pensionärer borde dom nog kalla dessa avarter istället.

 11. Robin_Shadowes skriver:

  Det var dessutom ett ovanligt fult nogger-exemplar som man visade upp.

 12. lolle skriver:

  14 år Det måste var Somaliska år de räknat på,ett somaliskt år lika med 2,2435 Svenska år om ni nu inte visste detta.

 13. JOG skriver:

  Veterinärer kan ju rätt så exact åldersbestämma djur.Ingen chans alltså att försöka sälja en 14 årig häst och låtsas att den är 10 år efter att en veterinär tittat på den.Rimligtvis måste då också läkare kunna åldersbestämma människor inom en säkerhetsmarginal på ett par år.Vad man ser här är ett
  ovanligt fult exemplar av en ungefär 35 årig man ,det säger ju sunda förnuftet.Om han då blev åldersbestämd
  till plus 30 så har han väl inget att klaga på.,, En del saker måste man nog vara politiker ,myndighetsperson eller handläggare för att inte förstå ,eller jobba som journalist åt pk pressen
  för att snyfta över.Enkelt det här ,om inte några barnlösa pridefantaster,någon batikhäxa eller någon miljöpartist eller någon vänstervriden samhällsflummare vill adoptera lilla äckliga ahmed ,så ut ur landet med honom snabbt som ögat.

 14. 1ttan skriver:

  http://www.corren.se/sverige/?articleId=4176584

  Migrationsverket har slutat åldersbestämma flyktingar och många som bokförs som barn är i själva verket vuxna.
  Genom att inte åldersbestämma spelar man de kriminella människosmugglarligorna rakt i händerna, säger kammaråklagare Hans Ihrman.
  – Jag vet att det finns en uppfattning att hälften av barnen egentligen är vuxna, men det är det ingen som säkert vet, säger Anna Wessel expert på Migrationsverket och tidigare chef för verksamhetsområde asyl.

  Kammaråklagare Hans Ihrman menar att man aldrig kan förlita sig på den asylsökandes frivilliga medverkan vid en ålderbestämning.

  – Det är bara ett skrämmande uttryck för den naivitet som präglar Sverige när det gäller synen på grov brottslighet, säger han.

 15. 1ttan skriver:

  (Ovanstående reportage i Corren var från november 2006 men ingen uppstramning har vidtagits i landet Absurdistan)

  http://meritwager.wordpress.com/2009/11/14/finland-alderstest-av-asylsokande-infors-i-utlanningslagen/
  Minderåriga asylsökandes ålder ska utredas med rättsmedicinska metoder och bestämmelserna om familjeåterförening ska skärpas. Det blir också ändringar i flyktingars rätt att få jobba

  Vilka djävulska razzister dessa finnar är! Hur kan de?! Enbart cirka 740 sökande beviljades asyl i Finland under 2008. För många tycker flera partier i vårt broderland….

  Och Norge då:
  Från den 1 januari 2010 har Norge skärpt kraven för anhöriginvandring.

 16. 1ttan skriver:

  I Norge har den socialdemokratiskt ledda regeringen beslutat om nya regler för anhöriginvandring som gäller från den 1 januari 2010. Kravet är där att referenspersonen ska ha en inkomst på minst 217 600 Nkr och inte ha tagit emot socialbidrag det senaste året. Det är betydligt färre än i Sverige som undantas från försörjningskravet, i stort sett endast barn under 15 år och pensionärer. Även norska medborgare måste alltså leva upp till kraven.

 17. calle skriver:

  Gå gärna med och få facebookgruppen att växa:
  http://www.facebook.com/group.php?gid=318067658001&ref=ts

 18. JOG skriver:

  @ 1ttan tack för informationenen,då åldersbestämmer alltså inte migrationsverket flyktingar som påstår att
  dom är barn.Helt otroligt tycker jag ,men snart förvånar inget mig längre.

%d bloggare gillar detta: