Problemet är Jomshofs främlingsfientlighet och fobi för muslimer


SVT:s program Skolfront tog i veckan upp en åtta år gammal händelse i Karlskronas gymnasieskola. Reportaget handlade om sverigedemokraten och läraren Richard Jomshof. Han fick avbryta ett lärarvikariat efter beslut av utbildningschefen Göran Palmér.

”Protester och hot om bråk hotade på skolan eftersom vissa elever ville ha bort Jomshof från undervisningen. Han är lärare i samhällskunskap och religion.

Jomshof fick senare inte heller fortsätta som lärare på en skola i Växjö. Rektorn hade sina skäl. Jomshof själv anser att han är utsatt för yrkesförbud.

Palmérs beslut i Karlskrona för åtta år sedan att avbryta vikariatet var begripligt. Utbildningschefen måste ta ansvar för arbetsmiljö och trygghet i klassrummen.

Richard Jomshof själv är en fredlig person. Han har för det mesta uppträtt städat och korrekt i kommunpolitiken.

Han ingår i sverigedemokraternas partitopp i Sverige och han drömmer om en riksdagsplats i höst. Under två mandatperioder i Karlskronas kommunpolitik har han lagt fram omöjliga främlingsfientliga budgetmotioner som snabbt röstats ned.

När Jomshof däremot vill ha kravmärkta bananer i skolan eller säkerhetsbälten i skolbussarna är alltihop fullständigt harmlöst.

Problemet är Jomshofs främlingsfientlighet och fobi för muslimer. Det är här det blir problem med hans yrkeskarriär. Lärare, elever, skolledare och även föräldrar känner stor olust över att samhällskunskapsläraren Jomshof är en starkt profilerad sverigedemokrat.

Den olusten kan inte pratas bort hur korrekt och duktig Jomshof än är som lärare.

Ungdomar med invandrarbakgrund, exempelvis SSU:aren Faraj Abuiseifan som studerade på gymnasiet i Karlskrona för åtta år sedan, kände sig kränkt av Jomshofs närvaro på skolan.

Fler elever med invandrarbakgrund är provocerade tillsammans med infödda svenska skolkamrater.

Detta kan ingen skolledare blunda för. De måste hävda skolans värdegrund som inte en främlingsfientlig politiker delar.

Ledande kommunpolitiker med undantag för oppositionsrådet Patrik Hansson, S, tycker att Jomshof borde kunna undervisa i Karlskrona”.

Socialdemokraten Hans Bülow tillika chefredaktör på socialdemokratiska Sydöstran i Karlskrona är som dom flesta socialdemokrater dvs fulla av lögner som helt saknar substans.

Richard Jomshof var enligt en majoritet av skolungdomarna den absolut bäste läraren dom haft.

När Richard Jomshof var lärare på Lerbäcksskolan i Lund stormade det på Sydsvenskans insändarsidor. Föräldrar polemiserade mot varandra, och på Postis försäkrade den ena eleven efter den andra att Richard Jomshof var en bra lärare. Till slut lät rektorn motvilligt Jomshof stanna terminen ut.

Mindre än en månad efter Smålandspostens artikel bestämde skolans vd Peter Connée att Jomshofs tidsbestämda kontrakt som lärare i geo-grafi, psykologi och filosofi inte skulle förlängas.

Inte för att han eller skolan var missnöjd med Jomshof. Tvärtom. Faktum var att det skulle bli svårt, trodde Connée, för Procivitas att hitta en lika bra lärare som Richard Jomshof.

Richard Jomshof fick ett hundraprocentigt stöd av sina egna elever i de fyra klasser där han undervisade.

Ida Ragnarsson tog studenten i våras och pluggar idag på LTH Campus Helsingborg. Richard Jomshof var den bästa läraren på Procivitas, säger hon.

Alla i klassen visste att deras lärare var Sverigedemokrat.

Det märktes inte i klassrummet. För oss var han Richard, läraren. Och det var mer spännande att han spelat i ett populärt syntband på 90-talet, säger Ida Ragnarsson.

Klasskompisen Torbjörn Arvidsson är av samma åsikt.

Richard var vår bästa lärare. Han var närvarande på ett sätt som inte många andra lärare var.

Hans åsikter fällde honom också i Karlskrona våren 2002, när han just börjat ett vikariat som samhällskunskapslärare på af Chapmangymnasiet. Där avbröt kommunens utbildnings-ledare hans vikariat i förtid, efter att syndikalister hotat att ockupera de klassrum där Sverige-demokraten skulle undervisa.

Men i augusti i år hände något. Komvux i småländska Lessebo behövde en SO-lärare och rektorn för skolan blev jätteglad att en behörig, erfaren lärare som Jomshof ville ha jobbet. Kunde han komma på intervju nästa dag?

Det kunde han.

Nästa morgon ringde Lesseborektorn. ”Vi har fått reda på vem du är och du behöver inte komma”, sade hon och lade på luren.

Richard Jomshof är väldigt rädd för islam och muslimer. Han anser att Sverige riskerar att invaderas av muslimer vars främsta mål är att omvandla Sverige till en islamsk stat.

Har läst mängder av andra tidningar i samband med att Richard på grund av sin politiska inställning fick sparken från sitt jobb som lärare. Inte en enda svensk skolelev har något illa att säga om sin före detta lärare.

Istället hyllas han av sina elever som deras bäste lärare någonsin.

Sedan sitter en debil socialdemokrat (Hans Bülow) och sprider lögner och förtal om Richard vilket gör mig illamående.

Hans kanske längtar tillbaks till den tiden (1977-1979) då han var anställd vid DDR:s utlandsradio.

Hans Bülows hatiska inställning till Sverigedemokrater som han kallar för främlingsfientliga muslimhatare är nästan lite komiskt.

Han själv och hans parti fick under stora delar av 80 talet stöd av dåvarande Vänster partiet kommunisterna (VPK) som hyllade övriga kommunist länder som mördat över 100 miljoner människor.

Citerar Hans Bülow:

”På 70-talet trodde jag på vad som då kallades reformkommunismen eller eurokommunismen”.

Socialdemokratiska halvkommunister klättrar alltid högt upp i hierarkin, deras stöd till nazister och kommunister är vida känt. Deras bruna förflutna kan dom aldrig tvätta bort.

Inför valet 2006 publicerade BLT.se ett foto på Richard Jomshof där något svin tilldelat honom en hitlermustasch.

JK fick in två anmälningar men la ner bägge eftersom deras inställning var att det inte fanns några särskilda skäl som motiverar ett ingripande.

Sydöstran: Problemet är Jomshofs främlingsfientlighet och fobi för muslimer

Richard Jomshof var skolans bäste lärare, tyckte eleverna. Lyhörd, skicklig, närvarande. Så fick han sparken.

Sverigedemokrat fick Hitlermustasch

9 Responses to Problemet är Jomshofs främlingsfientlighet och fobi för muslimer

 1. Gammelsvensk skriver:

  De påstår att islam är harmlöst och ser inte vad islam gjort med många svenskars syn på sina medmänniskor?

  De upphöjer muslimer/invandrare i klump till mycket värdefulla människor som man ska ge sitt liv om de så kräver.

  Vad de inte tycks förstå däremot är att de behandlar oliktänkande svenskar som paria utan något som helst värde.
  Alltså i direkt motsats till vad de själva predikar.

 2. Inge Sandén skriver:

  Även sanningen om oss Sverigedemokrater,kommer att hinna i kapp dessa sveriefientliga rektorer och redaktörer.
  Om inte förr så i valet 2010,då skall hela Svenska folket från riksdagens talarstol få reda på vilka landsförrädare dessa äro,som nekat en yrkesman att utöva sitt yrke.
  Hoppas Jomhof ställer dessa inför skranket och de skall snällt få be honom om förlåtelse,inför hela svenska folket.
  Sedan blir det jomhovs tur att omplacera alla lärare som inte lärt sig vad demokrati är.
  Sverigedemokraterna anordnar en kurs i demokrati för alla vänsterintellektuella rektorer,lärare,redaktörer och journalister.
  Det är detta dom sverigefientliga vänsterdårarna är rädda för.
  Då skall det undervisas i alla skolor så det ryker,hur dessa onda människor är anhängare till att 100-tals miljoner fått sätta livet till för deras sjuka åsikter.
  Folket röstar på SD 2010.12% blit det minst.
  Vänstereliten får skåla i sin egen giftbägare.
  Folkets straff kommer att bli mycket hårt.

 3. leffe skriver:

  Yrkesförbud pga politisk tillhörighet snacka om kränkning,omtyckt av elever och kunnig i sina ämnen.Ett klart fall för DO. Nej visst han är etnisk svensk så då gäller andra normer .Kanske ett fall för EU domstolen?

 4. Cavatus skriver:

  Ja, eller mer uttalat ett fall Europadomstolen!

 5. Robin_Shadowes skriver:

  ”Ungdomar med invandrarbakgrund, exempelvis SSU:aren Faraj Abuiseifan som studerade på gymnasiet i Karlskrona för åtta år sedan, kände sig kränkt av Jomshofs närvaro på skolan.”

  Jag känner mig oerhört krängkt av att musslor som Faraj Aboosepåfan uppehåller sig i vårt land.

 6. TARZAN skriver:

  Ännu ett bevis – Sverige har inte yttrande frihet – och således är inte en demokrati. Gissa hur många såsseförslag som Jomshof kommer att rösta ner i riksdagen !!!

 7. Cavatus skriver:

  Men varför har inte SD hjälpt Jomshof att driva frånga i Europadomstolen? Jag är övertygad att det skulle bli en fällande dom. Än kanske det inte är försent? Det handlar om ”den europeiska konventionen angående skydd för de mänskliga rättigheterna”, där detta omfattas i högsta grad.

  Från http://www.manskligarattigheter.gov.se/extra/pod/?id=4&module_instance=5&action=pod_show:

  ”Ett klagomål måste avse en kränkning som har drabbat klaganden personligen och det måste röra en rättighet som anges i konventionen eller i något av tilläggsprotokollen. Ett klagomål kan inte rikta sig mot en enskild person eller organisation utan måste rikta sig mot en stat och det måste handla om en fråga för vilken staten kan hållas ansvarig. Man behöver inte vara medborgare i den stat som klagomålet riktas mot.

  Högsta instans i hemlandet måste ha prövat saken först
  Den klagande måste också ha uttömt alla inhemska rättsmedel. Det betyder att den som vill klaga till Europadomstolen först måste ha försökt få rättelse till stånd inom landet ifråga genom att utnyttja de möjligheter som finns att överklaga myndigheters och domstolars beslut. Detta innebär i de flesta fall att en klagande måste ha fört sin sak ända till den högsta instansen i landet (till exempel Högsta domstolen, Regeringsrätten eller till regeringen, beroende på frågans karaktär).”

%d bloggare gillar detta: