Var tredje som döms för våldtäkt mot barn slipper påföljd


Pedofil slapp fängelse dömdes till skyddstillsyn kombinerat med en särskild behandlingsplan.

”Domen handlar om sexuella övergrepp som under tiden 2006 till 2009 utsatte sin sambos nu 12-åriga barnbarn för sexuella handlingar.

Mannen ska bland annat vid flera tillfällen ha vidrört flickans könsorgan i samband med att han nattade henne.

Den 70-årige mannen ska också betala ett skadestånd på 65 000 kronor till den utsatta flickan”.

Straffet för våldtäkt mot barn ska vara minst två års fängelse. Men var tredje person som döms för brottet slipper tillbringa så mycket som en dag på kriminalvårdens anstalter.

Av 143 domar under 2008 var 100 domar fängelse, skriver Metro.

Vissa av de som slipper fängelse är ungdomar som i stället döms till vård. Men närmare 20 procent kommer undan med villkorlig dom eller skyddstillsyn trots att de är över 18.

Jag blir förvånad över att man i så stor utsträckning dömer till annat straff än fängelse. Det normala påföljdskriteriet är fängelse för det här brottet. För våldtäkt blir straffen allt högre, säger Håkan Westin, universitetsadjunkt i straffrätt vid Uppsala universitet, till Metro.

En förmildrande omständighet som gör att man slipper ett strängt straff kan vara att man är förstagångsförbrytare. Eller att man hunnit fylla 18, men inte 21. Då är domstolarna mer restriktiva med fängelse”.

Vi skall alltid värna om våra barn, men svenska domstolar har uppenbarligen inte förstått innebörden av vad det betyder.

Är ju skrämmande att var trejde person som döms för sexbrott mot barn slipper fängelse. 70 åringen skulle självklart fått ruttna bort i fängelset.

Vi bor förvisso inte i mellanöstern fast man kan tro det när man ser sig omkring, och deras lättsamma inställning till pedofiler vet ju dom flesta var det kommer ifrån.

En dalsländsk man i 70-årsåldern har dömts för sexbrott mot barn

Våldtar barn – men slipper fängelse

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: