DO stämmer bostadsrätts förening på totalt 400 000 kronor


Diskrimineringsombudsmannen stämmer en bostadsrättsförening i Haparanda. Detta efter att en romsk familj nekats att köpa en lägenhet.

”Köparen och säljaren var överens om försäljningen av lägenheten. Då trädde ordföranden i föreningen in och stoppade försäljningen med motiveringen ”inga romer till vår bostadsrättsförening”.

DO stämmer nu föreningen på totalt 400 000 kronor inför Haparanda tingsrätt”.

Har full förståelse för ordföranden i bostadsrättsföreningen, dessutom så är det alltid föreningen som i slutändan har avgörandet i sina händer om den nye hyresgästen blir godkänd eller ej.

Diskrimineringsombudsmannens enda uppgift är att agera drängar och pigor till invandrare som känner sig kränkta av i stort sett allt.

400 000 kronor kräver DO att föreningen skall betala i skadestånd till zigenar familjen. vilket är helsjukt.

Tar ett exempel, när Engla blev mördad av Anders ”monstret” Eklund tilldömdes dom anhöriga 50 000 till 75 000 kronor.

Högsta domstolen har fastställt beloppen till ca 50 000 kr vid uppsåtligt dödande och 25 000 kr vid dödande som sker av oaktsamhet.

Normal ersättning vid våldtäkt är för närvarande 10 000 kr för sveda och värk samt 75 000 kr för kränkning. Vid våldtäktsförsök som ligger tämligen nära fullbordat brott är normalersättningen för kränkning drygt hälften av det angivna beloppet, 40 000 kr.

För grova sexuella övergrepp mot barn är normalbeloppen 30 000 kr för sveda och värk samt 150 000 kr för kränkning. Vid mycket grova övergrepp kan upp till 50 000 kr utges för sveda och värk utan närmare medicinsk utredning.

Ställ dessa fruktansvärda våldtäkter och dom kränkningar våldtäktsoffren ställs inför, mot en familj som nekas lägenhet och med DO:s hjälp kräver 400 000 kronor.

DO stämmer nu föreningen på totalt 400 000 kronor inför Haparanda tingsrätt

Högsta domstolen: Särskilt om ideell ersättning vid sexualbrott

Högsta domstolen ersättning vid mord

12 Responses to DO stämmer bostadsrätts förening på totalt 400 000 kronor

 1. Tomas skriver:

  Det absolut första som SD måste göra är att få bort svenskhatarna på DO! Vad är det för j—a spöke som sitter där?

 2. JOG skriver:

  Nu börjar nog DO i alla fall gnaga på sin egen svans.
  Gissar att DO kommer att omstruktureras inom en inte allt för avlägsen framtid.

 3. Robin_Shadowes skriver:

  Utvisa Katri Linna till Finland!!

 4. JOG skriver:

  Nu börjar DO gnaga på sin egen svans,myndigheten verkar på ett mycket effektivt sätt arbeta på att lägga ner sig själv.Och samtidigt folk får helt enkelt
  börja lära sig hur man ska utrycka sig för att inte DO ska kunna koppla greppet.När dom lärt sig det så har dom på DO inte en chans längre.

 5. lasse1 skriver:

  Jag förstår inte varför alliansregeringen har kvar denna halvkommunistiska institution som är ett inplementerat verk av sossarna…

  Att stämma en BRF om nu dessa har nekat ett medlemskap. Det är förvånande.
  Det står en förening fritt att neka ett medlemskap om man kan bevisa eller få det bestyrkt, att en ev.ny köpare i sitt tidigare boende, inte har iaktagit och uppvisat ett sunt o. klanderfritt levene.
  Betalningsanmärkningar eller ha visshet om, att vederbörande inte kommer att kunna fullgöra sina kommande plikter till föreningen…

  Ingen skall tro, att en BRF inte begär upplysningar, dels från ex. UC eller kreditinst., arbetsgivare eller från hans tidigare boende..
  Alla gör det inte, men vissa får stå under lupp..
  Så är det..

  När det gäller romer i allmänhet, så har väl dessa personer inte de allra bästa förutsättningar att ”underordna sig ett flerfamiljs boende”. Vare sig i hyresrätt, men allra minst i en BRF.

 6. GalaXyBloggen skriver:

  Bra affär för Romerna. Bostadsrätten är kanske värd 20 000 däruppe, på sin höjd… Sjukt är förnamnet.

  Jag har bott grannar med Zigenare i mitten på åttiotalet då jag bodde i Rinkeby. Varken förr eller senare har jag varit tvungen att sitta i tvättstugan och titta på tvättmaskinen och bevaka min tvätt. Det sög ordentligt att i 25 årsåldern bli av med nya fina kläder, bla ett par Levis 501 som de stal. Det var allmänt känt att det var de som var och stal i tvättstugan. De hade blivit påkomna med det.

  /Mats Carlsson

  • Robin_Shadowes skriver:

   Under tiden du satt i tvättstugan och vaktade så var dom fiffiga rååååmerna inne i din lägenhet och länsade rubbet.

 7. GalaXyBloggen skriver:

  Nej faktiskt inte. Men det kunde ha hänt haha. Tack för tipset. Jag ska aldrig bo i lägenhet mer men det kan vara bra att tipsa andra om det.

  /Mats

 8. GalaXyBloggen skriver:

  Jag förstod det;) Men det ver ett bra tips iaf.

 9. Bengt Lundström skriver:

  Jämförde beloppen för mord resp. ”kränkning”: Att lustmörda ett barn är således bara värt 75.000 kr. jämfört med DO:s ”prislappar” för s.k. kränkningar? Undrar vad priset för Linnas liv kan uppgå till? Värt att pröva? – Landet Sverige håller helt klart att gå åt h-e!
  P.S. Skicka Linna till ett finskt tukthus, genast! / Finländare

  • Robin_Shadowes skriver:

   Missförstå mig inte nu, jag önskar verklgen inte vårt broderfolk något ont men det finns två finnar i Sverige ja gärna skulle skickat hem igen. Den ena har du redan nämnt, den andra är Helena Benaouda. Tror helt enkelt ni är bättre på att ta hand om dessa mänskliga slagg-produkter än oss.

%d bloggare gillar detta: