Satsning på nyanlända invandrare


Samhällsinformationen till nyanlända invandrare i hela Sörmland ska bli bättre. Det är syftet med ett pilotprojekt i Nyköping, Oxelösund, Gnesta och Trosa som länsstyrelsen satsar två miljoner kronor på under 2010.

”Jonas Örtquist, ansvarig för integrationsarbetet på länsstyrelsen säger att det är angeläget att samordna innehållet i samhällsinformationen till de nyanlända invandrarna och att stärka den pedagogik och de metoder som används.

Därför ser vi satsningen i de fyra kommunerna som ett pilotprojekt där erfarenheter och material ska spridas också till andra kommuner i länet, förklarar han”.

Pengar finns i överflöd när det handlar om att bistå ny-svenskarna våre blivande (pensionsräddare). Men svenskar som byggde upp landet tvingas ligga i sin egen avföring utan möjlighet att göra sig hörda.

Här kommer mer:

”Förbättrade hälsoinsatser för ensamma flyktingbarn.

Vid inspektioner i maj 2008 på två boenden för ensamkommande flyktingbarn påpekade länsstyrelsen brister.

Det var på boendena Pangea och Laurus som Länsstyrelsen såg brister i arbetet med barnens fysiska hälsa, tandhälsa och psykisk hälsa.

Nu har verksamhetscheferna, i en redogörelse till arbetsmarknad- och familjenämnden, beskrivit hur man arbetar inom de områden där länsstyrelsen identifierat brister.

Där framkommer bland annat att varje barn erbjuds en hälsoundersökning och uppmanas att gå till tandläkaren vid ankomsten. Om de unga flyktingarna ger uttryck för dålig psykisk hälsa finns möjlighet till kontakt med barn- och ungdomspsykiatrin”.

Nu försvinner nog det halva ägget som Arvid Hanson fick nöja sig med på äldreboendet i Höganäs. Arvid fick iofs ett väldigt generöst erbjudande.

Vill du ha ett halvt ägg varje dag, eller ett helt ägg varannan dag?

Ni borde göra ett besök hos Jan Milld, hans inlägg om ägg är lysande och beskriver verkligen hur det ser ut i vårt avlånga land 🙂

Satsning på nyanlända invandrare

87-årige Arvid får halvt ägg

Förbättrade hälsoinsatser för ensamma flyktingbarn

Jan Milld: Ett ägg om dagen

Annonser

3 Responses to Satsning på nyanlända invandrare

  1. Pia skriver:

    Inget nytt under solen, snart drar kommunerna in vattnet till alla äldre så kan dom dö fortare, vilket innebär mer $ till de nya folket.

  2. Robin_Shadowes skriver:

    Går ju dessvärre lite för långsamt. Betänk att 7,5 miljoner svenskar skall utrotas, helst så fort som möjligt. Skall det bli nån reda med folkutbytes-projektet så får man nog tänka till som Hitler.

  3. TARZAN skriver:

    Jan Milld är en gammal kämpe som förtjänar all uppmuntran. Han skriver också i NATIONELL IDAG en tidning som uppmärksammas mer.

%d bloggare gillar detta: